Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudna megújulni a...

Hogyan tudna megújulni a Magyar Katolikus Egyház?

Figyelt kérdés
2012. dec. 14. 12:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
5%
És még valami: Nem vagyok tehát vallástalan, de ennek semmi köze nincs a katocilizmushoz. Az igazi bibliai tanítást ismertem meg, és ezért lettem hívő, igaz már mások felekezetben. A Katolikus Egyház legnagyobb problémája az, hogy nem gyakorolja azt, ami a Bibliában írva van, hanem mást tesz azok helyére. Ezért van az, hogy sok katolikus fiatal vallástalan, mert nem ismerik meg az Isten beszédét, pusztán az egyházi hagyományokat, azok meg nem jófelé vezetnek. Amit én tudok tanácsolni az az, hogy olvassák az emberek komolyan a Szentírást. Az majd megmutatja a helyes megoldást a Katolikus Egyházzal kapcsolatban.
2012. dec. 14. 13:57
 12/18 anonim ***** válasza:
75%

A fiatalok körében is egyre többen követik a vallást, csak hát a média pont ezt akarja elnyomni és mást közvetít. A II. vatikáni zsinat óta nagyon sok fiatal tért vissza az Egyházba, és ez a folyamat azóta is tart.

Sajnos itt Magyarországon is nyögjük azokat a problémákat, amit nyugaton. De azért néha nem olyan elkeserítő a helyzet, szoktam járni katolikus ifjúsági találkozókra, és nem csak páran lézengünk ott, hanem elég sok fiatalt megmozgat.

Hogy mit lehet tenni? Egyrészt nem várni fölülről, hogy a szánkba repüljön a sült galamb. Az Egyház nem arról szól, hogy várni kell tőle a csodát. Az Egyház az, amit mi beleteszünk. Te mit teszel bele? Imádkozol a fiatalok megtéréséért? Helyesen közvetíted feléjük a katolikus hitet? Ez lenne az út.

2012. dec. 14. 15:36
 13/18 anonim ***** válasza:
39%
Sok a szabadkőműves kaotikus pap.
2012. dec. 14. 15:50
 14/18 anonim ***** válasza:
57%
*katolikus
2012. dec. 14. 15:50
 15/18 yuda ***** válasza:

Megújulás ugyanúgy megy katolikuséknál, mint bárki másnál.

Meg kell térni: bűnöket megbánni őszintén és elkötelezni magát Isten felé egyénenként, majd betartani a bibliai alapelveket.

Nem felülbírálni az írásokat, nem máshogy csinálni és belemagyarázni valami izét..., hanem hűen követni.

pl. ha azt írja a biblia, hogy víz alá merítkezés, akkor nem vízzel lefröcskölnek és megmagyarázni miért jó az is... vagy ha úrvacsora kovásztalan kenyér akkor az nem ostya...vagy ha Máriát nem tisztelték sem a tanítványok, sem maga Jézus istenanyaként, nem imádkoztak hozzá... akkor ezt be kellene fejezni...és még sok más. Amíg ezek, és ehhez hasonlók működnek a vallásban, addig lehetetlen a megújulás.

Vagy Istenhez hű valaki, vagy a vallásához.

Meg kell nézni az ószövetségi Izrael életét.

Sokszor eltértek Istentől, kelepcébe kerültek...nagy bajok jöttek rájuk...majd mikor megtértek, megbánták a bűneiket és helyreálltak úgy, ahogy írva van, akkor Isten újra magához engedte őket és megáldotta. Míg bűneikben voltak, addig csapások jöttek...ugyanígy működik ma is. Isten a bűnt nem szenvedheti, de az igazat megáldja és körülveszi a jóvoltával, mint egy pajzzsal.

2012. dec. 14. 16:10
 16/18 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem meg nagyon sok pozitìv kezdemènyezès van a katolikus egyhàzban. A karizmatikus megùjulàstòl kezdve a neokatekumenàtus csoportokig. Ezek mind a katolikus egyhàz megùjulàsàròl szòlnak, ès tele vannak fiatalokkal.

Egy kicsit màs: Annyira elszomorìt, hogy amikor a katoliussàgròl van szò, keresztèny testvèrek az egèsz egyhàzra ràhùzzàk a vizes lepedôt. persze megèrtem, hogy könnyebb meglàtni a negatìv dolgokat, mint a pozitivakat. De mièrt pont a mindig a katolikus papok? Tèny ès valò, hogy nem mindenki követi az Urat, ùgy, ahogy kellene a papok közül. De a sajàt lelkiismeretèrôl hadd szàmoljon màr el Ô az Ùrnak. "Ne ìtèlj, hogy ne itèltess" ugye ez ismerôs?

ên egy katolikus embertôl sem hallottam soha, hogy negatìvan beszèlt volna egy-egy protestàns lelkèszrôl. Pedig ott sem mindenki jàrja az evangèliumi utat.

2012. dec. 14. 16:11
 17/18 anonim ***** válasza:
40%
Engem soha nem molesztált egy pap sem...
2012. dec. 14. 16:14
 18/18 anonim válasza:
Le kellene váltani a szabadkőműves vezetőket.
2012. dec. 21. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!