Jehova Tanúi! Mi alapján hiszitek azt, hogy Jézus 1914-ben lett király a mennyek országában?
Nem tudom, hogy milyen bizonyíték van erre a Bibliában. Magát a dátumot nem említi!
Alaposan megfogalmazott választ várok.
(Egy érdeklődő, 22/F)
Kedves Kérdező!
A háborúban való vétkesség vádpontod kissé arcátlan, olvasd el Mózes könyveit, a Királyok könyvét, a Bírák könyvét, Józsué könyvét - ott aztán Jahve (Jehova) nem kíméli a népeket, sem asszonyt, sem gyereket, csak azért, hogy Izraelnek jó legyen. Maga Isten a népirtó.
A homokosokhoz pedig - talán ők nem Isten gyermekei? Ők talán nem Jehova teremtményei? Hm?
Ismered Russelt, a Jehova Tanúi megalapítóját? Mágiával és okkult tudományokkal is foglalkozott - bort iszik és vizet prédikál. :D
"Most saját magadnak is ellent mondtál: "az tény,
hogy Jézus idejében is volt Sátán és a démonai a
földön" - na, akkor még sem 1914-be pottyant a
földre, hanem sokkal korábban, nem???" Attól hogy volt a földön is, az miért jelenti azt, hogy le is van vetve? "Világméretű prédikáló munka/hamis Krisztusok -
azt gondolom, ebbe a kategóriába Ti is
belefértek!" Igen, és akkor melyik az a másik nép, amelyik kis létszámuk ellenére világméretű prédikáló munkát folytat? Mert ha mi vagyunk az antikrisztusok, akkor melyik az a vallás ami szerinted betölti ezt a szerepet?A nemzet támad nemzet ellen - ez még mindig
nem világháborús utalás.
"Ugyan már, komolyan, azt sem tudod, hogy milyen szöveget másolsz be, vagy mit súgnak a
füledbe!" Ki kell hogy ábrándítsalak, ugyanis ezek a saját gondolataim. Viszont azt is elmondtam már, hogy nem ez az egyetlen utólsó napokra utaló jel, nézd vissza. Arról, hogy te szellemi alvásban vagy, és nem veszed észre a Jézus által megjövendölt jelek beteljesülését, arról én nem tehetek. "Te hogy gondolod? Benne vagy a 144 ezer főben,
aki üdvözülni fog? Te Izrael 12 törzse közül
melyikbe tartozol? Mert ugye csak azok fognak
üdvözülni!!!" Úgy gondolom, hogy nem vagyok benne, az Izrael törzse pedig jelképesen értendő.
"Kedves Kérdező!
A háborúban való vétkesség vádpontok kissé
arcátlan, olvasd el Mózes könyveit, a Királyok
könyvét, a Bírák könyvét, Józsué könyvét - ott
aztán Jahve (Jehova) nem kíméli a népeket, sem
asszonyt, sem gyereket, csak azért, hogy Izraelnek jó legyen." Ezek a törvények csak az Izraelitákra vonatkoztak, ezek már megszűntek. Emlékezz csak vissza Jézus mit mondott Péternek. "Aki fegyvert fog, fegyver által hal meg" A homokosokhoz pedig - talán ők nem Isten
gyermekei? "Ők talán nem Jehova teremtményei?
Hm?" Ismered Szodoma és Gomora történetét? Hm? "Ismered Russelt, a Jehova Tanúi megalapítóját?
Mágiával és okkult tudományokkal is foglalkozott - bort iszik és vizet prédikál." Előtte lehet hogy foglalkozott ilyen dolgokkal, mielőtt valóban az igaz Istennek szentelte az életét.
Az ószövetség néhány törvénye már nincs érvényben. Ez vitathatatlan, hiszen nem kell már állatokat áldoznunk és nem küldi már az Úr háborúba a népét. Így hát a papok sem tehetik azt, hogy áldásukat adják a katonákra.
A homoszexuálisakat pedig nem helyénvaló támogatnia a keresztény vallásnak. Amit Jézus tanított róluk: "ő így válaszolt: Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfivá és nővé teremtette őket?" (Máté 19,4)
1 Korinthus 6,9-10:
"Vagy nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Isten országát? Ne tévelyegjetek: sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem fajtalanok, sem tolvajok, sem nyerészkedők, sem részegesek, sem rágalmazók, sem harácsolók nem fogják örökölni Isten országát."
