Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanúi milyen jogon...

A Jehova tanúi milyen jogon zaklatnak az otthonomban?

Figyelt kérdés
2013. febr. 26. 22:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 Snapette ***** válasza:
Kedves Istvan35. Kissé körben forog a mi vitánk, úgy érzem. Visszajutottunk a paradicsomi állapothoz, valamint Ádámhoz és Évához. Tehát, paradicsomi állapot: semmi rossz, csak jó, semmi fájdalom, betegség, éhség, örökkön, örökké, és élet, ahogy most élünk, igaz? Elsősorban is: a jó és a rossz, az egészség és betegség, mindezek viszonyfogalmak, nincs egyik a másik nélkül. Csak akkor van jó, ha van rossz, ha nem, akkor nincs mihez hasonlítani, tehát egy általános állapot lesz, nem pedig jó vagy rossz. Másodsorban pedig: ugyanbiza mit csinálna egy ilyen állapotban az ember? Ahol nincs kihívás, megpróbáltatás, ott nincs gondolkodás, és nincs fejlődés, magyarán, nincs emberi élet. Ha az ember nem fázna, akkor nem építene házakat, és nem csinálna ruhát. ha nem kéne ennie, akkor nem kellene módokat találjon ennivaló megszerzésére. Nem lenne sem értelmi fejlődés, és nem lenne érzelmi sem, mert soha semmi nem hatna érzelmileg az emberre, soha semmi nem ejtené gondolkodóba. Magyarán mondva nem élet az, hanem egy majdnem állati szintű létezés, ahol eszik, alszik, majd megint eszik, és alszik, és semmi nincs. Nem hiába mondja a biblia (szimbolikusan, persze) hogy a tudás fájáról ettek, tehát tudásra cserélték le ezt az egzisztenciát. Természetes, hogy minél tudatlanabb egy ember annál könnyebb boldoggá tenni, úgymond, mert annál kevesebb az igénye, de ez azért messze van a tökéletestől. Az emberi élet hozzátartozó része, hogy véges, ezért tudunk valamit is elérni, ezért akarunk valamit alkotni, valamit hátrahagyni magunk után. Fájdalmas, persze, de hajt minket a megvalósítások fele. Ha tudnám, hogy örökké élek, minek sietnék bármivel is? Miért tanuljak meg bármit, hiszen bármikor megtehetem. Gondoljunk csak bele, most milyen rettenetes, ha nem sikerül pl. leérettségizni időben, az ember úgy érzi, hogy elvesztegetett egy évet az életéből, de ugyan ki igyekezne leérettségizni, ha tudná, hogy az örökkévalóságig él, és sosem lesz késő. Az örökkévalóság absztrakció, és nem elképzelhető embereknek, mert magát az emberi életet tenné lehetetlenné. Az emberi történelem, az emberi kultúra minden bajával együtt több, mint csodálatos, és ezt akár gondolatban is felcserélni egy tétlen, gondolattalan fűszoknyás örökké tartó semmittevésre énszerintem nagyobb istenkáromlás, mint bármi, amit annak neveznek.
2013. márc. 11. 21:21
 72/76 anonim ***** válasza:

" Elsősorban is: a jó és a rossz, az egészség és betegség, mindezek

viszonyfogalmak, nincs egyik a másik nélkül.

Csak akkor van jó, ha van rossz, ha nem, akkor

nincs mihez hasonlítani, tehát egy általános

állapot lesz, nem pedig jó vagy rossz." Hogy érted ezt? Bocsi, de nekem nincs szükségem betegségekre, fájdalmakra, ahhoz hogy tudjam milyen jó nélkülük, például én még sosem törtem el a lábam, tehát nincs mihez viszonyítanom, hogy milyen érzés lehet, és mégis tudom, hogy milyen rossz lehet, és boldog vagyok, hogy még nem történt ilyen velem.

2013. márc. 12. 14:00
 73/76 anonim válasza:

Jehova Tanúi nem zaklatnak senkit.

Ha meg mondod, hogy nem érdekel a téma akkor természetesen nem keresnek fel újra.

Jehova Tanúit Jézus bízta meg az emberek felkeresésével:

Máté 28:18

Jézus pedig odament és így beszélt hozzájuk:

„Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön.

Máté 28:19

Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből

való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának,

a Fiúnak és a szent szellemnek nevében,

Máté 28:19

és tanítsátok meg őket arra, hogy

megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek.

Jehova Tanúi Jézus parancsának engedelmeskednek.

Jézus is prédikált olyan területen, és olyan embereknek,

akik nem voltak hajlandók őt meghallgatni.

Máté 11:21

"Jaj neked, Korazin! Jaj neked, Betsaida! Mert ha Tíruszban és Szidónban történtek volna a bennetek végbement hatalmas cselekedetek, ők már rég megbánást tanúsítottak volna zsákruhában és hamuban.

Máté 11:22

Ennélfogva azt mondom nektek, hogy Tírusznak és Szidónnak

elviselhetőbb dolga lesz az ítéletnapon, mint nektek.

Máté 11:23

És te, Kaperneum talán az égig fognak felmagasztalni?

A hádeszig szállsz alá; mert ha Szodomában történtek volna a benned végbement hatalmas cselekedetek, mind a mai napig megmaradt volna.

