Jehova Tanúi! Mi alapján hiszitek azt, hogy Jézus 1914-ben lett király a mennyek országában?
Nem tudom, hogy milyen bizonyíték van erre a Bibliában. Magát a dátumot nem említi!
Alaposan megfogalmazott választ várok.
(Egy érdeklődő, 22/F)
"megtisztult a menny a gonosztól" - tessék?????
Hogy kerülne a Gonosz a Mennybe??? Olyan
lenne, mint egy skinhead a cigánylagziban." Az igevers egyértelmű volt, amikor azt írja, hogy levetették testvérünk vádlóit, akik addig éjjel-nappal vádolták isten szolgáit, tehát eddig az ideig még a mennyben voltak Sátán és a démonai, ezen mi nem érthető?
"Ahogy itt látod, azt irja, lesznek háborus hirek, de
azoknak meg kell lenni, de az még nem a vég.
"Majd amikor nemzet támad nemzet ellen, ország
ország ellen, lesznek éhségek, döghalálok és
földindulások mindenfelé", az lesz a nagy
nyomoruság kezdete. " Tehát melyik az első háború, amiben majdnem minden nemzet bekapcsolódott, és globális kiterjedésű volt? Ez is egyértelmű.
A tisztánlátás kedvéért: mikor vetették le a Sátánt és pártütő angyalait a mennyből? 1914-ben? Nem.
Az idők kezdetén. A Gonosz már Jézus földi idejében sem élt a mennyben. Te melyik igehelyről beszélsz?
Másodszor: hol van megemlítve a globális háború? Hol van utalás olyan háborúba, amelybe majdnem mindenki bekapcsolódott? A "nemzet nemzet ellen" - ez lenne az?
Nem csak annyit jelent, hogy egy nemzet egy másik nemzet ellen harcol?
Csak az I. vh. után voltak járványok és éhínségek? Nem.
A háborúkhoz csak annyit: habár nem világméretűek, de eléggé széles kiterjedésűek voltak mondjuk az 1848-as forradalmak Európa-szerte, vagy Napóleon idején, amikor körülbelül 6-7 nemzet gyűrte egymást...
Kedves polühümnié.
"A Gonosz már Jézus földi idejében sem élt a mennyben."
Ezt lennél szíves és alátámasztanád a Bibliából?
Kérdező!! Ébresztőőő. Nehogy már bevedd azt a sok maszlagot amit a jehovisták írnak! Nem olvastál még róluk? Tartsd távol magad tőlük! Az 1914 es hülyeséget nekem is bekopizták már, szórul szóra. Ha később valaki ismét felteszi a kérdést ugyan ez lesz neki is bemásolva. Nincsenek saját gondolataik, csakis másolni tudnak. Azt írják a kérdésre ami ki lett nekik adva. Mást nem lehet. Csak nézz utánna a dolgoknak könyörgöm, hogy mennyire megbízhatóak a jehovisták. Ne higyj nekem, érdeklődj körbe itt vagy máshol. De ne lepődj meg azon, ha hasonló válaszokat kapsz mint az enyém.
Én csakis arra szeretnélek megkérni, hogy tájékozódj másoktól mi a váleményük a jehova tanuiról. Ennyi, nem több. Ezután még mindig dönthetsz úgy hogy követed őket. A jobb megismeréstől még senki sem lett rosz ember! Ezt ne felejtsd el!
Köszönöm. Egy aggódó keresztény...
Akkor nézzük:
A Sátán, mint vádló - Jób könyve; Zakariás 3,1-2
Mindkét esetben Istennel polemizálva azt a lehetőséget kapja,hogy próbára tegye az emberek hitét. Nincs független hatalma, Istentől kap felhatalmazást a próbák végrehajtására. Ez felvet három nagyon fontos kérdést:
1. Amennyiben a Sátán egyik szolgája Istennek, akit arra használnak, hogy "megmérjék" az ember hitét, akkor miért is kellene őt levetni a Mennyből? Hiszen egy nagyon fontos szereplő lenne.
2. Isten mindenhatóságánál fogva a szívünkbe lát, mindent tud (ezért mindenható), akkor miért is kell próbára tenni az embereket? Miért kell úgymond játszani? Nem ismeri mindenki szívét, nem tudja, hogy az egyes emberek hite milyen mélyről fakad?
