Miért tiltja a egyház a házasság előtti szexet? Tudom, azzal magyarázza, hogy akkor a lila ködtől nem tudja megismerni egymást a pár, de én ezzel mégsem értek teljesen egyet. Nektek mi a véleményetek erről? 26/N
21es
Jól értem, hogy családon belül nincs méhen kívüli terhesség? Vagy csak akkor ment volna el orvoshoz, ha családon belül történik ugyanez?
Nagyjából elmondtak előttem mindent: Isten a szexet a házastársaknak rendelte, hogy kimutassák egymás felé érzéseiket. Ez testi és lelki kapcsolatot is jelent. Én nem kötném össze bárkivel a lelkem, azt hiszem érthető.
Inkább a 2. kommentedre válaszolva: A Biblia nem azt mondja, hogy ne szexelj, hanem, hogy csak egy emberrel. Most szemléljünk titeket egy párként, akik együtt vannak, és kvázi házasok, csak hivatalosan nem. Az első korintusi levél 7. részében le van írva, hogy a házastársak megvonhatják magukat egymástól Istenért, de ne sokáig és utána megint legyenek együtt. Ha ti mint házastársak(tudom nem vagytok azok, de mindegy), nem szexeltek az hosszútávon már káros. "Nem jó az embernek egyedül lenni"
Kedves válaszolók!
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, szinte mind hasznos és elgondolkodtató válasz volt számomra! Főleg az a válasz, amelyik a történelmi magyarázatokra épül, az örökösödési jogra, meg hogy régen nem volt fogamzásgátlás és emiatt tiltották a házasságon kívüli gyerek születését. Tomi, egyetértek veled, igazad van abban, hogy nem jó egyedül lenni, s akár élhetünk úgy is, mintha már házasok lennénk, csak sajnos vannak egyesek, akik ezt "szabad kereszténységnek" nevezik...
21-es
27-es
tehát akkor mégsem a házasság, hanem a távolság volt a hibás. mert ugye lehetnétek egymáshoz közel házasság nélkül is és távol is (pl. külföldi munka) házasságon belül is.
így tehát, az általad leírt esetnek, semmi köze a házasságon kívüli szexhez.
Azért, mert az Úr így rendelte. Ő azért rendelte ezt így, mert a féltestvérek, válások meg ilyenek szétzilálják a családot, nemi betegségek vannak, öröklődés körüli zűrzavar, stb. Ezek mind elkerülhetőek, ha egy férfi és egy nő összeházasodik, onnantól elválasztatatlanok, gyermekeik lesznek akiknek fogantatása nem kétséges. Ha egy férfi és egy nő házasodik össze, csak utána és csak egymással szexelnek akkor minden sokkal egyszerűbb, kiszámíthatóbb, jobb, boldogabb, az ember családban szeret élni.
A kolostor pedig más tészta.
21-es: a házasság meg az együtt élés nem teljesen ugyanaz. Azt írtad, ha együtt éltetek volna, az elég lett volna, h megszülethessen a babátok, ehhez nem feltétel a házasság.
Töftöftöf: a házasság utáni szex se mindig helyénvaló azoknak, akik később elválnak, ezt írtad. Jól értettem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!