Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan találhatnék vissza...

Hogyan találhatnék vissza Istenhez?

Figyelt kérdés

Régen hittem benne, de az utóbbi pár évben teljesen elhidegültem tőle. Minden szabályt áthágva csináltam rosszat, szinte csak azért, hogy ezt töröljem a képébe: "Nesze, Isten, nézd csak, mit művelek!" Mintha provokálni akartam volna.

De most valahogy kezdtem változni. És nagyon bűnösnek érzem magam, hisz a legfőbb bűnöket is elkövettem (lopás, hazugság, vagdosás, öngyilkosság). Nem vagyok annyira járatos a bibliai hitben, de nem csak ez érdekel... mint hívő egyszerű emberek, mit gondoltok, hogy nyerhetném vissza Isten szeretetét felém?

20/L

2013. márc. 2. 00:32
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Valóban nehéz a nyelvezete a Károli fordításnak, ha ez gondot okoz, akkor ott az új fordítás - de később, ha már minden oké, jobb, ha visszatérsz a régies nyelvezethez, vagy használhatod mindkettőt együtt. Az új fordítás sok szépséget elvett a nyelvezetből.
2013. márc. 16. 11:09
 22/35 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Örülök a kérdésednek.

Elősször is sokat imádkozz Jézus Krisztus neve által.

Ne betanult imákat mondj hanem saját szavaiddal szívből jövőt.

Kérjed Istent hogy bocsássa meg a bűneidet és ezt naponta kérd!

Azt is kérheted mutassa meg az egyetlen igaz vallást.

Utána ne add fel a válaszig ( Istentől jövő válaszig)

2013. márc. 16. 12:44
 23/35 A kérdező kommentje:
Egyelőre olvasom a Károli fordítást. Nagy sikerélményem van, mert már átállt az agyam erre a régi nyelvezetre és már értem a leírtakat... :-)
2013. márc. 17. 16:11
 24/35 anonim ***** válasza:
Ennek örülök. :) Így még a szókincsed is gyarapszik.
2013. márc. 17. 17:53
 25/35 anonim válasza:

Tudod, Isten mindig próbára tesz téged.Mind amit felsoroltál próba volt, és ezek után úgy érezheted talán már nem szeret téged. Pedig ez nem így van.Ő szeret téged. Isten mindig a legjobbat akarja neked, ha "jó" ember vagy, ha több a hibád. Egyébként senki sem jó ember, egyedül Isten. Tök mindegy mekkora a hited, minden nap nagyon sokat vétkezel.

Nos, mit tehetsz?! Imádkozz,imádkozz mindig.(És ne csak a Miatyánkot -vagy amiket kell tudnod- mondd el, beszélj úgy Istennel mint a legjobb barátoddal.Mondj el neki mindent, na hazudj mert úgy is tudja ha hazudsz) Mindenek elé Őt kell helyezned(család, munka, barátok). És a legfontosabb hogy merd felvállalni Őt.

2013. márc. 25. 19:41
 26/35 A kérdező kommentje:

Sikerült vennem egy Bibliát. Új fordítású Károli.

Minden nap vétkezem, ezt jól tudom. Még úgyis, ha ugyan tudatában vagyok... És nagyon rossz érzés ez...

A minap is felmérgesedtem valamin, és ha kiakadok, eldobok magamtól mindent, Istent káromlom és hibáztatom, ami nem szép, de az adott helyzetben és pillanatban abszolút hitetlennek érzem magam... Aztán megbánom, de bocsánatot kérni, imádkozni nem tudok. Azt hiszem, túl büszkének és arrogánsnak tartom magam.

2013. márc. 26. 09:58
 27/35 anonim ***** válasza:
Haladás. csak küzdj.
2013. márc. 26. 22:39
 28/35 anonim ***** válasza:
Fog az menni!
2013. márc. 26. 22:40
 29/35 A kérdező kommentje:

Köszi a bíztatást.

Most már csak egy barátra vagy párkapcsolatra vágyom. Jó lenne egy közösség...

Érdekes, a terapeutám is megmondta, hogy kinézetre egy sikeresnek tűnő, jó kapcsolatteremtő, szép, okos, intelligens lánynak tűnök, erre meg valójában egy tiszta, konzervatív, Istenhívő lány vagyok. Szinte azt hallottam a hangjában, hogy lenézi ezt... micsoda meglepődöttség volt a hangjában, mikor mondtam, hogy nem volt testi kapcsolatom egy fiúval se. Szíven ütötte..."de hát maga olyan szép lány, buliznia, szórakoznia és pasiznia kellene"... A szépség miért függ össze az olcsósággal?... nagyon bosszant.

2013. márc. 26. 22:59
 30/35 anonim ***** válasza:
Ha budapesti vagy, akkor megoldható a közösség - de párkapcsolatot nem tudok garantálni. :)
2013. márc. 29. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!