Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan találhatnék vissza...

Hogyan találhatnék vissza Istenhez?

Figyelt kérdés

Régen hittem benne, de az utóbbi pár évben teljesen elhidegültem tőle. Minden szabályt áthágva csináltam rosszat, szinte csak azért, hogy ezt töröljem a képébe: "Nesze, Isten, nézd csak, mit művelek!" Mintha provokálni akartam volna.

De most valahogy kezdtem változni. És nagyon bűnösnek érzem magam, hisz a legfőbb bűnöket is elkövettem (lopás, hazugság, vagdosás, öngyilkosság). Nem vagyok annyira járatos a bibliai hitben, de nem csak ez érdekel... mint hívő egyszerű emberek, mit gondoltok, hogy nyerhetném vissza Isten szeretetét felém?

20/L

2013. márc. 2. 00:32
1 2 3 4
 11/35 anonim válasza:
0%

Hogyan találhatnál vissza?Tessék segítek,kerestem neked egy pszichologiai rendelőt,itt valószínűleg tudnak,segíteni: [link]

Felírnak egy pár gyógyszert,de az is lehet annyira súlyos a probléma hogy bekell feküdnöd pár hónapra..hidd el segíteni fog!!!

2013. márc. 3. 19:43
 12/35 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Köszönöm, de járok magánrendelésre pszichiáterhez. :) Tudom, hogy mennek a dolgok... ;)

2013. márc. 3. 20:09
 13/35 anonim ***** válasza:

6os vagyok. Tegnap nagyon mélyen voltam, látszik a válaszomból. Akkor úgy gondoltam, ahogy leírtam.

Kiírtam jó pár kérdést, kétségbeesve és szenvedtem. Aztán emiatt páran rámírtak és elkezdtem levelezni.

Először megnyugodtam, leraktam a vádló hangulatom. Aztán reggel, mikor felkeltem, megkaptam a választ. És megnyugodtam.

Nem tudok neked mást tanácsolni, mint hogy imádkozz és ne ide, hanem oda föl mondj el neki mindent!

2013. márc. 3. 20:12
 14/35 anonim ***** válasza:
Vegyél egy bibliát, kezdd el a Márk evangéliumát olvasni, minden nap egy fejezetet, és imádkozz Istenhez. Mondd el neki, hogy megbántad amit tettél, és kérjed, hogy fogadjon vissza. Aztán naponta gondolkozz el azon, amit olvastál, és ha felmerül benned kérdés, azt is mondd el Istennek imában. Ha ezt becsületesen megcselekszed, akkor rövidesen érezni fogod azt, hogy Isten sosem hagyott el.
2013. márc. 3. 20:32
 15/35 A kérdező kommentje:

Elkezdtem a Bibliát olvasni, de egyelőre nagyon nehézkesen és lassan megy... életemben csak arra használtam, hogy kivasaljak vele egy papírt vagy virágot...

És hát több idő megy el azzal, hogy nézegetem a gyönyörű borítóját, mint a belsejét... Nehéz olvasmány, 3-4x kell átolvasnom, és még így se mindig értem meg a leírtakat.

2013. márc. 3. 20:35
 16/35 anonim ***** válasza:

Lassan olvasd, nem kell sietni. Én Pál leveleit szeretem nagyon.

Nyugalom, szenteld neki az időt.

2013. márc. 3. 20:47
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

23 vagyok és mire te ennyi leszel, már két évvel előttem leszel hitben. :D

Amikor megtértem 2011 augusztus utolsó napja volt. részletek lentebb.

Elmentem a lelkész házához és elmondtam neki. Gyülekezetnek a közelébe sem mentem addig.

Lényeg az, hogy Imádkozz sokat hálás szívvel amiért Isten megbocsájtotta neked minden bűnödet. Én az első néhány hónapban mivel már teljesen kiszáradt a lelkem az évek alatt mindennap órákon át csak a Bibliát olvastam. Gyorsan felhalmoztam sok tudást a magam és mások hasznára önkéntelenül. Nem tudtam letenni. Ha valamit nem értettem elolvastam újra és újra. Ha eszembe jutott bűnöm amire nem kértem a bocsánatát, akkor kértem. És még azért imádkoztam, hogy erősítse, szilárdítsa meg a hitemet.

