Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudtok olyan Jehova Tanújáról,...

Tudtok olyan Jehova Tanújáról, aki a Szervezetük minden állításának utánanézett világi szakirodalomban, és rájött, hogy helytelenek a tanításaik?

Figyelt kérdés
Mi történt azzal a Tanúval?

2013. márc. 1. 18:47
 71/95 anonim ***** válasza:
Valami elrontottál a linkelésnél vagy szándékos? Nem tudom, de nekem valani egész má jött be.
2013. júl. 21. 13:55
 72/95 anonim ***** válasza:

:o))))))))))))

Valóban, nekem is. Azok az infók is hasznosak, de nem ide illők. Nem sokára rákeresek.

2013. júl. 21. 18:13
 73/95 anonim ***** válasza:

István, néhány rossz tanítás a tanúktól, amit igyekszem majd okolni.

-Két akol

-Hű és bölcs rabszolga

-1914-es dátum

-a kegyelem tana

A legfontosabb ebből az 1914-es dátum, mert a tanús tanítás alapja. Erre épül az egész rendszer. Ahogy olvaslak, szerintem te tanúlt fiatalember vagy. Ha igazán érdekel ennek a dátumnak a valódisága, kérlek nézz utánna. Mehetsz könyvtárba, vagy kérdezhetsz történelemtanártól, vagy kereshetsz könyvesboltokban is. Carl Olof Jonsson: a Pogányok ideje -vajon véget ért?- című könyve megtalálható, ami részletesen, bizonyítékokkal, fotókkal, ha jól emlékszem négy oldalról is megvilágítja az érveket. Bibliai érvekkel is szolgál, és istenfélő ember írta.

Én most, ma éjjel elutazom, és majd csak 10 nap múlva érkezem haza. Ha nem válaszolok, nem azért van, mert megfutamomdtam. :o) ha szeretnél egy könyvet Oloftól, küldök ingyen egy példányt. Örökbe. Ha elküldöd a címed magánban, vagy egy barátodét, netán postafiókot, mindegy, oda küldöm. Nem terellésként írom, de mindennel úgy jársz jobban, ha magad kutatsz. A tárulat kaidványaiból is, majd azokat ütköztetve más irodalmakkal. :o)

Írd meg, szeretnéd e a könyvet. :o)

2013. júl. 21. 18:27
 74/95 anonim ***** válasza:
Nen tudom miért kellene ahhoz könyveket olvasnom, hogy rá tudjak jönni valami hamisságára, nekem bőven elég ehez a szentírás, de mégegyszer mondom, ha meg tudod Bibliai érvekkel indokolni, hogy miért hamisak a fenti kommentedben említett tanításaink, akkor azt el fogom fogadni.
2013. júl. 22. 16:39
 75/95 anonim ***** válasza:
17%

Kedves kérdezö, én ismerek néhány olyan embert aki Jehova tanúja volt, és nem nézett utána semmilyen szakirodalomnak sem, és mégis elment a szervezettöl, mert a szervezet tagjának lenni önkéntes....

Biztosan egyetértesz velem, hogy a világi szakirodalom nem minden esetben biztos útmutató, azért mert a tudósok , archeológusok, történészek, söt az orvosok is elég gyakran változtatják nézetüket, az újabb ismeret vagy kutatások alapján. Ami tegnap elfogadott "tudományos, szakértö" bizonyíték volt, ma már lehet elavult.

Ha elöitélet nélkül olvassuk mit tanítanak Jehova tanúi, észrevesszük, hogy nagyon gyakran idéznek híres elismert encyklopédiákból, figyelemmel kisérik mit mond a tudomány, az archeológia, a történelem...

Igen mély kutatást követelt az is hogy felismerjék, hogy a háromságtan, a képek és kereszt imádata, a lélek halhaltatlansága...a hívök szétosztása papokra és laikusokra = NEM Bibliai tanítás :-)

2013. nov. 3. 06:34
 76/95 anonim ***** válasza:
17%

Ja és még hogy mi történt azzal a tanuval?

