Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudtok olyan Jehova Tanújáról,...

Tudtok olyan Jehova Tanújáról, aki a Szervezetük minden állításának utánanézett világi szakirodalomban, és rájött, hogy helytelenek a tanításaik?

Figyelt kérdés
Mi történt azzal a Tanúval?

2013. márc. 1. 18:47
 31/95 anonim ***** válasza:

Kedves tanú!

Most olvastam Eszter könyvét, ezt sem úgy fogom fel mint, amikor más nézete szerint olvastam.

A következő olvasmányom amit most kezdek, az a Nehémiás lesz.

Csupán megakarok győződni arról, hogy milyen logika szerint működnek az Izraeliták, milyen csavaros elmével rendelkeznek.

2013. ápr. 24. 10:28
 32/95 A kérdező kommentje:

"A válaszíró 26%-ban hasznos válaszokat ad."

Csak annyi a kérdésem,hogy akkor a Biblia szerint kinek lehet örök élete?

Aki hisz Jézusban?

Vagy akinek ismerete van?

2013. ápr. 24. 10:57
 33/95 anonim ***** válasza:
25%
Kedves kérdező, szerinted a kettő kizárja egymást??? Meg aztán nem csak ennyi, hiszen "aki cselekszi Isten akaratát" is van még. Tehát nem lehet kiragadni egy-egy verset, versrészt, hanem teljességében kell értelmezni mindent!
2013. ápr. 24. 11:39
 34/95 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező!

Te milyen vallású vagy?

A te vallásodban vannak részegesek, paráznák, tolvajok? Megtűrik őket? Na, ennek nézz utána.

2013. ápr. 28. 11:35
 35/95 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

A Tanúk sem hibátlanok,mint ahogy senki sem.

Én viszont nem ezzel kapcsolatban írtam ki ezt a kérdést.

Annyi a gond,hogy nem azt az üzenetet hirdetik,amit kellene hirdetni.

Még nem tartozom egy felekezethez sem,még nézelődöm.

2013. ápr. 28. 12:42
 36/95 A kérdező kommentje:
2013. ápr. 28. 12:47
 37/95 anonim ***** válasza:
0%
Az a baj kedves kérdező, hogy még nem tudtad semmivel sem bizonyítani, a legutóbbi állításodat a Tanúkról!!!
2013. máj. 7. 00:13
 38/95 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező!

Te milyen vallású vagy?

A te vallásodban vannak részegesek, paráznák, tolvajok? Megtűrik őket? Na, ennek nézz utána.

....................

Még Krisztus is megtürte őket. CSak a tanúk nem.... Krisztus is betegekhez jött, és nem ítélkezett.

2013. jún. 22. 01:09
 39/95 anonim ***** válasza:
81%

Mi utánna néztünk. MÉg tanúk voltunk. Akkor épp nyolc éve. Betartottuk az összes szabályt, így azt is, hogy készüljünk fel minden alkalomra. Megtettük. Folyamatosan vettük észre, hogy a témához igazítják a biblia verseket, és sok esetben semmi köze az egészhez. Ekkor elgondolkodtunk...és az is gondolkodásra adott okot, hogy a férjem, aki vén volt, és nagyon szerették, sok előadást tartott. Vendég előadó is volt, havi szinten más gyülekezetben, más városban. Az előadásaihoz, hogy minél jobb legyen, és sokat adjon a testvéreknek, kutatásokba kezdett. Beiratkozott a református könyvtárba. NAgyon sok hasznos dolgot talált, és mint mondtam, az előadásainak nagy sikere volt. Mindig azt mondták neki a testvérek, hogy olyan az üzenete az előadásainak, mintha terhet vennének le róluk. Megdicsérte azokat, akik olyanok voltak mint Dorkás,aki meleg pulóvert tudott kötni, azokat, akik átmennek a szomszédnak segíteni ablakot mosni, és így tovább.... de amíg olvasott, és kutatott, nagyon sokszor csak a bibliát használta. Ekkor arra döbbent rá, hogy a nyilvános előadások jegyzetei manipulatívak, és nem a biblia szerető, jóságos Istenéről szólnak. Rádöbbentünk, hogy nincs két osztály, hogy nincs értelmes rabszolga, aki eledelt oszt, és így tovább.... a kiközösítettekkel is tartottuk a kapcsolatot, akik beszéltk hozzánk, elmondva mennyire borzalmas, ami történik velük, feltéve azt a nyomasztó kérdést, hogy: tényleg ilyen Isten Jehova? Ennek is utána néztünk, és közben úgy vezetett Isten Lelke, mintha húzna bennünket kifelé a szervezetből. De nem is tudtunk volna maradni....bejártuk a hivatalos utat a kérdéseinkkel.de mikor eljöttünk, nagyon rossz volt. A férjemet egyik vén társa meg is akarta ütni. Úgy fogták le. Voltak barátaink a gyülekezetben, akik még akkor bent maradtak, és ők mesélték, miket mondanak rólunk: megszállt az ördög minket, gyülekezetet alapítottunk, könyvet írunk, hitehagyottak vagyunk, gyülőljük Jehovát, stb.... még azok is így beszéltek rólunk, akik ha nem hinnék a Krisztusban azt mondanám: sokkal tartoztak nekünk. Elkülönülésünk másnapján engem felhívott az egyik vén, hogy menjek vissza a szervezethez, így befolyásolhatom a férjem, hogy ő is vissza jöjjön. Ezen nagyon felháborodtam.... Aztán napokon át láttuk, hogy figyelnek bennünket, vajon ki jár hozzánk a gyülekezetből... akkora hírverést csináltak annak, ahogy eljöttünk, hogy az ország másik végén is tudták a történetünket. És persze azt is, hogy démonosok vagyunk, egyház alapítók, könyvírók, és így tovább...:) De a legjobban az viselt meg, hogy azt terjesztették, hogy hitehagyottak vagyunk. Annyira fájt..... aztán persze ezt is megbocsátottam, mert valóban azok lettünk: a szervezet tanítását elhagytuk, és ők nyílván erre gondoltak. De Isten iránti szeretetünk, vele való kapcsolatunk töretlen. Sőt. sokkal mélyebb, igazabb, és élőbb. Dicsőség neki a szabadulásért, és nem szűnünk meg imádkozni a bent lévőkért sem.

Mert erős vár a mi Istenünk. Nála menedéket lelünk. :o)

2013. jún. 22. 01:34
 40/95 anonim ***** válasza:
0%

"Még Krisztus is megtürte őket. CSak a tanúk nem.... Krisztus is betegekhez jött, és nem ítélkezett."

Jézus Krisztus megalapította a keresztény gyülekezetet, mely a halála és a feltámadása után az Ő szellemében NEM TŰRTE MEG a köreiben az olyanokat, akik kitartottak a bűnben!!! Ha nem hiszed, olvasgasd alaposabban az Írásokat.

Ja, és igenis elítélte azokat, akik ellenszegültek az igazságnak - nem is akárhogyan! :))

2013. jún. 22. 02:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!