Vajon elkel-e fogadnunk őket (nekünk keresztényeknek)?
És miért tennénk azt? Hisz az Úr nem teszi!
E gonosz világ azt sugallja felénk és azt tanítja, hogy nincs mit tenni az ellen, ha valaki homoszexuálisnak született.
De ezzel szemben én felhozok egy nagyon jó példát szemléltetésnek.
Mi a helyzet egy olyan emberrel hirtelen haragú és agresszív töltetű? Ő is így született, de helyes-e csupán emiatt kiélnie a dühét? Nem az lenne a helyes, hogy megpróbálja kordában tartani az indulatait és idővel korrigálni? Ha hisz az Úrban, akkor mindenképpen ezt kell cselekednie és így már a hívők is támogathatják.
Szóval akár homoszexuálisnak születik valaki, akár azzá válik valami miatt, akkor sem helyes a Biblia szempontjából kiélnie a fajtalan vágyait!
"Arról, hogy te szellemi alvásban vagy" - értem.
Távol álljon tőlem bárminemű fennhéjázás, de mivel szellemi alvással vádoltak, ezért hozzá tartozik a témához: a végzettségem okleveles teológus, tanulmányaim során metafizikai, filozófiai, kozmológiai, pszichológiai és egzegetikai ismereteket szereztem, emellett történelemmel és klasszika-filológiával foglalkozom. Ismerem a nyugati és keleti vallások zömét, jónéhányat személyesen is megtapasztaltam, vannak más személyes tapasztalataim is, melyeket józan ésszel nehéz lenne megmagyarázni, azonban mégsem vagyok egyetlen egyháznak sem tagja, hogy miért, az maradjon a privát szférában. Tisztelt uram, én lennék szellemi alvásban?
"Izrael törzse pedig jelképesen értendő" - valóban? Egyszer szó szerint vesszük a Bibliát, egyszer meg nem? Hogyan értelmezhető jelképesen? Kihez szólt még ott az Úr?
Hogy honnan veszem azt, hogy a Sátán le van vetve? Oda írtam a megfelelő bibliai részeket, ráadásul magyarul! Azon mit nem lehet érteni?
Már megbocsáss, de a hozzászólásaid nagy részét nem értem. Bemásolod a szövegem, de nem kommentálod, majd össze-vissza irkálsz ás másolgatsz... ez így érthetetlen. Ez az összevisszaság lenne a saját gondolatvilágod?
Russelről: A 19. században élte reneszánszát az a mozgalom, amely a Biblia "tanulmányozása" alapján meghatározta Krisztus második eljövetelét. Lásd milleriták. Egyik "jóslat" sem jött be, sem 1844, sem 1874, sem 1878 (ezekben az időpontokban milyen világméretű katasztrófák voltak?).
A Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania mint részvénytársaság jött létre (1881), tehát egy pénzügyi szervezet volt. Russel elutasította a megszokott Bishop Usher-féle bibliai időszámítást; egy közvetlen megközelítést alkalmazott, deduktív oksági bizonyítási módszert; így beosztotta Ádámtól napjaiig eltelt 6000 évet. Ezt a próféciákkal összevetve úgy találta, hogy 1874. jelentős év; Krisztus Második Eljövetelének időpontja.
Russell néhány számot a pyramidology spekulatív módszerével állapított meg. Hitt azokban a nézetekben, melyeket először keresztény írók (John Taylor, Charles Piazzi Smyth és Joseph Seiss) tanítottak, hogy a Gízai Piramisokat a Hyksosok mellett a Héberek építették Isten útmutatása alapján.
A kérdezőhöz:
"Az ószövetség néhány törvénye már nincs érvényben. " Valóban? Kedves kérdező, legyél szíves felvilágosítani, hogy szerinted a Szentírás mely szakaszait likvidálták, s mikor és legfőképpen - KI???
Attól, hogy manapság nem gyakorolják, még érvényben van, erről szól az ortodoxia, a szigorú hagyománytisztelet bizonyos helyeken.
1Móz 1,27: Ez annyit jelent csupán, hogy két különböző nemet teremtett. (érdekes, hogy kétszer lett teremtve az ember - na erre mit válaszoltok?)
