Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanúi milyen jogon...

A Jehova tanúi milyen jogon zaklatnak az otthonomban?

Figyelt kérdés
2013. febr. 26. 22:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
92%

"és nem kérte, hanem parancsolta a követőinek, hogy ezt a világ méretű munkát végezzék amíg vége nem lesz a jelenlegi gonosz rendszernek

Tulajdon képen mindenkinek aki Jézus követőjének vallja magát tennie kellene ezt a parancsot. "

Hát nem tudom, ebből a szövegből nekem nem az jön le, hogy ahonnan elzavartak, oda menj vissza többször is, lehetőleg ebédidőben, hogy az anyuka odaégesse a kaját vagy két falat között ugráljon:"1Ezután összehívta a tizenkét apostolt, erőt és hatalmat adott nekik minden ördög felett, és a betegségek gyógyítására. 2Majd elküldte őket, hogy hirdessék az Isten országát, és gyógyítsák meg a betegeket. 3Azt mondta nekik: »Semmit se vigyetek az útra, se botot, se táskát, se kenyeret, se pénzt, és két köntösötök se legyen! 4Amelyik házba betértek, ott maradjatok, és onnan induljatok tovább! 5Ha pedig valahol nem fogadnak be titeket, a várost elhagyva, még lábaitok porát is rázzátok le bizonyságul ellenük!« "

2013. febr. 27. 01:59
 22/76 Mulder614 ***** válasza:
12%

Amikor Jézus elküldte korai tanítványait, arra utasította őket, hogy az otthonaikban keressék fel az embereket (Máté 10:7, 11–13). Pál apostol ezt mondta a szolgálatáról: „nem tartottam vissza magam attól, hogy elmondjak nektek mindent abból, ami hasznos, és attól sem, hogy nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket” (Csel 20:20, 21)

"eközben nem tartottam vissza magam attól, hogy elmondjak nektek mindent abból, ami hasznos, és attól sem, hogy nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket,  hanem alaposan tanúskodtam zsidóknak is, görögöknek is az Isten iránti megbánásról és a Jézusban, a mi Urunkban való hitről"

2013. febr. 27. 08:22
 23/76 Mulder614 ***** válasza:
14%
Nem hinném hogy aki akar megtalálna minket. Jézus sem ült egy fa alatt és várta hogy a tanítványok majd megkeresik mind a 12-en. Nagyon sokan úgy változtattak az életükön, és győződtek meg az igazságról hogy megkeresték őket a tanuk.
2013. febr. 27. 08:45
 24/76 anonim válasza:
75%

Én egy dolgot szoktam közölni és aztán kérdezni:

- Rendszeres véradó vagyok. Adnak már vért?

És utána udvariasan megköszönöd, elköszönsz és becsukod az ajtót.

És így megnyugtatásul a hozzászóló tanunak. Nem vagyok hazug és legalább szeretem a felebarátaimat is, próbálok rajtuk segíteni és nem vigyorogva végignézem, hogy haldokolnak egy áll isteni maszlagra hivatkozva.

2013. febr. 27. 08:45
 25/76 anonim ***** válasza:
10%

Kedves kérdező, és válaszolók.

Egyet nem értek. Honnan tudja, egy ember, hogy te mikor alszol és van gyermek lakásban vagy nincs?

Ha ezt szándékosan tenné akkor tudná, de nyilván nem tudhatja mivel nem ismer téged

Megteheted, hogy eltöröd kezed lábam, de egyet nem tilthatsz meg, hogy Jézus munkáját végezzem.

Hitler is kiakarta irtani a tanukat a földről mindössze 2000 tanúnak tudta az életét elvenni kik között voltak 20- évesek is./Hitler pedig már sehol nincs/

egyébként is már erről is volt szó, hogy akik nem szeretnék egyáltalán a biblia igazságáról hallani, akkor lehet szólni a Tanúnak, hogy a terület kártyára írják rá a nevet címet, hogy a következő Tanú aki azt a területet kapja nem csengessen be. Mert ugyan honnan tudná a következő testvér, hogy mi a véleményed ha nem írták fel.

