Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Mi alapján...

Jehova Tanúi! Mi alapján hiszitek azt, hogy Jézus 1914-ben lett király a mennyek országában?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy milyen bizonyíték van erre a Bibliában. Magát a dátumot nem említi!

Alaposan megfogalmazott választ várok.

(Egy érdeklődő, 22/F)

2013. márc. 18. 00:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
26%

Erre csak azt tudom mondani, hogy ha én szellemi alvásban vagyok, akkor te meg agymosásban, már ha van egyáltalán agyad..." Személyeskedünk, személyeskedünk, az már régen rossz egy vitában, főleg ha egy "bölcs teológustól" halja az ember. "Csak úgy mellékesen: az én végzettségem miért is lenne badarság? Mert a Bibliát tanulmányozom?" Ööö, hol is mondtam ilyet?? mutasd már meg légyszi! Épp ellenkezőleg, csak tudod használni is kell azt. "Az a különbség van kettőnk között, hogy én nem adok hozzá és nem veszek el belőle, mert az bűn, ti pedig magatokhoz formáltátok, vagyis a csaló alapítóitok, akik különböző világvége-jóslataikkal csalták ki a jóhiszemű emberek pénzét!" Ezt úgy látom jól megtanultad, rágalmazni minket, hát tudd meg, hogy önkéntes adományokból van fenntartva ez a világméretű szervezet, meglepődtél? "Honnan vetted, hogy én a teológiai végzettségemben bízom a világvégén? A hitet nem tanulni kell kisfiam! Hanem megélni!" Onnan, hogy igen elbízakodva soroltad fel a végzettségeidet, mikor azt mondtam, hogy szellemi alvásban vagy. "Jelenések 7,4: "És hallám a megpecsételtek

számát: Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak

minden nemzetségéből elpecsételve." Hol van a

keresztényekről szó? Én itt csak zsidókat látok..." Bocsáss meg, de itt egyszerűbb megoldásnak találtam, ha bemásolom KZitus egy ezzel kapcsolatos régebbi hozzászólását, fáradt vagyok ezt most elmagyarázni neked. "Valóban a Jelenések 7:4-8-ig felsorolja a 12 törzsből valókat, de ez azért nem lehet valódi leszármazási vonal, mert ezeket a szavakat János apostol i.sz 98 körül jegyezte le, a zsidó leszármazási (valódi) iratok akkor már nem léteztek, mivel Jeruzsálem i.sz. 70 elpusztításéval, felégetésével megsemmisült, és azóta senki, egyetlen zsidó sem tudja visszavezetni leszármazását a 12 törzs vonalára, amit a Jelenések könyve felsorol. De akkor miért sorolja fel e törzseket, és minden törzsből 12 ezret, mint kiválasztottakat? Ha a testi zsidók nem ölték volna meg a messiást, elfogadták volna Isten Fiát, akkor valószínűleg Isten törzsenként választotta volna ki a 144000 tagjait, úgy ahogyan le van írva a Jelenések könyvében. Valószínűleg arról is gondoskodott volna, hogy a leszármazási bizonyíték a mai napig fennmaradjon. A Biblia szerint Kornéliusz volt az első nem zsidó (Cselekedetek 10 fejezet), aki Kereszténnyé lett és így a 144000 ezer tagjává vált. És tényleg attól kezdve nem a fizikai zsidó volt értékes Isten előtt, hanem a szellemi zsidó. Erről beszél Pál apostol a római keresztényeknek a Róma 2:28,29 versében." "Az általad a János evangéliumból vett idézethez:

"ÚJ" parancsolatot adott, tehát plusz egyet a

többihez. Nemde?

Különben meg Jézus mondta azt is, hogy: „Ne

gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy

megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé

tenni.” "Nem, ne ferdíts, én sem azt mondtam hogy megszünteti őket, de az új parancsolatai nyílvánvalóan felülírják a régieket, tehát amikor azt mondta, hogy szeresséntek az ellenségeiteket, s mellé még azt, hogy ki fegyvert fog, fegyver által hal meg, az nekem egyértelmű és félremagyarázhatatlan, úgyhogy hiába próbálkozol. " Nem azt mondtam, hogy a halomra gyilkolás jó

dolog, csak érveltem a kérdezőnek, amikor

felhozta a katolikusok háborús bűntetteit, hogy

emlékezzen, Isten miket csinált az Ószövetség

iratai szerint." Én azzal tisztában vagyok, hogy mit csinált Isten a az Izraelitákat vezetve, de te is légy tisztában azzal, hogy ez az érved egyáltalán nem állja meg a helyét, mint ahogy a többid sem.

