Miért tiltja a egyház a házasság előtti szexet? Tudom, azzal magyarázza, hogy akkor a lila ködtől nem tudja megismerni egymást a pár, de én ezzel mégsem értek teljesen egyet. Nektek mi a véleményetek erről? 26/N
Nem állítottam, h a Biblia nem tiltja, hanem ha a Biblia tiltja, akkor az egyház is tiltja.
Az szomorú, h 13 évesen szexelnek, én 19 voltam, amikor szexeltem először, szerintem az már érett kor, viszont, ha a pár nincs elég ideje együtt, akkor annak még nem érett, mert az egyház (Biblia) azt tanítja, hogy szex előtt meg kell ismerni egymást, s akkor érett lesz a kapcsolat.
Csatlakozom! A biblia tiltja, és aki magát kereszténynek meri nevezni annak is így kellene gondolkodni.
Jézus nagyon szigorúan vette ezeket, és keményített ezen a téren is.
Ha valaki még is megteszi az ne nevezze magát Jézus követőjének, meg kereszténynek.
A biblia azt is írja,:
Mindent szabad, de nem minden használ...
engedj meg magadnak mindent amit akarsz, de a felelősséget is vállad akkor és ne ágálj ellene, ha már a parancs ellen cselekedtél...
egyébként pedig a házasság intézményét a Teremtő vezette be. Aki ezt nem tartja be az a teremtő elleni tiszteletlenségét mutatja, és ne csodálkozzon ha a teremtő is "tiszteletlen" lesz az ilyen emberek ellen.
Istent nem lehet megcsúfolni, amit vet az ember azt aratja is.
Nem értem mit nem lehet ezen megérteni. az emberek kis kapukat keresnek a Teremtő elvárásaival szemben is nem csak az emberi törvényeknél.
Na, ez így nem működik.
Én már egy kicsit unom ezeket a kérdezőhöz hasonló "szabad-keresztényeket".....A keresztény vallás szabályait nem tartják be, a Bibliával nem értenek egyet, a hagyományokat nem tisztelik, ha magát Jézust idézzük azt sem veszik figyelembe.....DE AZÉRT KERESZTÉNYNEK NEVEZIK MAGUKAT?!
Már bocsánat, nem kötelező kereszténynek lenni, ennek a vallásnak van egy életviteli követelménye. Aki betartja, az keresztény, aki nem az meg nem keresztény. Ez ennyire egyszerű.
Ne akarjon kereszténykedni az, aki fittyet hány a keresztény élet szabályaira!
De, hogy a kérdésre is válaszoljak:
"Miért tiltja a egyház a házasság előtti szexet?"
Ez még a történelmi időkbe vezethető vissza. Azért hozták ezt a szabályozást, mert régen egy család vagyonának alapját a föld képezte, és minden eszközzel annak próbálták elejét venni, hogy ez a föld szétaprózódjon. Abban az időben amikor még nem volt megbízható fogamzásgátlás, a házasságon kívüli kapcsolatokból sok gyerek születhetett volna, ami a vagyon egyben tartását veszélyezteti és kontrollálhatatlan örökösödési ügyeket teremtett volna. Ezért az egyház és az állam (ez azokban az időkben szorosan összefonódott) minden erővel azon volt, hogy gyermekek csak a jól követhető, házas kapcsolatokból szülessenek, sőt még ott is előírták, hogy csak az elsőszülött örökölhet, ezzel is megakadályozva a vagyon széthullását.
Ez a történelmi magyarázat. Az erkölcsileg szerintem meg mindenkinek a maga dolga eldönteni.
amennyiben nem szeretné isten, hogy rendszeresen nemi életet éljünk, akkor olyannak teremtette volna az embert, hogy évente csak egyszer vagy még ritkábban tudjon szexelni.
továbbá nem árt megnézni azokat az embereket, akik hosszabb távon nem képesek egyensúlyba hozni a hormonháztartásukat. frusztráltak, elégedetlenek, elkeseredettség látszik rajtuk. nyilván csak nagyon kevesen fogják ezt akár önmaguknak is beismerni.
az embernek a hosszútávon a túléléshez szüksége van testi kapcsolatra. nem véletlen, hogy a zárdákban, kolostorokban magas arányban jelen van a homoszexualitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!