Más részt vallás szabadság van jelenleg. Fel jelenteni nem tudsz, mert ez nem bűn tény, nem beszélve arról, hogy Magyar ország alkotmányos jog rendszerében elismerték a Tanúk tevékenységét, és nincsenek betiltva, így feljelenthetsz, de nem érsz vele semmit, mert az alkotmány jogot nem törölheted el.

Ne féljetek nem sokára befejeződik ez a munka, és többet nem fog senki "zaklatni" ezt biztosan ígérhetem, de akkorra lehet hogy szeretnéd....

A többi agresszív durva hozzászólásokra nem reagálok, mert elárulta az illető, hova tartozik.

Engem megölhetsz, de a Teremtő elé állsz te is.

Jézust is ezért ölték meg az emberek, és akik így viselkednek, olyan mint ha ugyan ezt tennék, mert engem Ő utasított erre, s ha bántasz akkor Ő úgy fogja venni, hogy Őt bántottad, és hát félelmetes dolog az Élő Isten kezébe esni...

(Héberek 10:31) 31 Félelmetes dolog az élő Isten kezébe esni.

(Zakariás 2:8) 8 Mert ezt mondja a seregek Jehovája: »A dicsőség után elküldött engem a nemzetekhez, melyek fosztogattak benneteket; mert aki titeket bánt, az a szemem fényét bántja.

Tisztelettel

2013. febr. 27. 08:51
 26/76 anonim ***** válasza:
7%

A vérátömlesztésről pedig már beszéltünk, hogy ez orvosi maszlag, nem gonosz tett, ma már az orvos tudomány több helyen rá jött a vér nélküli alternatív műtétek előnyére. Hiába vagdalkoztok, nincs tömeges halálozás pedig naponta több tanút sőt külföldön már nem Tanúk is ehhez ragaszkodnak, mivel rá jöttek, hogy a vér veszélyes.

De nem szállok vitában olyanokkal akiknek fogalmuk sincs a hemoglobinnal kapcsolatos kérdésekben csak innen onnan hallottak valamit...

Ti tudjátok.

2013. febr. 27. 08:57
 27/76 sombrita válasza:
Inkább ők, mint a biztosítási ügynökök, nem?
2013. febr. 27. 09:05
 28/76 Andizsuzsi ***** válasza:
95%

"Másrészt vallás szabadság van jelenleg."

A vallásszabadság azt jelenti, hogy TE szabadon gyakorolhatod a vallásodat, hírdetheted, ha azzal más személyiségi vagy egyéb jogait nem sérted.

A zaklatás pedig: "Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el. "

Tehát ha valaki világosan kijelenti egyszer, hogy nem kíván közétek tartozni és nem szeretne veletek beszélgetni, akkor minden további kísérlet zaklatásnak számít.

2013. febr. 27. 10:22
 29/76 anonim ***** válasza:
Te pontosan mely valasadokat hazugoztad le? En voltam a 11-es pl.akinek az anyja megmondta a tanuknak, hogy hitesek vgyunk, de nagyon szivesen beszelgetunk veluk. Ebben minden szo igaz volt, megis ket eve varjuk a beszelgetest. Ti feltek?
2013. febr. 27. 10:36
 30/76 anonim ***** válasza:
61%

Biztos, hogy ugyanazok? Lehet, hogy mindig mások jönnek, mert nem tudják, hogy másikak már próbálkoztak nálatok.

Hozzánk is becsengettek egyszer, annyit mondtam, hogy köszi, nem (indoklás nélkül, de normális hangnemben, mert senkivel sem szoktam bunkóskodni). Megértették, nem jöttek többször. Szóval lehet, hogy csak félreértés.

2013. febr. 27. 10:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!