2013. márc. 22. 19:17
 32/73 anonim ***** válasza:
19%

"Ezt nem értem, főleg azt a részét, hogy Isten nem

vezetett senkit: "A Zsidókat annak idején Isten

vezette, itt viszont felmerül a kérdés, hogy vajon

kiket vezetett Isten?? Megsúgum, senkit sem,

Jézus parancsa egyértelmű, "Ki fegyvert fog,

fegyver által hal meg." Ezt nem tudod elferdíteni." Pedig elég egyértelmű. Jézus azt parancsolta, hogy szeressétek ellenségeiteket, vagy szerinted a szeretet kimutatását egymás halomragyilkolásában kell kifejezni?? "Nem arról beszéltem, hogy az elmebeteg

nyugodtan dühönghet, mert ő így született,

hanem arról, hogy el kell fogadni olyannak,

amilyen. Épp te példálóztál az előbb Jézus

szavaival, hogy szeressük egymást!! EZ a

kereszténység lényege, a tolerancia és az elfogadás." Ez nem igaz, lehet hogy a hamis kereszténység megtűr magamellett homoszexuálisakat, pedofileket, pszichopatákat, alkoholistákat, meg még sorolhatnám, de Jézus igaz követői soha!! "Attól, hogy nem értek a Jehova Tanúival egyet,

mint embereket elfogadom őket, ami viszont

sértő és arcátlan, hogy átszövegezték a Bibliát! A

társasággal nem tudok azonosulni, a diktatórikus

rendszerükkel, az agymosással, az ész nélkül való beszéddel!!!

Nincs egy önálló gondolatuk sem!" Megkérlek, hogy ha nincs Bibliai érved, akkor a primitív köpködésedet máshol intézd el, ne itt, mert erre seni sem kíváncsi!

2013. márc. 22. 19:53
 33/73 polühümnié ***** válasza:
68%

A személyeskedésről - azt gondolom nem én írtam a "szellemi alvás" szövegét.

A végzettségekhez - távol álljon tőlem a kérkedés, a "szellemi alvás"-hoz írtam, mert úgy vettem észre, hogy teljesen laikusnak nézel.

A rágalmazáshoz - mind csupán tényközlés, lehet olvasni a korabeli amerikai történelmet, az újsághíreket. Nem hasraütés szerűen találtam ki.

A begyakorláshoz - én nem bégetek együtt a többi birkával, sosem tettem. Isten azért adta az értelmet, hogy használjuk.

A ferdítésekhez - nem barátom, nem én ferdítek. Megteszitek ezt ti helyettem. KZitus eszmefuttatása a 144 ezerről, kivált Isten szándékairól, eléggé meredek, de ti tudjátok.

A Biblia használatához - én használom azt, amelyet 1700 évvel ezelőtt összeállítottak, te meg használod annak a félremagyarázott változatát, melyet kb 100 évvel ezelőtt hamisítottak.

A számokhoz - a Föld népességéhez képest kissé kevés a 144 000 fő, én úgy gondolom. Ha megvan a teljes létszám, de valaki be akar kerülni, akkor mást ki kell löknie?

Magyarázd el nekem, mert sajnos szellemileg mélyen alszom! Vagy kérj segítséget valamelyik "tanultabb" kollégádtól, linkeld be a szövegét!

