Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Mi alapján...

Jehova Tanúi! Mi alapján hiszitek azt, hogy Jézus 1914-ben lett király a mennyek országában?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy milyen bizonyíték van erre a Bibliában. Magát a dátumot nem említi!

Alaposan megfogalmazott választ várok.

(Egy érdeklődő, 22/F)

2013. márc. 18. 00:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
bocsáss meg István,de hol írtam egy szóval is,hogy miattatok tört ki?Olvastál te ott ilyet?Mert én nem pedig tudok olvasni.Én azt hallottam,hogy az alapján hiszik azt,hogy Jézus király lett mert ugye 1914-ben tört ki a világháború akkor űzte le a gonoszokat az égből s vette át az uralmat a mennyben.
2013. jún. 18. 21:52
 62/73 anonim ***** válasza:
38%
Akkor fogalmazz pontosabban, ne kétértelműen, egyébként má írtam, hogy ez előtt is léteztünk, úgyhogy erről ennyit.
2013. jún. 20. 14:51
 63/73 anonim válasza:

Felháborodtam komolyan, miközben a kommenteket olvastam. Én nem vagyok Jehova Tanúja, sem semmilyen valláshoz nem tartozom, gyakorlati értelemben pogány vagyok. Nekem csak hitem van és szeretném megismerni a Bibliát. Először is Jehova Tanúi, köszi azokat az érveléseket, amiket hozzáűztetek. Logikus volt, előítélettől és primitív vagdalózástól mentes. Valószinű, hogy általatok fogom próbálni mesismerni a Biblia tanításait. De amit sok helyütt olvastam...nem akarok külön személyeskedni, de aprimitív, ostobaságnak nincsen határa. Nem hiába így ihlette Isten a Bibliát...lélekkel, szívvel lehet igazán megérteni, s csak azok fogják megérteni, akiknek Isten kinyilatkoztatja, ahogy Jézus is mondta.

Csupán egy témával kapcs. másolok be a Bibliából valamit, amiből kiderül, hogy egyesek vagdalóznak, mocskolódnak de a felét nem ismerik a Biblia üzenetének, még annyit se mint én, csak a politikai egyházak tév tanításai alapján pocskondiáznak mindenkit, akinek esetleg eltérő véleménye lehet.

Egy: Isten nem egy népirtó!!! Hanem a Teremtőd, Atyád. Apád, ha így tetszik. Aki szeret téged. És mindenkit... Ha próbálod megérteni a szeretetét akkor kilehet próbálni, hogy mocskos, aljas gyilkos bűnözőkért mondjuk nem akarod kinyiratni a fiadat, lányodat?? Kiderülnek dolgok, ha ezen elgondolkodsz kicsit. Ez a szeretet. Amiért elküldte Jézust. Kösz nekem egy népirtó Isten nem kell. Inkább küldjön a pokolra,(ami nem létezik) minthogy egy ilyen Istent szeressek...Te szeretnéd az apádat, anyádat, ha zsarnok lenne?? És akkor honnan is van a szeretet??? Hagyjuk.

A másik kedves egyházak kösz szépen a pokol tanításait. Melegszívű Isten lehet, telve szeretettel aki a bűnösöket ÖRÖKKÉ tűzben kínozza majd. Sztem még mi sem lennénk erre képesek fő ellenségeinkkel szemben sem?? Vagy igen? Ott már baj van. Viszont Jézus azt kérte, szeressétek ellenségeiteket. Szóval a pokollal se stimmel valami. Nem ártana kicsit szöveget értelmezni. A tűz és kén, az örök megsemmisülést jelképezi. Hiszen olyan emberek ne rontsanak majd meg más igazakat akik nem hajlandók megváltozni. De SENKI sem fogja kínozni őket örökké tűzben. Még én sem tenném. Nemhogy Isten....szeretet...??????

Most csak a szeretet oldaláról közelítettem meg a kérdést. Egy utsó kérdés és bemásolom a Bibilából, amit a homoszexualitással kapcs még hozzáfűznék.

SZeretitek a gyerekeiteket? Na akkor ha a válasz igen, szorozzátok meg pár millióval. Mert Isten is szeret!! Tőle van a szeretet, Ő maga a SZERETET!!!

És ne kínozzuk meg szeretteinket lefekvés előtt, sztem inkább adjunk egy puszit. Ellenségeinket meg próbáljunk segíteni, ne gyújtsuk fel őket végignézve ahogy égnek. Ha nem tudunk segíteni akkor álljunk arrébb.