Gyülekezetbe kezdtem járni, rendezvényekre. Pusztán Isteni indíttatásból. Ne aggódj. Isten most már veled lesz és vezetni fog téged, hogy teljesüljenek a vágyaid és olyanra formál idővel amilyennek már az elején eltervezett.

És ne siettesd Istent. Légy türelmes. Idő kell, hogy meggyógyuljon a lelked. Csak légy kitartó. Ne tántorítson meg semmi. Nincs értékesebb az Istennel való kapcsolatnál.

Imádkozom érted, hogy majd egyszer összefussunk a mennyben. Kitartás. Jobb esetben még hatvan évet kell itt szenvedned a földi nyomorban. De egy pillanat lesz csak amikor majd visszatekintesz az örök létből.

Én is afféle tékozló fiú voltam. Bár te lány vagy. :)

Beleszülettem a kereszténységbe. 11 évesen kijelentettem a szüleimnek, hogy nem vagyok hajlandó betenni a lábamat a gyülekezetbe. Ez azért forrt ki bennem valószínűleg, mert erőltették. Persze feladták. (SAJNOS)

Én is elkövettem mindenféle bűnt. Az öngyilkosság 12-14 éves korom között gyakran megfordult a fejemben és nem egyszer megindultam, hogy kifestem a vonat elejét. De útban oda Isten mindig visszafordított, hogy ha ezt megteszem, akkor onnan már nem lesz visszaút. 20 éves koromig keringett bennem ez a gondolat, hogy valahogyan véget vetek ennek és csak az foglalkoztatott, hogy valahogyan elhallgattassam a lelkiismeretemet. Igencsak stresszes voltam 20 évesen mert akkor jöttek a záróvizsgáim szakmából+csalódások lányokban. És ráment a gyomrom, annyira, hogy hónapokon át már aludni sem tudtam rendesen csak szenvedtem az égő görcsös fájdalomtól, orvoshoz meg nem akartam menni. Egyik éjjel úgy éreztem, hogy nem bírom tovább a fájdalmat és zokogva kértem Istent, hogy segítsen. Elaludtam. Másnap amikor felébredtem nyoma sem volt a fájdalomnak, most 3 év elteltével sem. Akkor kezdett el megmozdulni az érdeklődés bennem Isten iránt. Még két évnyi sötétségben járás kellett hozzá hogy térdre boruljak előtte, hogy a bocsánatát kérjem a bűneimre.

Életem legnyugodtabb hónapjait éltem át azután. Nem tudom szavakba önteni, ezt át kell élni de éreztem és érzem, hogy nekem most már semmi sem árthat. Történjen bármi a vége ugyan az lesz. A találkozom Istennel.

Isten áldjon és segítsen meg hátralévő földi életedben.

2013. márc. 3. 21:40
 18/35 anonim válasza:
0%

Nekem csak 1 kérdésem lenne,hol van isten?:)Mert az apollo űrhajónak látnia kelett volna.De mégsem láttak semmit:D

Isten azért nem szeret mert nem létezik és ezt teis tudod.

Isten teremtette az embert a földet mint bolygót?:D

Haggyukmár..tán aszteroidákat hozott ide a kezével és szépen összerakta?XDDD vicc

2013. márc. 4. 23:25
 19/35 anonim válasza:
Ja,és nem "istennek" hanem saját magadnak kell rendbe tenni a dolgaid.
2013. márc. 4. 23:26
 20/35 -B ***** válasza:

Ó, nehezen érthető? Ilyen régies a nyelvezete? Komolyan mondom, én sem értenék meg abból túl sokat. Van egy 'Újfordítású Biblia', arra keress rá, és vegyél olyat! Vagy itt van egy link, ahol fent van, a neten olvasható:

[link]

Itt 'Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája' vagy 'Protestáns Biblia' néven fut. Ennek teljesen mai a nyelvezete, komolyan mondom szinte senki nem használja a régies nyelvezetűt, aki Bibliát akar olvasni! Ez meg ne akadályozzon! A régi fordítás nagyon elveheti a kedved!

Nekem ilyen újfordításúm volt, és nekem ez is évekig állt a polcon, pedig konfirmálásra (katolikusoknál bérmálás) kaptam - ami elvileg azt jelentené, hogy már 'rendes' hívő vagyok... :)

2013. márc. 6. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!