2013. márc. 22. 20:01
 34/73 anonim ***** válasza:
14%

"A személyeskedésről - azt gondolom nem én

írtam a "szellemi alvás" szövegét." Bocs, de ez semmiképp sem egyenlő az "agyatlan" kifejezéssel, ráadásul én azt is megindokoltam, hogy miért mondtam. " A végzettségekhez - távol álljon tőlem a

kérkedés, a "szellemi alvás"-hoz írtam, mert úgy

vettem észre, hogy teljesen laikusnak nézel." Az írásaidból ez tünt ki, erről nem én tehetek, de te még tehetsz ellene. Bocsi, de a többi alaptalan rágalmak megválaszolsát inkább kihagynám. " A számokhoz - a Föld népességéhez képest kissé

kevés a 144 000 fő, én úgy gondolom. Ha

megvan a teljes létszám, de valaki be akar kerülni,

akkor mást ki kell löknie?

Magyarázd el nekem, mert sajnos szellemileg

mélyen alszom! Vagy kérj segítséget valamelyik "tanultabb" kollégádtól, linkeld be a szövegét!" Egy kicsit igazán utánanézhetnél annak amiben hiszünk, vannak égi reménységű és földi reménységű hűséges szolgái Jehovának, ennyi a titok nyitja.

2013. márc. 22. 20:26
 35/73 polühümnié ***** válasza:
75%

Eszem ágában sincs utánanézni annak, mi az, amiben hisztek, elég az, amit tapasztaltam általatok.

A Jehova Tanúi szektához ennyit írnék csupán: Máté 24,5 : "Mert sokan jőnek majd az én nevemben, a kik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus; és sokakat elhitetnek."

Ez többek közt rólatok szól, azt hiszem, hogy nem kell tovább magyaráznom. :)

2013. márc. 23. 06:08
 36/73 anonim ***** válasza:
20%

"Eszem ágában sincs utánanézni annak, mi az,

amiben hisztek, elég az, amit tapasztaltam

általatok." Nem velem tolsz ki, magaddal. Igazad van ne nézz utána mit tanítunk, elég neked a Jehova tanui blog.hu "A Jehova Tanúi szektához ennyit írnék csupán:

Máté 24,5 : "Mert sokan jőnek majd az én

nevemben, a kik ezt mondják: Én vagyok a

Krisztus; és sokakat elhitetnek."

Ez többek közt rólatok szól, azt hiszem, hogy nem

kell tovább magyaráznom. :)" Hát igen, biztosan az antikrisztus szelleme teszi ezt velünk, milyen hülyék is vagyunk, békében és szeretetben élünk egy világméretű szervezetben, amelynek minden nemzet tagja, mikor pélát vehetnénk az "igaz Keresztényekről", akik egymást halomra ölik közben pedig Istenhez imádkoznak.

2013. márc. 23. 06:53
 37/73 polühümnié ***** válasza:
88%

Inkább megóvom magam, ha nem olvasok tévtanokat.

Továbbá - ha a ti "gyülekezetetek" lenne a helyes út, hogy lehet, hogy alig több, mint 100 éve van csak jelen? Miért nincs a kezdetektől fogva? S miért van a katolikus egyháznak 1700 éves múltja és 1.1 milliárd követője, ha olyan rossz lenne? Hogyan maradhatott fenn ennyi ideig?

A JT egy haszonleső céllal jött létre, és a mai napig hamis tanokat hirdet.

Békében és szeretetben? Ha valaki úgy dönt, hogy kilép a JT-ből, hozzá sem szóltok többé, nem is köszöntök neki, ellenkező esetben a katolikus, református pedig szelíden elfogadja a másságot, mert az ítélet egyedül Istené, nem holmi jöttment szektásoké!

És most lehet felháborodni meg panaszkodni! :)

