Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tiltja a egyház a...

Miért tiltja a egyház a házasság előtti szexet? Tudom, azzal magyarázza, hogy akkor a lila ködtől nem tudja megismerni egymást a pár, de én ezzel mégsem értek teljesen egyet. Nektek mi a véleményetek erről? 26/N

Figyelt kérdés
Egyház

2012. dec. 20. 23:15
1 2 3 4
 21/33 Sághegyi Csaba ***** válasza:
50%
Barátnőm a védekezés ellenére teherbe esett, méghozzá méhen kívülibe. Mivel hónapokig minden a maga útján ment, a vérzések nem maradtak el, nem vettük észre. Amikor vérezni kezdett 5 hónap múlva, nem hagyhatta félbe az idénymunkát, hogy ki ne rúgják. Végül mentő vitte el. Őt magát megmentették, kislányunkat már nem tudták. Ha együtt éltünk volna már családban, mindez elkerülhető lett volna. Ezért van a szexnek csakis házastársak között helye.
2012. dec. 21. 14:09
 22/33 anonim ***** válasza:
49%

21es

Jól értem, hogy családon belül nincs méhen kívüli terhesség? Vagy csak akkor ment volna el orvoshoz, ha családon belül történik ugyanez?

2012. dec. 21. 14:18
 23/33 anonim ***** válasza:
Én sem értem teljesen a méhen kívüli terhesség és a házasság összefüggését. Az én anyukám is volt méhen kívüli terhes, pedig házasságban élt.
2012. dec. 21. 14:36
 24/33 anonim ***** válasza:
Mint keresztény szerintem sincs köze...
2012. dec. 21. 15:44
 25/33 anonim ***** válasza:
50%

Nagyjából elmondtak előttem mindent: Isten a szexet a házastársaknak rendelte, hogy kimutassák egymás felé érzéseiket. Ez testi és lelki kapcsolatot is jelent. Én nem kötném össze bárkivel a lelkem, azt hiszem érthető.

Inkább a 2. kommentedre válaszolva: A Biblia nem azt mondja, hogy ne szexelj, hanem, hogy csak egy emberrel. Most szemléljünk titeket egy párként, akik együtt vannak, és kvázi házasok, csak hivatalosan nem. Az első korintusi levél 7. részében le van írva, hogy a házastársak megvonhatják magukat egymástól Istenért, de ne sokáig és utána megint legyenek együtt. Ha ti mint házastársak(tudom nem vagytok azok, de mindegy), nem szexeltek az hosszútávon már káros. "Nem jó az embernek egyedül lenni"

2012. dec. 21. 16:51
 26/33 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, szinte mind hasznos és elgondolkodtató válasz volt számomra! Főleg az a válasz, amelyik a történelmi magyarázatokra épül, az örökösödési jogra, meg hogy régen nem volt fogamzásgátlás és emiatt tiltották a házasságon kívüli gyerek születését. Tomi, egyetértek veled, igazad van abban, hogy nem jó egyedül lenni, s akár élhetünk úgy is, mintha már házasok lennénk, csak sajnos vannak egyesek, akik ezt "szabad kereszténységnek" nevezik...

2012. dec. 21. 23:16
 27/33 Sághegyi Csaba ***** válasza:
21 vagyok. Úgy függ össze, hogy ha ott vagyok mellette, én jobban figyelek rá, mint ő önmagára egyrészt. Másrészt ha már együtt lehetnénk, akkor ő nem állt volna olyan nyomás alatt, hogy elveszti a munkáját, a picit a méhbe be lehet tenni egy adott ideig. Nem tudtam vele lenni, hogy ezekre figyelve elráncigáljam a dokihoz. Ha együtt élhetnénk, akkor ez biztosan elkerülhető lett volna és volna egy kislányunk. Remélem, érthető, ha nem, hát nem.
2012. dec. 22. 12:29
 28/33 anonim ***** válasza:

21-es

27-es

tehát akkor mégsem a házasság, hanem a távolság volt a hibás. mert ugye lehetnétek egymáshoz közel házasság nélkül is és távol is (pl. külföldi munka) házasságon belül is.

így tehát, az általad leírt esetnek, semmi köze a házasságon kívüli szexhez.

2012. dec. 22. 12:51
 29/33 anonim ***** válasza:

Azért, mert az Úr így rendelte. Ő azért rendelte ezt így, mert a féltestvérek, válások meg ilyenek szétzilálják a családot, nemi betegségek vannak, öröklődés körüli zűrzavar, stb. Ezek mind elkerülhetőek, ha egy férfi és egy nő összeházasodik, onnantól elválasztatatlanok, gyermekeik lesznek akiknek fogantatása nem kétséges. Ha egy férfi és egy nő házasodik össze, csak utána és csak egymással szexelnek akkor minden sokkal egyszerűbb, kiszámíthatóbb, jobb, boldogabb, az ember családban szeret élni.

A kolostor pedig más tészta.

2012. dec. 22. 18:06
 30/33 A kérdező kommentje:

21-es: a házasság meg az együtt élés nem teljesen ugyanaz. Azt írtad, ha együtt éltetek volna, az elég lett volna, h megszülethessen a babátok, ehhez nem feltétel a házasság.

Töftöftöf: a házasság utáni szex se mindig helyénvaló azoknak, akik később elválnak, ezt írtad. Jól értettem?

2012. dec. 22. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!