3. Miért, s hogyan lenne szabad bejárása a Mennybe? Ki adott neki belépőt? Vagy talán ő Isten egyik eszköze? Hiszen, ha az lenne, akkor megszűnne a probléma gyökere - el kell fogadni, örülni kell neki, hiszen ő is Istentől van, Isten ajándéka, nemde? Ha Isten jónak és szükségesnek tartja létét, akkor ki az ember, hogy szembemenjen Istennel?
Máté 12,27 - A Sátán, mint Belzebub (az ördögök fejedelme)
2Kor 11,14 - A Sátán a világosság angyalának tetteti magát.
Ezek magukban elégséges ellentmondások lennének arra, hogy miért is nem a Menny a Gonosz lakhelye, de ha nem lenne elég, lapozzuk fel Ezékiel könyvét.
Ezékiel 28,11-19 :"És lőn az Úr beszéde hozzám, mondván: Embernek fia! kezdj gyászéneket Tírus királyáról, és mondd néki: Így szól az Úr Isten: Te valál az arányosság pecsétgyűrűje, teljes bölcseséggel, tökéletes szépségben. Édenben, Isten kertjében voltál; rakva valál mindenféle drágakövekkel: karniollal, topázzal és jáspissal, társiskővel és onixxal, berillussal, zafirral, gránáttal és smaragddal; és karikáid mesterkézzel és mélyedéseid aranyból készültek ama napon, melyen teremtetél. Valál felkent oltalmazó Kérub; és úgy állattalak téged, hogy Isten szent hegyén valál, tüzes kövek közt jártál. Feddhetetlen valál útaidban attól a naptól fogva, melyen teremtetél, míg gonoszság nem találtaték benned. Kereskedésed bősége miatt belsőd erőszakossággal telt meg és vétkezél; azért levetélek téged az Isten hegyéről, és elvesztélek, te oltalmazó Kérub, a tüzes kövek közül. Szíved felfuvalkodott szépséged miatt; megrontottad bölcseségedet fényességedben; a földre vetettelek királyok előtt, adtalak szemök gyönyörűségére. Vétkeid sokaságával kereskedésed hamisságában megfertéztetted szenthelyeidet; azért tüzet hoztam ki belsődből, ez emésztett meg téged; és tevélek hamuvá a földön mindenek láttára, a kik reád néznek. Mindnyájan, a kik ismertek a népek közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!"
Még mielőtt tévedésbe esnénk, a Sátán itt "Tírus fejedelme"-ként szerepel.
Tehát levetetett a Mennyből.
Ahogyan Ézsaiás 14,12-14 is mondja: "Miként estél alá az égről
fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, aki népeken tapostál! Holott te ezt mondád
szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülőszékemet, és lakom a
gyülekezet hegyén messze északon. Felibök hágok a magas felhőknek, és hasonló leszek a
Magasságoshoz."
János evangélista "e világ fejedelme" címet adja neki (12,31; 14,31; 16,11).
"A tisztánlátás kedvéért: mikor vetették le a Sátánt
és pártütő angyalait a mennyből? 1914-ben?
Nem.
Az idők kezdetén. A Gonosz már Jézus földi
idejében sem élt a mennyben." Itt csatlakoznék a kérdezőhöz, ezt honnan veszed? Az tény, hogy Jézus idejében is volt Sátán, és a démonai a földön, de ez nem jelenti azt, hogy az idők kezdete óta le lettek vetve. Az ez után lévő kérdéseidnek nem sok értelme van, szerinted kell e nagyobb jel az 1 vh.-nál ahhoz, hogy jelezze a "nemzet támad nemzet ellen" próféciát?? Nagyobb háború nem is lehetett volna, sőt, ha most történne egy ilyen háborúvolna, Isten beavatkozása nélkül kiírtná magát az ember. Azt pedig Jézus elmondta, hogy kissebb-nagyobb háborúk lesznek addig is, de az még nem a vég. De persze nem csak ez az egyetlen egy jel utal a végidőre, Jézus beszélt még földrengésekről, járványokról, és persze egy világméretű prédikáló munkáról, ami tagadhatatlan, hogy folyik. Ezeket össze vetve is úgy gondolod, hogy nem az utolsó napokban élünk? Én nem.