2013. márc. 25. 08:14
 38/73 anonim ***** válasza:
12%
amikor eljön a vèg kezdete Jèzus aki 1914 tõl kiràly aki megtisztitotta a mennyet mivelhogy addig Sàtinak szabad bejàràsa volt a mennyben ès addigra az angyalok egy harmadàt maga mellè àllìtotta le lettek vetve , nem idèzek biblia verset mert ugysem olvassàtok pedig szòszerint levan irva kàroliban is, megfogja itèlni a hamis keresztènysèget, aki ugyan is szajhàlkodott a politikàval pl kedves katòlikusok Hitlerrel karöltve öltèk a zsidòkat a papjaitok buzdìtottàk a kedves hìveiket hogy minden müködjenek közre a nàci rezsimmel, rengetek ss tiszt lett katolikus vallàsi vezetõ,arrol nem is beszèlve hogy a katolikus vallàs tanjainak hàromnegyede biblia ellenes , Jèzus azt parancsolta hogy menjetek ès tegyetek tanìtvànnyà mindenfèle embert , ti katolikusok ezt megtettètek egèsz emberi fajokat kiirtva mivel nem akartak àttèrni a katolicizmusra, a listàtokon szerepel mèg az invizìciò megkínoztatok megègettetek minden embert akinèl akàrcsak biblia is volt vagy ne adj isten olvasta, terjesztettètek hogy a föld lapos, ès sok egyèb együgyü dolgot mejet vègül ràkentetek a bibliàra hogy a biblia tanìtàsa volt, ennek eredmènye kèppen az emberi fejlõdèst meggàtoltàtok sõt vissza vetettètek, ès a bibliàra kentètek, aki màskèpp mert gondolkodni mint it azt nem kiközösìtettètek hanem èlve elègettètek szeretettel ugye ahogy Jèzus tanìtotta, ès mèg ti akartok szemrehànyàst tenni màs vallàsnak?????????
2013. márc. 26. 22:26
 39/73 anonim ***** válasza:
12%
utolsò vagyok, ja ès ezt nem màsoltam sehonnan hanem a sajàt gondolatomat irtam le mert erre is volt panasz hogy nincs sajàt vèlemènyünk, van, a helyes iràsèrt bocs csak telefonrol gèpelek ès sokszor rosszul
2013. márc. 26. 22:30
 40/73 anonim ***** válasza:
15%

"Inkább megóvom magam, ha nem olvasok

tévtanokat." Ezt nagyon jól teszed, csak nem mi vagyunk a tévtanítók. "Továbbá - ha a ti "gyülekezetetek" lenne a helyes

út, hogy lehet, hogy alig több, mint 100 éve van

csak jelen? Miért nincs a kezdetektől fogva?" Nem, régen is voltak hithű keresztények, bár kétség kívül nem ilyen nagy számban. És hogy miért nem, lássuk csak, mert élve elégették volna őket, a Bibliával a nyakukban, a középkorban ugyanis, még csak a Biblia olvasásáért is ez járt. " S

miért van a katolikus egyháznak 1700 éves

múltja és 1.1 milliárd követője, ha olyan rossz

lenne? Hogyan maradhatott fenn ennyi ideig?" Kérdezz nehezebbet, e világ istene Sátán, legalábbis még egy darabig, kétségkívül a legtöbb embert a hamis vallás álltal tud félrevezetni, ez a Biblia Jelenések könyvében is meg van írva, tehát nem nagy ördöngősség az, hogy miért büszkélkedhet például a Katolikus vallás ilyen nagy létszámmal. " A JT egy haszonleső céllal jött létre, és a mai napig

hamis tanokat hirdet." Ezt az alaptalan rágalmat most már jó lenne végre valami értelmes érvel alátámasztani, mert így nem igen tudok vele mit kezdeni. " Békében és szeretetben? Ha valaki úgy dönt,

hogy kilép a JT-ből, hozzá sem szóltok többé, nem

is köszöntök neki, ellenkező esetben a katolikus,

református pedig szelíden elfogadja a másságot" Igen, csak ezzel az a probléma, hogy mi ezt Isten akaratából tesszük és igaz szeretetből, nem pedig képmutatásos szeretetből, Jehova Isten ezt kívánja meg a követőitől, ezt szépen le is íratta a Bibliában és ha jobban belegondolsz, ésszerű is ez a parancsa. "mert az ítélet egyedül Istené, nem holmi jöttment

szektásoké!" Jól mondod, mi csak annyira ítélkezhetünk az emberek felett, amennyire Isten megengedte, az igazi ítélet az övé. " És most lehet felháborodni meg panaszkodni!" Bocsi, kihagyom, nem szokásom, viszont az tényleg jó lenne, ha végre tudnék tőled olyan kérdést is olvasni, amelyet nem a kötekedés vezérel.

2013. márc. 27. 07:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!