A homoszexuálisok miért, milyen okból lettek teremtve szerinted? Hogy legyen kit utálni???
"De ezzel szemben én felhozok egy nagyon jó példát szemléltetésnek.
Mi a helyzet egy olyan emberrel hirtelen haragú és agresszív töltetű? Ő is így született, de helyes-e csupán emiatt kiélnie a dühét?" - Neked nincsenek veleszületett tulajdonságaid? Nincs olyan tulajdonságod, amelyet nem, vagy nagyon ritkán tudsz kontrollálni? Mert ha nincs, akkor te tökéletes vagy, s mint ilyen, egyedüli a földön!
Kedves Kérdező!
Örömmel olvastam a kommentjeidet, mert sok hasonlóságot találtam benned, ami bennem is meg volt úgy 22 évvel ezelőtt.
Én is a katolikus egyházhoz tartoztam, de őszintén vágytam megismerni azt az Istent, aki teremtett engem, mert sok-sok kérdésem volt hozzá.
Annak idején eldöntöttem, nem hagyom magam befolyásolni egyetlen vallásszervezettől sem, így Jehova Tanúitól sem. Hónapokig behatóan tanulmányoztam a Bibliát, és egyedül is rájöttem, ha ma Isten népéhez akarok tartozni, meg kell keresnem azt a népet, amely az ő nevéről neveztetik. Jakab beszél erről a Cselekdetek 15:13-14 verseiben. Így hát megkerestem Jehova Tanúit, és kértem, tanulmányozzák velem a Bibliát, ez által is engedelmeskedjem a Máté 28:19,20 verseinek.
(Egyébként még azt is megfigyelheted a 19,20 versből, hogy Isten kétféle embercsoportra figyel ma a földön:arra aki tanul, és arra aki tanítja. ezek különös, Krisztusi támogatásban részesülnek)
De még ezután is alaposan utánanéztem minden tanításnak, amiről tanultunk, hogy úgy vannak-e azok. Téged is erre buzdítalak. Semmit ne higgyél el anélkül, hogy alaposan utána ne járnál.
A kérdésed kapcsán azt is láthatod a válaszokból, hogyan teljesedik rajtunk Jézus figyelmeztetése, ez is az igazolja, jó helyen vagyok, hiszen ő azt mondta:" Boldogok vagytok, amikor gyaláznak...benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak ellenetek énérettem. Örvendezzetek, és ugrándozzatok örömötökben, mivel nagy a ti jutalmatok az egekben; hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek".Máté 5:11,12
Egyébként bármilyen bibliai kérdésed szívesen veszem privátban is.
Szép napot kívánok Neked.
"a végzettségem okleveles
teológus, tanulmányaim során metafizikai,
filozófiai, kozmológiai, pszichológiai és egzegetikai ismereteket szereztem, emellett
történelemmel és klasszika-filológiával
foglalkozom. Ismerem a nyugati és keleti vallások
zömét, jónéhányat személyesen is
megtapasztaltam, vannak más személyes
tapasztalataim is, melyeket józan ésszel nehéz lenne megmagyarázni, azonban mégsem vagyok
egyetlen egyháznak sem tagja, hogy miért, az
maradjon a privát szférában. Tisztelt uram, én
lennék szellemi alvásban?" Attól, hogy vannak teológiai végzettségeid, attól még a tények azt mutatják, hogy szellemi alvásban vagy. Továbbá ezek a végzetségek Jehova szemében kb. annyit jelentenek, mint az apostolok korában a nagy írástudó farizeusok bölcsessége. 1Korintus 1:26-28 "Mert tekintsétek csak a ti hivatástokat, atyámfiai,
hogy nem sokan hívattak bölcsek test szerint,
nem sokan hatalmasak, nem sokan nemesek; Hanem a világ bolondjait választotta ki magának
az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a
világ erőtleneit választotta ki magának az Isten,
hogy megszégyenítse az erőseket" Tehát ne gondold azt, hogy a teológiai, vagy egyébb más végzettséged fog téged megmenteni Isen haragja napján. Keresd csak mit mondott Jézus, mint a tolvaj úgy fog eljönni, és sajnos a tolvajok többsége akkor jön, amikor az ember alszik. "Izrael törzse pedig jelképesen értendő" -
valóban? Egyszer szó szerint vesszük a Bibliát,
