Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyik istentiszteleten beszélt...

Egyik istentiszteleten beszéltek az elvetettségről és teljesen magamra ismertem?

Figyelt kérdés
A szüleim nem akartak,legalábbis anyám,a születésemmel teljesen romba dőlt néhány fontos ember élete.De ha legalább két ember akarta,hogy megszülessek,akik nem a szüleim és elfogadtak engem annak,aki vagyok,akkor lehet még esélyem a normális életre?

2012. dec. 14. 16:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Persze!
2012. dec. 14. 16:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Az életed tőled függ, nem másoktól. Senki sem fogja megkérdezni, akartak-e a szüleid, bőven lehetsz normális, sőt boldog is.
2012. dec. 14. 16:56
 3/5 yuda ***** válasza:
76%

Nem tudom milyen vallású vagy, milyen tanítást kaptál az elvetettségről, Jézus megváltásáról, de tudnod kell, Jézus a kereszten magára vett minden rosszat, ami érte az emberiséget valaha is, vagy érni fogja.

Magára vette a bűneinket, betegségeinket, ...gazdag lévén szegénnyé lett, hogy mi az Ő szegénysége által meggazdagodjunk, átkozottá lett, helyettünk... és sorolhatnám a bibliai tényeket amik írva lettek róla. Összefoglalva: ami rossz azt Jézus mind magára vette, hogy mi ezek alól felszabaduljunk és megkapjuk mindazt a jót, ami az ő ártatlan, tiszta, Istenek odaszentelt életének áldása.

Így pl, mikor magára vette a bűneinket, akkor nemcsak emberektől volt elvetett, hanem még Isten, az Atya is elfordult tőle. Jézus ekkor kiáltott fel hogy:

Máté.27.46.

Kilenc óra körül pedig nagy fenszóval kiálta Jézus, mondván: ELI, ELI! LAMA SABAKTÁNI? azaz: Én Istenem, én Istenem! miért hagyál el engemet?

Láthatod tehát, hogy még az elvetettség legmélyét is megélte, ezzel is azonosult, hogy az ember meg tudjon szabadulni.

A Fiú, aki egész életében Istennel harmóniában járt, a kereszten elszenvedte a legmélyebb elvetettséget, saját Apja is elhagyta, mikor a bűneinket magára vette.

Kezded érteni?

Jézus magára vette a bűneidet, átkaidat, elvetettségedet, betegségedet...minden rosszat, hogy te megkaphasd Isten gazdag áldását és semmi nélkül ne szűkölködj, főleg elfogadottság, szeretet nélkül ne.

Hiszed e ezt? :)

2012. dec. 14. 17:49
 4/5 anonim ***** válasza:

yuda nagyon jól mondja. Ha szeretnél többet olvasni erről, akkor olvasd el ezt:

[link]

2012. dec. 14. 18:22
 5/5 anonim ***** válasza:

az, hogy nem akartak még nem jelenti azt feltétlenül, hogy nem szeretnek.

képzeld el, hogy te nem akarsz gyereket és becsúszik és tök más életed lesz, mint ahogy elképzelted. ettől még szeretni fogod, mégha van is benned valami szomorkás érzés, hogy mi lett volna, ha a másik életet éled.

2012. dec. 15. 02:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!