Direkt vettem viccesre.

De nyissuk már kicsit ki a szemünket. Ne vagdalózzunk ostobán, lélektelenül, ismeret nélkül.

2017. jún. 9. 20:08
 64/73 anonim válasza:

És amit mondtam Biblia: Csak egy cikkely, egy témával, homoszexualitással kapcs. És megjegyzem, nem a személyek ellen írom, akik esetleg ezzel küzdenek. Hanem az előbbi kommentek egyikére. S az egyházak tévtanításait kiemelvén. És Isten nézőpontjára. Nem az embereket ítéli el, hanem a cselekvését ezeknek a dolgoknak. És nem, nem ad rá felhatalmazást. Mint a kedves egyházak jórésze.

Róma 1:20-32

Mert az ő láthatatlan+ tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma+ és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra; 21 mert bár ismerték az Istent, nem dicsőítették őt mint Istent, és hálát sem adtak neki, hanem üresfejűvé lettek okoskodásaikban, és értelmetlen szívük elsötétült. 22 Azt bizonygatták ugyan, hogy bölcsek, de bolonddá lettek, 23 és a romolhatatlan Isten dicsőségét olyasmire változtatták, mint a romlandó ember képmása, és a madaraké, a négylábú teremtményeké és a csúszó-mászó állatoké.

24 Az Isten azért szívük kívánságainak megfelelően átadta őket a tisztátalanságnak, hogy meggyalázzák saját testüket, 25 igen, azokat, akik az Isten igazságát a hazugsággal cserélték fel, és inkább a teremtést imádták, és annak végeztek szent szolgálatot, semmint Annak, aki teremtett, aki örökké áldott. Ámen. 26 Ezért adta át őket az Isten gyalázatos nemi vágyakozásoknak;+ mert asszonyaik is felcserélték a testükkel való természetes élést természetellenessel, 27 s hasonlóképpen a férfiak is elhagyták az asszonnyal való természetes élést, és gerjedelmükben egymás iránt gyúltak heves lángra, férfiak férfiakkal, s ocsmányságot cselekedtek, és a tévelygésükért járó teljes fizetséget megkapták önmagukban.

28 És mint ahogy nem találták helyesnek, hogy pontos ismeretük legyen az Istenről, az Isten helytelenített gondolkodásmódra+ adta át őket, hogy azt tegyék, ami nem illik, 29 minthogy telve is vannak minden igazságtalansággal, gonoszsággal+, mohósággal, rosszasággal, tele irigységgel, gyilkossággal, viszálykodással, csalárdsággal, rosszmájúsággal+, sugdosók, 30 rossznyelvűsködők, istengyűlölők, arcátlanok, gőgösek+, önteltek, ártalmas dolgokat kieszelők, szüleik iránt engedetlenek, 31 értetlenek+, egyezségszegők, természetes vonzalom nélküliek, irgalmatlanok. 32 Ezek — bár nagyon is jól ismerik az Isten igazságos rendeletét, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, halált érdemelnek — nemcsak hogy továbbra is teszik ezeket, de jóváhagyásukat is adják azoknak, akik ezeket gyakorolják.

Javaslom értelmezésre.....

És csak egy téma volt a sok közül.

Én valahogy megfogom ismerni a Bibliát az tuti, de hogy a lábamat nem teszem olyan helyre ahol hazugságokat fecsegnek és politizálnak, Istennel nyíltan szembemennek és a törvényeivel, népirtásokkal, gondoszságokkal vádolják Istent, sőt egy szívtelennek titulálják ez már felháborít. Előbb mindenki szerezzek értelmet utána pocskondiázzon bárkit is. Jézus az ilyenekre mondta, hogy képmutató "tanítók", és hogy atyjuk az Ördög.

És Jézus maga is megkapta ezektől az emberektől, amit nem érdemelt ki. Azt mondták rá a képmutató vallási tanítók, a farizeusok, hogy démonokkal űz démonokat, Kajafás azt mondta, hogy istenkáromló, őrült, imposztor...

Gondolkozzunk utána vagdalózzunk vagy formájunk egyáltalán véleményt....

Isten egy szerető atya és pont!

