Tudtok olyan Jehova Tanújáról, aki a Szervezetük minden állításának utánanézett világi szakirodalomban, és rájött, hogy helytelenek a tanításaik?
Kedves tanú!
Most olvastam Eszter könyvét, ezt sem úgy fogom fel mint, amikor más nézete szerint olvastam.
A következő olvasmányom amit most kezdek, az a Nehémiás lesz.
Csupán megakarok győződni arról, hogy milyen logika szerint működnek az Izraeliták, milyen csavaros elmével rendelkeznek.
"A válaszíró 26%-ban hasznos válaszokat ad."
Csak annyi a kérdésem,hogy akkor a Biblia szerint kinek lehet örök élete?
Aki hisz Jézusban?
Vagy akinek ismerete van?
Tisztelt kérdező!
Te milyen vallású vagy?
A te vallásodban vannak részegesek, paráznák, tolvajok? Megtűrik őket? Na, ennek nézz utána.
Kedves utolsó!
A Tanúk sem hibátlanok,mint ahogy senki sem.
Én viszont nem ezzel kapcsolatban írtam ki ezt a kérdést.
Annyi a gond,hogy nem azt az üzenetet hirdetik,amit kellene hirdetni.
Még nem tartozom egy felekezethez sem,még nézelődöm.
Tisztelt kérdező!
Te milyen vallású vagy?
A te vallásodban vannak részegesek, paráznák, tolvajok? Megtűrik őket? Na, ennek nézz utána.
....................
Még Krisztus is megtürte őket. CSak a tanúk nem.... Krisztus is betegekhez jött, és nem ítélkezett.
Mi utánna néztünk. MÉg tanúk voltunk. Akkor épp nyolc éve. Betartottuk az összes szabályt, így azt is, hogy készüljünk fel minden alkalomra. Megtettük. Folyamatosan vettük észre, hogy a témához igazítják a biblia verseket, és sok esetben semmi köze az egészhez. Ekkor elgondolkodtunk...és az is gondolkodásra adott okot, hogy a férjem, aki vén volt, és nagyon szerették, sok előadást tartott. Vendég előadó is volt, havi szinten más gyülekezetben, más városban. Az előadásaihoz, hogy minél jobb legyen, és sokat adjon a testvéreknek, kutatásokba kezdett. Beiratkozott a református könyvtárba. NAgyon sok hasznos dolgot talált, és mint mondtam, az előadásainak nagy sikere volt. Mindig azt mondták neki a testvérek, hogy olyan az üzenete az előadásainak, mintha terhet vennének le róluk. Megdicsérte azokat, akik olyanok voltak mint Dorkás,aki meleg pulóvert tudott kötni, azokat, akik átmennek a szomszédnak segíteni ablakot mosni, és így tovább.... de amíg olvasott, és kutatott, nagyon sokszor csak a bibliát használta. Ekkor arra döbbent rá, hogy a nyilvános előadások jegyzetei manipulatívak, és nem a biblia szerető, jóságos Istenéről szólnak. Rádöbbentünk, hogy nincs két osztály, hogy nincs értelmes rabszolga, aki eledelt oszt, és így tovább.... a kiközösítettekkel is tartottuk a kapcsolatot, akik beszéltk hozzánk, elmondva mennyire borzalmas, ami történik velük, feltéve azt a nyomasztó kérdést, hogy: tényleg ilyen Isten Jehova? Ennek is utána néztünk, és közben úgy vezetett Isten Lelke, mintha húzna bennünket kifelé a szervezetből. De nem is tudtunk volna maradni....bejártuk a hivatalos utat a kérdéseinkkel.de mikor eljöttünk, nagyon rossz volt. A férjemet egyik vén társa meg is akarta ütni. Úgy fogták le. Voltak barátaink a gyülekezetben, akik még akkor bent maradtak, és ők mesélték, miket mondanak rólunk: megszállt az ördög minket, gyülekezetet alapítottunk, könyvet írunk, hitehagyottak vagyunk, gyülőljük Jehovát, stb.... még azok is így beszéltek rólunk, akik ha nem hinnék a Krisztusban azt mondanám: sokkal tartoztak nekünk. Elkülönülésünk másnapján engem felhívott az egyik vén, hogy menjek vissza a szervezethez, így befolyásolhatom a férjem, hogy ő is vissza jöjjön. Ezen nagyon felháborodtam.... Aztán napokon át láttuk, hogy figyelnek bennünket, vajon ki jár hozzánk a gyülekezetből... akkora hírverést csináltak annak, ahogy eljöttünk, hogy az ország másik végén is tudták a történetünket. És persze azt is, hogy démonosok vagyunk, egyház alapítók, könyvírók, és így tovább...:) De a legjobban az viselt meg, hogy azt terjesztették, hogy hitehagyottak vagyunk. Annyira fájt..... aztán persze ezt is megbocsátottam, mert valóban azok lettünk: a szervezet tanítását elhagytuk, és ők nyílván erre gondoltak. De Isten iránti szeretetünk, vele való kapcsolatunk töretlen. Sőt. sokkal mélyebb, igazabb, és élőbb. Dicsőség neki a szabadulásért, és nem szűnünk meg imádkozni a bent lévőkért sem.
Mert erős vár a mi Istenünk. Nála menedéket lelünk. :o)
"Még Krisztus is megtürte őket. CSak a tanúk nem.... Krisztus is betegekhez jött, és nem ítélkezett."
Jézus Krisztus megalapította a keresztény gyülekezetet, mely a halála és a feltámadása után az Ő szellemében NEM TŰRTE MEG a köreiben az olyanokat, akik kitartottak a bűnben!!! Ha nem hiszed, olvasgasd alaposabban az Írásokat.
Ja, és igenis elítélte azokat, akik ellenszegültek az igazságnak - nem is akárhogyan! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!