Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudna megújulni a...

Hogyan tudna megújulni a Magyar Katolikus Egyház?

Figyelt kérdés
2012. dec. 14. 12:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
25%
A katolikus egyház évszázadok óta nem változik sehol a világon. Nem célja szerintem megújulni...pont ez a lényege..konkrétan mire gondolsz?
2012. dec. 14. 12:38
 2/18 A kérdező kommentje:
Hogy ne legyenek vallástalanok a fiatalok.
2012. dec. 14. 12:41
 3/18 anonim ***** válasza:
40%
Sehogy.
2012. dec. 14. 12:49
 4/18 anonim ***** válasza:
71%
A Szentlélekkel.
2012. dec. 14. 12:49
 5/18 anonim ***** válasza:

1. Probléma megállapítása vagy célok pontos megállapítása

2. Probléma okának feltárása, célok össszehangolása a valósággal

3. Értékelés

4. Tervek készítése

5. Első lépesek megkezdés

6. Folyamatosan ellenőrzés és újabb tervek készítése.

Első kérdés:

Kell-e megújulni a Magyar Katolikus Egyháznak?

Ha meg kell neki újulni, akkor miért?

Bár látom írtad, hogy több fiatal kellene az egyháznak.

Én például jobban szeretem a tanítást, történeteket, mint a szertartásokat.

Sajnos történelem órán is ökörségeket tanítanak a katolikusokról is. A médiában meg sokszor cikizik az egyházat és nyomatják a fejedbe, hogy szabad, független Isten vagy, akinek mindent ki kell próbálni, mert egyszer él.

De én azt javasolnám, hogy közösségi életet kellene feljavítani egy picit. Több közös programot szervezni a fiataloknak.

Nekem kicsit úgy tűnik, hogy az idősekkel többet törődik az egyház.

2012. dec. 14. 12:52
 6/18 anonim ***** válasza:
16%
Le kellene szokni a fiúgyermekik molesztálásáról...
2012. dec. 14. 12:56
 7/18 anonim ***** válasza:
19%

Nem gondolom, hogy a katolikus egyház feladata az lenne, hogy vallástalan fiatalokat toborozzon.

Az a probléma, hogy a katolikus egyháznak mindig is ennyi volt a célja...nem véletlenül alakult ki a többi egyház. Nem csak Luther unta meg az ízléstelen pénzszedést a megváltásért...elég csak szétnézni a többi egyház templomjában, minden az egyszerűségről, a valódi hitről szól, nem a fényűzésről...ennyit a katolikus egyházról.

És ha én a buddhizmus tanításait részesítem előnyben? Akkor mit csinál velem a katolikus egyház?

2012. dec. 14. 12:59
 8/18 anonim ***** válasza:
36%

Ja és tényleg nem kellemes 1 órát végig ülni úgy, hogy közben alig lehet hallani valamit a miséből.

Nem jó, hogy valahol csak úgy adják elő a misét, hogy minél előbb tudjuk már le.

Abba most nem megyek bele, hogy jó-e, ha fűtés van, vagy pont az a jó, ha hideg. A félhomály vagy a hangulatos világítás jobb-e?

De tényleg olyan félig depressziós kicsit a hangulat. Mindenki csak mondja a betanult a szöveg sokszor élet nélkül.

A másik pedig, hogy meg kellene válogatni a papokat és feletteseiket egy kicsit jobban.

2012. dec. 14. 12:59
 9/18 anonim ***** válasza:
0%

Örülni kellene, hogy sok vallástalan fiatal van.

Minél többen vallástalanok egy társadalomban, az a társadalom annál fejlettebb, és annál jobb benne élni.

(Pl. hasonlítsd össze Kanadát és az USA-t)

2012. dec. 14. 13:01
 10/18 anonim ***** válasza:
11%

"Hogy ne legyenek vallástalanok a fiatalok."

Tisztelt Kérdező!

Én 24 éves vagyok, és jómagam majdnem két évtizedig papíron katolikus voltam. Ugyan nem voltam gyakorló katolikus, de volt amikor elmentem a katolikus templomba. 19-20 éves korom körül azonban elkezdtem komolyan érdeklődni Isten iránt, és amikor a Szentírást is elkezdtem megismerni akkor rájöttem, hogy sok katolikus tanításnak nincs bibliai alapja, pusztán egyházi hagyomány. Megismerve a Katolikus teológiát ahhoz vezetett, hogy elvetettem a katocilizmust, noha a katolikus embereket manapság is testvéreimnek tartom. Manapság már egy protestáns felekezetben vagyok, és gyakorló keresztény vagyok.

2012. dec. 14. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!