2017. jún. 9. 20:22
 65/73 anonim ***** válasza:
Most aztán jómegaszondtad, erre a 4 éves topikra.
2017. jún. 9. 20:22
 66/73 anonim ***** válasza:

Nem vagy kicsit önellentmondásban magaddal kedves hozzászóló? Szeretettől írogatsz, még is habzó szájjal köpködsz másokra.

De lásd előnyét, tökéletes jehovás válik majd belőled (ha már nem vagy most is az). Persze nem állítom, hogy mind hozzád hasonló, mert látok a fórumon egész kulturáltakat is, de megütöd, vagy túl is szárnyalod egy-két keményvágású szintjét.

2017. jún. 9. 20:32
 67/73 anonim válasza:

Még röviden annyi, hogy direkt fogalmaztam így, nem értelemmel érvelve...hisz az talán nem ér célt...

A népírtással kapcsolatban annyi: pl. elpusztította Szodomát és Gomorrát. Mert annyira bűnösen, mocskosan éltek és ellene volt minden cselekedetük és a jó ellen. De megmentette Lótot, aki igaz volt és jó ember. Noé idejében ugyanez történt...És még van bizonyára számtalan példa erre. Ebből is megismerhetjük. Így fog eljárni, akkor is amikor eljön majd a vége...Az igazakat mindig megfogja szabadítani, ahogy akkor is megtette. Ezért áldozta fel Jézust is, és nézte végig szenvedéseit. Értünk bűnösökért. Mert nem pusztítani, népirtani akar, hanem minél több embert megmenteni a pusztulástól. Hogy Jézus által megismerhessük, hogy Ő milyen és jó útra térhessünk. Ugye azt mondta Jézus: "Azért jöttem erre a világra, hogy igaz tanúságot tegyek, s aki az igazságból való hallgat szavamra." Akik viszont nem hajlandók megváltozni, örökre elfelejtődnek, kitörlődnek az emlékezetéből, meghalnak és nem lesz feltámadásuk. Hogy azoknak akik Őt szolgálják és igaz szívűek szép jövőjük lehessen, olyan amit eredetileg szánt az embereknek szeretetéből fakadóan. Ahogy írja a Zsoltárok 37:29: Az igazságosak öröklik a Földet, s örökké rajta lakoznak. S nem lesz többé Sátán mert ha eljön az ideje őt is elpusztítja majd.

2017. jún. 9. 20:49
 68/73 anonim ***** válasza:

"meghalnak és nem lesz feltámadásuk"

Ezt Jézussal kéne megbeszélned, mert teljesen mást mondott:

Ne csodálkozzatok rajta! Mert elérkezik az óra, amikor a sírokban mindnyájan meghallják az Isten Fia szavát, és előjönnek. Akik jót tettek, azért, hogy feltámadjanak az életre, akik gonoszat tettek, azért, hogy feltámadjanak a kárhozatra.

Láthatod, pont annak ellentétét hirdeti Jézus, mint amit írtál.

2017. jún. 9. 21:05
 69/73 anonim válasza:

Kedves hozzászóló:

Nem, nem vagyok Tanu s valoszinuleg nem is leszek. En biztos azt a sok ostobaságot, rosszindulatu pocskondiázást nem birnám olyan türelemmel elviselni ahogy ők teszik. Sajnos vannak emberek akikkel se szeretettel, se szigorral, se erélyességgel, se viccel, se értelemmel, de még "pofonokkal" se lehet megértetni dolgokat. En nem személyeskedtem. Mint előttem sokan a Bibliát kiforgatva és más embereket ismeretlenul szidva v jehovistázva. A gusztustalan egyházi tanitások elleni heves tiltakozásomat fejeztem ki. Felháborodni talán még szabad...a rosszra. Ugy h nem bántasz senkit csak éles példákkal kifejezed h a másik abbol hátha megérti. Rosszindulat és személyeskedés nélkül általánosságban.

2017. jún. 9. 21:12
 70/73 anonim válasza:

"Az itélet feltámadására." Nézz utána h az mit takar.

Utána nem lesz feltámadásuk akiket ugy itél meg és nem hajlandok Istent szolgálni. Elfelejtődnek. Erre irtam.

Majd megbeszélem Jézussal bizonyára. Ahogy mindenki más is. De igazságos lesz a végkimenel az biztos. Ennyi a lényeg. Fölösleges ezen vitázni és mindent kiforgatni. Szereteten alapulo de IGAZSÁGOS lesz a vége mindenkinek.

2017. jún. 9. 21:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!