"Akkor nézzük:
A Sátán, mint vádló - Jób könyve; Zakariás 3,1-2
Mindkét esetben Istennel polemizálva azt a
lehetőséget kapja,hogy próbára tegye az
emberek hitét. Nincs független hatalma, Istentől
kap felhatalmazást a próbák végrehajtására.Ez felvet három nagyon fontos kérdés" Sajnos nem vagy tisztában magával, a vitakérdésse, ami Isten, és Sátán között folyik, s aminek mi emberek is részese vagyunk. Itt viszont nem csak mi vagyunk próbára téve, hanem Sátántis, mivel megvádolta istent azzal, hogy nem jogosan uralkodik az emberek felett, s hogy ez így nem jó az embereknek. Hogy bebizonyítsa állítását, kapott időt arra, hogy megmutassa, hogy jobb e az embernek isten nélkül. Ez láthatóan kudarcba fulladt, mivel bebizonyosodott, hogy az ember képtelen meglenni Isten nélkül, a Biblia szerint a járókkelő ember még csak a lépteit sem tudja irányítani. Sátán tudja, hogy rövid az ideje, s hogy tettének következménye van, ezért minnél több embert próbál maga mellé állítani, hogy isten ellen forduljanak. Jelenések 12:12 "Jaj a föld és a tenger lakosainak, mert leszállott hozzátok az ördög, nagy haraggal teljes, úgy mint aki tudja, hogy kevés ideje van."
"Kérdező!! Ébresztőőő. Nehogy már bevedd azt a sok maszlagot amit a jehovisták írnak!"
Hát ezt már jó párszor hallottam és olvastam. Az a helyzet, hogy nem vagyok egy tipikus bigott! Amit hiszek azt azért hiszem, mert logikusnak és igaznak találom!
Hogy miért éppen Jehova Tanúinak hiszek?!
Azért, mert számomra ebben a vallási formában van a legtöbb logikus válasz és ez áll a legközelebb a Bibliához. Eredetileg Római Katolikus vagyok, ezt a vallási formát tanultam éveken át, aztán a rengeteg hamisság miatt a Református hit iránt kezdtem érdeklődni.
Sajnos azt sem találtam igazán makulátlannak.
Egy idő után úgy hozta a sors, hogy találkoztam Jehova tanúival és eldöntöttem, hogy most az egyszer félreteszem magamban a rengeteg előítéletet és meghallgatom amit ők prédikálnak. Részt vettem egy pár házi tanulmányozáson és megérintett az, amit elmeséltek a hitükről. Eleinte (és még NÉHA most is) kételkedtem abban, amit tanítanak de valamiért egyfolytában visszakapom a hitemet.
A lényeg az, hogy sokkal több kivetni valót találtam az URALKODÓ EGYHÁZAK tanításaiban!
Csak egy pár példa:
1.Hajlandóak háborúba küldeni a katonákat és még az áldásukat s adják rájuk.
2.Összeadják a homoszexuálisakat.
3.Részt vesznek a politikában mondhatni vállvetve uralkodnak velük.
4.A rengeteg bűn amit a középkorban vittek véghez az Úr nevében.
5.Pogány szokások és ünnepek elfogadása, még ha el is ferdítették azokat a saját javukra.
6.Állítólagos szent tárgyak tisztelete és imádata.
Sorolhatnám még, de nem akarok ezzel untatni senkit sem.
Remélem, hogy idővel minden kérdésemre választ kapok és nem lesznek kétségeim!
Ember, olvasd már a Bibliát!!
Most saját magadnak is ellent mondtál: "az tény, hogy Jézus idejében is volt Sátán és a démonai a földön" - na, akkor még sem 1914-be pottyant a földre, hanem sokkal korábban, nem???
Ott van az Ószövetség, nem világos?
Világméretű prédikáló munka/hamis Krisztusok - azt gondolom, ebbe a kategóriába Ti is belefértek!
A nemzet támad nemzet ellen - ez még mindig nem világháborús utalás.
Ugyan már, komolyan, azt sem tudod, hogy milyen szöveget másolsz be, vagy mit súgnak a füledbe!
Te hogy gondolod? Benne vagy a 144 ezer főben, aki üdvözülni fog? Te Izrael 12 törzse közül melyikbe tartozol? Mert ugye csak azok fognak üdvözülni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!