2013. márc. 12. 14:10
 74/76 anonim ***** válasza:

"Másodsorban pedig: ugyanbiza mit csinálna egy ilyen állapotban az ember? Ahol nincs kihívás,

megpróbáltatás, ott nincs gondolkodás, és nincs

fejlődés, magyarán, nincs emberi élet." Honnan veszed, hogy nincs kihívás? Legfeljebb nem lesz olyan ember, aki keresztbe tesz neked, attól még bármilyen célt kitűzhetsz magadban ugyanúgy. "Ha az ember nem fázna, akkor nem építene házakat, nem készítene ruhát." Ezt megint nem értem. Miért? manapság csak azért csinálnak az emberek maguknak házakat kizárólag azért készítenek maguknak ruhákat hogy ne fázzanak?? Akkor te nyáron ha nem fázol kint alszol a mezőn, és csupaszon vagy? "Ha nem kéne ennie, akkor nem kellen módokat találjon ennivaló megszerzésére." Nem, enni ugyanúgy kellesz akkor is. "Természetes, hogy minnél tudatlanabb egy ember annál könnyebb boldoggá tenni, úgymond, mert annál kevesebb az igénye, de ez azért messze van a tökéletestől." Tudod te mit jelent tökéletesnek lenni? Az agyunkat például ezerszer jobban fogjuk tudni használni, nem fogunk megöregedni soha sem, sokkal nagyobb fizikai és szellemi teljesítő képességünk lesz, csak úgy hozzátenném, most az agyunknak csak a töredékét (kb. izedét) tudjuk kihasználni (innen is látszik, hogy nem erre teremtetett az ember). És mint az előbb említettem, lesz ugyanúgy ott is mire kihasználnunk ezt a képességünket, kreativitásunkat, tehát nem az unalom és a tétlenség fog megölni minket, engem legalább is biztosan nem.

2013. márc. 12. 14:30
 75/76 anonim válasza:

Hozzánk is jöttek ilyen Jehova halálai, én is érdeklődően elkezdtem velük beszélgetni, végül kiderült, hogy azt se tudják mit csináltak. Persze az én elméleteimre nem nagyon voltak kiváncsiak, még akkor se, mikor szóltam, hogy talán a kölcsönösség jegyében kellene megoldani ezeket a dolgokat, de nem, pedig szivesen beszélgettem volna velük. Azt is megigérték, hogy visszajönnek, de sosem jöttek. Ezek szerint az önzés és a hazudozás vétsége már megvolt. Gondolom meggyónták este valahol és minden el lett simitva.

Az a kérdés is felmerül, hogy ha ők nem tudnak megtériteni, az kinek a hibája? Végül is nem végezték el a munkát, amit rájuk biztak.

A biblia is, mint minden vallás, képletesen beszél. Az a baj, hogy a kedves, okos hivők mindent szó szerint vesznek és úgy próbálnak megvalósitani, ami ide vezet. Valószinűleg, amikor Jézus azt mondta, hogy menjetek be minden házba tériteni és ne vigyetek magatokkal semmit, akkor valami egész másra gondolt, ami inkább a gondolkodással volt kapcsolatos és NEM szó szerint kellett volna venni. Tele vannak ilyennel a vallások. Harmadrészt a legtöbb észlény azért követi Istent, mert akar magának egy olyan havert, aki mindentől megvédi, és aki elpusztitja az ellenségeit. Ezt persze maguknak se vallják be, de azért prédikálnak állandóan ilyen felháborodottan, ha megsértik őket. Az meg szintén mekkora hazugság, hogy meg lehet gyónni a bűnöket és megkapod a feloldozást. Ezzel gyakorlatilag végtelen bűn elkövetésére adsz magadnak lehetőséget (és adnak is a hivők). Szóval a vallás lényege: Isten a haverom és megtehetek bármit. Könnyű hatalom igérete. Erről szól az egész. Az emberek ezt érzik, ezért utálják az ilyen Jehova tanúi féle önkéntes terminátorokat. És igen, Isten is jó fej: végitélet, dührohamok, megtorlás, fenyegetés, harag, kirekesztés, elutasitás, stb. Akik követik, kb. ugyanilyen tulajdonságokkal vannak felruházva. Zárkózottság, dogmatikus nézetek, megmiegymás.

2013. ápr. 21. 18:22
 76/76 anonim válasza:

TELE A HÓCIPŐM AZ ÉRTETLEN BZI JEHOVÁKKAL!!! HA MÉG EGY ZAKLATNI MER SZEMKÖZT KÖPÖM (CSAK MERT HOZZÁ NEM ÉRHETTEK)!!!

HA AZUTÁN SE ÉRTENEK A SZÉP SZÓBÓL SODRÓFÁVAL ÜLDÖZŐM EL ŐKET!

MIVEL ÁLLÍTÓLAG A TÖRVÉNY NEM SZABÁLYOZZA ŐKET TÖRVÉNNYEL MAJD ÉN FOGOM!!!

AKINEK NEM TETSZIK KERÜLJÖN EL!!!

Évek óta zaklatnak minket! Valaki csak kaputelefonon felcsörög más hivatlanul az ajtóm előtt csenget, dörömből, kevelezgetnek!

Ha másképp nem megy távoltartásit fogok kérni személyre szabottan!

Beállok akár muszlimnak akár zsidónak látszatra csak hagyanak békén!

Nem hinném hogy Jézus erőszakkal szerzett volna követőket! Sőt egy vallás nincs ilyen erőszakos mint ezek a fertelmek! Nem értem a muszlimok zsidók miért nem járnak körbe h lépj be közéjük??? Mert szabad akaratából kell vallást váltani! Nem erőszakból, félelemből!

2019. nov. 13. 09:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!