egyszer meg nem? Hogyan értelmezhető
jelképesen? Kihez szólt még ott az Úr?"" Minden igaz keresztényhez akit ő maga kiválaszt. "A kérdezőhöz:
"Az ószövetség néhány törvénye már nincs
érvényben. " Valóban? Kedves kérdező, legyél
szíves felvilágosítani, hogy szerinted a Szentírás
mely szakaszait likvidálták, s mikor és
legfőképpen - KI???" Látod, ennyit ér a teológiai végzetséged. János Evang. 13,34-35 "Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt." Tehát biztos nem egymás halomragyilkolásából, mert ugye azt sem felejtetted el, hogy a világháborúban Keresztény Keresztényt gyilkolt, persze igazából nem voltak igaz Keresztények. A Zsidókat annak idején Isten vezette, itt viszont felmerül a kérdés, hogy vajon kiket vezetett Isten?? Megsúgum, senkit sem, Jézus parancsa egyértelmű, "Ki fegyvert fog, fegyver által hal meg." Ezt nem tudod elferdíteni. "Neked
nincsenek veleszületett tulajdonságaid? Nincs
olyan tulajdonságod, amelyet nem, vagy nagyon
ritkán tudsz kontrollálni?" De, senki sem tökéletes, a kérdező nem is azt mondta, hogy neki nincsenek rossz tulajdonságai, hanem azt, hogy tenni kell mindenkinek ellenük. Jó példa, amit a kérdező felhozott, de én felhoznék ezzel kapcsolatban mégegyet, ha szerinted valaki pszichopatának születik, akkor ő nyugodtan kiélheti gyilkos hajlamait büntetlenül?? Nem, Isten törvényei mindenkire vonatkoznak, ezek alól nem lehet kibújni.
Erre csak azt tudom mondani, hogy ha én szellemi alvásban vagyok, akkor te meg agymosásban, már ha van egyáltalán agyad... :)
A hölgy bibliai idézetéhez csak annyit mondanék, hogy rettentő tévedésben él - én nem Jézust gyalázom, hanem a Jehova Tanúi ferdítéseit cáfolom! A kettő nem egy!
Csak úgy mellékesen: az én végzettségem miért is lenne badarság? Mert a Bibliát tanulmányozom? Hát ti mit csináltok akkor? Az a különbség van kettőnk között, hogy én nem adok hozzá és nem veszek el belőle, mert az bűn, ti pedig magatokhoz formáltátok, vagyis a csaló alapítóitok, akik különböző világvége-jóslataikkal csalták ki a jóhiszemű emberek pénzét!
Honnan vetted, hogy én a teológiai végzettségemben bízom a világvégén? A hitet nem tanulni kell kisfiam! Hanem megélni!
Jelenések 7,4: "És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve." Hol van a keresztényekről szó? Én itt csak zsidókat látok...
Az általad a János evangéliumból vett idézethez: "ÚJ" parancsolatot adott, tehát plusz egyet a többihez. Nemde?
Különben meg Jézus mondta azt is, hogy: „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni.”
Nem azt mondtam, hogy a halomra gyilkolás jó dolog, csak érveltem a kérdezőnek, amikor felhozta a katolikusok háborús bűntetteit, hogy emlékezzen, Isten miket csinált az Ószövetség iratai szerint.
Ezt nem értem, főleg azt a részét, hogy Isten nem vezetett senkit: "A Zsidókat annak idején Isten vezette, itt viszont felmerül a kérdés, hogy vajon kiket vezetett Isten?? Megsúgum, senkit sem, Jézus parancsa egyértelmű, "Ki fegyvert fog, fegyver által hal meg." Ezt nem tudod elferdíteni."
Nem arról beszéltem, hogy az elmebeteg nyugodtan dühönghet, mert ő így született, hanem arról, hogy el kell fogadni olyannak, amilyen. Épp te példálóztál az előbb Jézus szavaival, hogy szeressük egymást!! EZ a kereszténység lényege, a tolerancia és az elfogadás.
Attól, hogy nem értek a Jehova Tanúival egyet, mint embereket elfogadom őket, ami viszont sértő és arcátlan, hogy átszövegezték a Bibliát! A társasággal nem tudok azonosulni, a diktatórikus rendszerükkel, az agymosással, az ész nélkül való beszéddel!!!
Nincs egy önálló gondolatuk sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!