Bűn, ha azért imádkozom Istenhez, hogy minél előbb meghaljak?
Én nem ezt a szót használnám, hogy bűn.
A kérdésedből azt vontam le, hogy nem ismered a teremtőt.
Ha ismernéd akkor nem kérnél ilyet, s némely okokat az előttem szólók elmondták.
ezen felül, Ő az élők Istene nem a halottaké. A halál nem csak az emberek ellensége, de a teremtő sem örül neki, hogy ezt választotta Ádám,
Képzeld a helyébe magad.
Valakinek aki bajban van segíteni szeretnél, S ez a barátod arra kér, hogy Úgy legyél a segítségére, hogy a lehető legrosszabbat teszed, ráadásul te sem örülnél annak hogy ilyesmit tegyél, még ha Ő szeretné is.
Nem hallgat meg ilyen imákat, mert ellenkezik a szeretetével.
Persze azt jó lenne tudni, mi az ami ezt kiváltotta belőled, mert Jól tudom, hogy sokan egy betegség, vagy csalódás miatt kérnének ilyet, mert egyébként eszükbe sem jutna.
Velem is előfordul, hogy erre gondolok, de ilyenkor eszembe jut az egyik mottóm:
Róm 14,7-8
„Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának:
Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk.”
Nincs jogod megölni magad, míg emberhez méltó életre van reményed, azaz van lakásod, élelmed, ruhád. S esetleg pár ember körülötted, akiket negatívan befolyásolna a tetted.
A napi túlélésre kell beállítódni ilyenkor. Egyik napot a másik után végigcsinálni, s ezt sikerélményként megélni. A kötelességeidet megtenni.
Nem bűn, de betegségre utal.
Egy kissé depressziós lehetsz, kezeltetned kell magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!