Hogyan találhatnék vissza Istenhez?
Régen hittem benne, de az utóbbi pár évben teljesen elhidegültem tőle. Minden szabályt áthágva csináltam rosszat, szinte csak azért, hogy ezt töröljem a képébe: "Nesze, Isten, nézd csak, mit művelek!" Mintha provokálni akartam volna.
De most valahogy kezdtem változni. És nagyon bűnösnek érzem magam, hisz a legfőbb bűnöket is elkövettem (lopás, hazugság, vagdosás, öngyilkosság). Nem vagyok annyira járatos a bibliai hitben, de nem csak ez érdekel... mint hívő egyszerű emberek, mit gondoltok, hogy nyerhetném vissza Isten szeretetét felém?
20/L
Hogyan találhatnál vissza?Tessék segítek,kerestem neked egy pszichologiai rendelőt,itt valószínűleg tudnak,segíteni: [link]
Felírnak egy pár gyógyszert,de az is lehet annyira súlyos a probléma hogy bekell feküdnöd pár hónapra..hidd el segíteni fog!!!
Kedves utolsó válaszoló!
Köszönöm, de járok magánrendelésre pszichiáterhez. :) Tudom, hogy mennek a dolgok... ;)
6os vagyok. Tegnap nagyon mélyen voltam, látszik a válaszomból. Akkor úgy gondoltam, ahogy leírtam.
Kiírtam jó pár kérdést, kétségbeesve és szenvedtem. Aztán emiatt páran rámírtak és elkezdtem levelezni.
Először megnyugodtam, leraktam a vádló hangulatom. Aztán reggel, mikor felkeltem, megkaptam a választ. És megnyugodtam.
Nem tudok neked mást tanácsolni, mint hogy imádkozz és ne ide, hanem oda föl mondj el neki mindent!
Elkezdtem a Bibliát olvasni, de egyelőre nagyon nehézkesen és lassan megy... életemben csak arra használtam, hogy kivasaljak vele egy papírt vagy virágot...
És hát több idő megy el azzal, hogy nézegetem a gyönyörű borítóját, mint a belsejét... Nehéz olvasmány, 3-4x kell átolvasnom, és még így se mindig értem meg a leírtakat.
Lassan olvasd, nem kell sietni. Én Pál leveleit szeretem nagyon.
Nyugalom, szenteld neki az időt.
23 vagyok és mire te ennyi leszel, már két évvel előttem leszel hitben. :D
Amikor megtértem 2011 augusztus utolsó napja volt. részletek lentebb.
Elmentem a lelkész házához és elmondtam neki. Gyülekezetnek a közelébe sem mentem addig.
Lényeg az, hogy Imádkozz sokat hálás szívvel amiért Isten megbocsájtotta neked minden bűnödet. Én az első néhány hónapban mivel már teljesen kiszáradt a lelkem az évek alatt mindennap órákon át csak a Bibliát olvastam. Gyorsan felhalmoztam sok tudást a magam és mások hasznára önkéntelenül. Nem tudtam letenni. Ha valamit nem értettem elolvastam újra és újra. Ha eszembe jutott bűnöm amire nem kértem a bocsánatát, akkor kértem. És még azért imádkoztam, hogy erősítse, szilárdítsa meg a hitemet.
Gyülekezetbe kezdtem járni, rendezvényekre. Pusztán Isteni indíttatásból. Ne aggódj. Isten most már veled lesz és vezetni fog téged, hogy teljesüljenek a vágyaid és olyanra formál idővel amilyennek már az elején eltervezett.
És ne siettesd Istent. Légy türelmes. Idő kell, hogy meggyógyuljon a lelked. Csak légy kitartó. Ne tántorítson meg semmi. Nincs értékesebb az Istennel való kapcsolatnál.
Imádkozom érted, hogy majd egyszer összefussunk a mennyben. Kitartás. Jobb esetben még hatvan évet kell itt szenvedned a földi nyomorban. De egy pillanat lesz csak amikor majd visszatekintesz az örök létből.
Én is afféle tékozló fiú voltam. Bár te lány vagy. :)
Beleszülettem a kereszténységbe. 11 évesen kijelentettem a szüleimnek, hogy nem vagyok hajlandó betenni a lábamat a gyülekezetbe. Ez azért forrt ki bennem valószínűleg, mert erőltették. Persze feladták. (SAJNOS)
Én is elkövettem mindenféle bűnt. Az öngyilkosság 12-14 éves korom között gyakran megfordult a fejemben és nem egyszer megindultam, hogy kifestem a vonat elejét. De útban oda Isten mindig visszafordított, hogy ha ezt megteszem, akkor onnan már nem lesz visszaút. 20 éves koromig keringett bennem ez a gondolat, hogy valahogyan véget vetek ennek és csak az foglalkoztatott, hogy valahogyan elhallgattassam a lelkiismeretemet. Igencsak stresszes voltam 20 évesen mert akkor jöttek a záróvizsgáim szakmából+csalódások lányokban. És ráment a gyomrom, annyira, hogy hónapokon át már aludni sem tudtam rendesen csak szenvedtem az égő görcsös fájdalomtól, orvoshoz meg nem akartam menni. Egyik éjjel úgy éreztem, hogy nem bírom tovább a fájdalmat és zokogva kértem Istent, hogy segítsen. Elaludtam. Másnap amikor felébredtem nyoma sem volt a fájdalomnak, most 3 év elteltével sem. Akkor kezdett el megmozdulni az érdeklődés bennem Isten iránt. Még két évnyi sötétségben járás kellett hozzá hogy térdre boruljak előtte, hogy a bocsánatát kérjem a bűneimre.
Életem legnyugodtabb hónapjait éltem át azután. Nem tudom szavakba önteni, ezt át kell élni de éreztem és érzem, hogy nekem most már semmi sem árthat. Történjen bármi a vége ugyan az lesz. A találkozom Istennel.
Isten áldjon és segítsen meg hátralévő földi életedben.
Nekem csak 1 kérdésem lenne,hol van isten?:)Mert az apollo űrhajónak látnia kelett volna.De mégsem láttak semmit:D
Isten azért nem szeret mert nem létezik és ezt teis tudod.
Isten teremtette az embert a földet mint bolygót?:D
Haggyukmár..tán aszteroidákat hozott ide a kezével és szépen összerakta?XDDD vicc
Ó, nehezen érthető? Ilyen régies a nyelvezete? Komolyan mondom, én sem értenék meg abból túl sokat. Van egy 'Újfordítású Biblia', arra keress rá, és vegyél olyat! Vagy itt van egy link, ahol fent van, a neten olvasható:
Itt 'Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája' vagy 'Protestáns Biblia' néven fut. Ennek teljesen mai a nyelvezete, komolyan mondom szinte senki nem használja a régies nyelvezetűt, aki Bibliát akar olvasni! Ez meg ne akadályozzon! A régi fordítás nagyon elveheti a kedved!
Nekem ilyen újfordításúm volt, és nekem ez is évekig állt a polcon, pedig konfirmálásra (katolikusoknál bérmálás) kaptam - ami elvileg azt jelentené, hogy már 'rendes' hívő vagyok... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!