Jehova tanui ezért nem bosszulnak...az itélet az Istené Ismerek egy férfit, aki elment tölünk, aztán egyik vallásból a másikba lépett, de sehol sem jó neki, vagy ö megy el, vagy kidobják, /ez a pasas egy ismerösöm közeli rokonja/...most utólag valami szektát alapított...

2013. nov. 3. 06:39
 77/95 anonim ***** válasza:
43%

Egyszerűen a Bibliát kell helyesen értelmezni,és nem úgy ahogy a tanúk teszik,hogy hoznak magyarázatokat ,érveket ,és kiragadnak hozzá a bibliábol igéket ahogy a szájízüknek jó.

Pedig ha figyelmesen és folyamatosan olvassa valaki a János evangéliumát,felismeri Jézusban ,testet öltött Jehovát.

A Szent Háromság nélkül semmi értelme a Bibliának.

A "Tanúkat már régen becsapták,és ha vak vezet világtalant ,mind ketten gödörbe esnek.Asz hiszik ,hogy övék az igazság mert éppen evvel vezeti őket félre a Sátán,hogy nehogy olvassanak bármilyen írást ami nem az ő tanításuk.

Vagyis elvannak maradva 3500 évvel ,mer az Újszövetségben van kijelentve ,hogy Isten ,vagy Jehova,megjelent testben ,Jézus testében.

Valamikor Russel bácsi nagyon elnézett valamit.........

2013. nov. 3. 13:49
 78/95 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó!

Ha valamit nem tudsz, akkor inkább ne írj. A háromságtannak pont hogy nincs értelme. A Bibliában egyszer sem található meg.

Általában a János 17:21-et szokták felhozni bizonyítékként, hogy alátámasztják a háromságtant. Viszont aki kicsit is logikusan gondolkodik, az észre veszi, hogy ez a vers pont hogy megcáfolja. Leírom miért:

János 17:21 "Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ŐK IS EGYEK LEGYENEK MI BENNÜNK: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem. "

Ha szó szerint értjük, Jézus minden tanítványa egyenlő vele és Istennel. Ez természetesen lehetetlen.

Jézus itt inkább arról beszélt, hogy egy akaraton vannak, illetve szoros kapcsolatban vannak. Ezt támasztja alá a következő Bibliavers is:

Galátziabeliekhez írt levél 3. rész 28. "Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan EGYEK vagytok a Krisztus Jézusban. "

A másik dolog, hogy Krisztusunk megfeszítése előtt imádkozott. Kihez? Magához? Nem! Atyjának szólította, akihez imádkozott.

Rengeteg vers leírj feketén-fehéren, hogy Jézus az Isten Fia, nem pedig egy háromság része. Például ez is:

1János 4:15. "A ki vallja, hogy Jézus az Istennek Fia, az Isten megmarad abban, és ő is az Istenben. "

2013. nov. 3. 14:12
 79/95 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó, miért ragaszkodsz kérlek a háromságtanhoz? Csak egyetlen egy bibliai verset tudnál-e kérlek ide kiírni, amelyik alátámasztja ezt a vallásos dogmát? De ne két személyröl írjál, hanem mind a háromról...ha találsz ilyet a Bibliádban.

Hát Russzel bácsival meg mi bajod van? :-)

Tudod éppen ez tetszik nekem Jehova tanuinál, hogy állandóan tanulmányozzák a Bibliát, kutatják, és ha valamit megértenek hogy van, van bennük annyi alázat, hogy megjavítják nézetüket a Biblia szerint.

Tudod Ruszel bácsi még nem tudta, hogy a karácsony vagy a kereszt használata nem bibliai eredetü.

Jehova tanúi ezt késöbb ismerték fel, és abbahagyták ünnepelni a karácsonyt, mivel Jézus nem akkor születetett /mellesleg ha van róla információd ezt már két pápa is elismerte, nem régen/ söt hogy pogány eredetü ünnep. ...no és mi történt?

Talán az egyház megváltoztatta a tradicióit? Nem fontosabb az igazság, mint a tradició?

2013. nov. 3. 14:21
 80/95 anonim ***** válasza:

A Szentháromság tanítása biblikus.

Aki nem tudja, miért, egy jól érthető magyarázat:

A Szentháromság titka

[link]

2013. nov. 3. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!