Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanúi milyen jogon...

A Jehova tanúi milyen jogon zaklatnak az otthonomban?

Figyelt kérdés
2013. febr. 26. 22:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
26%

Az az érdekes, hogy az egyesek szerint zaklatás, hogy felkeresik őt, ingyen, önkéntesen, Jézus parancsára (Máté 28:19).

De az, hogy bunkó és nyers módon el kell zavarni őket, az rendben van! Szerintem intelligens embereknél alap, hogy meghallgatod a másik mondanivalóját, aztán meg, ha nem érdekel, megmondod neki udvariasan, hogy ne keressen.

2013. febr. 27. 11:02
 32/76 anonim ***** válasza:
75%
Engem egyáltalán nem "zaklatnak"...Főként ha szép és értelmes fiatal lányok képében jelennek meg, nevetséges kis comics-okkal a kezükben.Ilyenkor, ha elég bátrak, behívom őket (egyedülálló vén-szellemi- kéjenc vagyok) eléjük teszem a két kötetes öt kilós vizsolyi bibliámat, Helmuth Von Glasenapp Öt világvallás c.alapművét,a saját kiadványukat Az emberiség Isten keresése címmel( a kis mezei jehovista ügynökök ezt általában még nem is látták..), a koránt eredeti arab és magyar fordításban, Baktai Ervin Indiai regék és mondák c.könyvét, valamint a Hit Gyülekezetének történetéről és hitelveiről néhány vaskosabb könyvecskét. Ezután felteszem a kérdést: Nu stozs ? Látják, hogy óriási szellemi fölényben vagyok, de soha sem jönnek zavarba. Ilyenkor elmondom nekik, hogy veszíteni fognak a biznisz egyházak közti háborúban, mert ma már a 21. század fogyasztói légkörében az e világi gyarapodás és vidámság sokkal népszerűbb idea, mint a világvégével való fenyegetőzés és a túlvilági boldogulás ígérgetése. Emellett elmagyarázom nekik, hogy a védák tanának hatalmas anyagához képest a biblia csupán egy iszonyúan rosszul megszerkesztett köhintés, melyből kénye-kedve szerint bárki bármit kimazsolázhat és érdekei szerint értelmezhet. Valamennyi ganajtúró szélhámos szekta Jézusra hivatkozik s ez több mint felháborító. Amikor ideáig jutunk, kezükbe adom a koránt és elmagyarázom nekik,mi az oka az iszlám elsöprő európai sikerének.Mert a Korán egyszerű, érthető, rövid és már az iskolás gyerekek is memoriter fújják. Kellemes teázás vagy kávézás közben végül levetítem nekik a Hit gyüli Első vidám vasárnap c. táncvideóját,ami szerintem a gospelre hajazva, rendkívül szórakoztató kis alkotás. Végül kijelentem, hogy hívő vagyok ugyan, de nem vallásos, tehát valamennyi tant és dogmát az egyetemes kultúrtörténet részének tartom s e szerint értékelem. Ennél a pontnál rendszerint ők buknak ki...
2013. febr. 27. 11:15
 33/76 anonim ***** válasza:
76%

26:"Egyet nem értek. Honnan tudja, egy ember, hogy te mikor alszol és van gyermek lakásban vagy nincs?"

Nem kell tudnia, egyszerűen csak ne jöjjön oda, ne csengessen be és ne zaklasson.

"Megteheted, hogy eltöröd kezed lábam, de egyet nem tilthatsz meg, hogy Jézus munkáját végezzem."

Te meg nem tilthatod meg azt, hogy a családom nyugalmát bármilyen eszközzel megvédjem.

Azért mekkora nagy poén lesz, ha ez az Jézus-menny meg izé dolog tényleg igaz, megy a halott Jézus elé, azt meg azt mondja: Hé, én nem ezt mondtam, nem tudsz szöveget értelmezni???? Na húzz le Luciferhez, két év tisztítótűzre. :-)))

"Hitler is kiakarta irtani a tanukat"

Én nem akarok senkit kiirtani, csak a kölcsönös tiszteletet várnám el, azt, hogy más nem zaklat engem, én meg békén hagyom, hogy gyakorolja a hiték.

"egyébként is már erről is volt szó, hogy akik nem szeretnék egyáltalán a biblia igazságáról hallani, akkor lehet szólni a Tanúnak, hogy a terület kártyára írják rá a nevet címet,"

Bocs,de ezt az első csengetés után nem tudjátok megtenni???? Valaki azt mondja, hogy köszönöm nem. Egy kérdés: és egyáltalán nem kéri hogy többet zaklassuk vagy csak most alkalmatlan önnek?

És ha az a válasz, hogy soha, akkor kiikszelitek a lapon és többet nem mentek oda.

De most olyanok vagytok mint aki ingerli a kutyát, bökdösi egy bottal, aztán amikor az a s.ggébe harap, akkor meg van sértődve. A ti hibátok ha nem szeretnek titeket és nem akarnak meghallani, és ha ekkora az elutasítás veletek szemben, akkor nem kellene talán átgondolni, hogy rosszul csináljátok a melót???

"Mert ugyan honnan tudná a következő testvér, hogy mi a véleményed ha nem írták fel."

Mert ahogy írtam előbb, az elsőnek talán fel kellett volna írni. Oldjátok meg.

"Más részt vallás szabadság van jelenleg."

Ez azt jelenti, hogy te nyugodtan imádkozhatsz, hihetsz abban amiben akarsz, de NEM JELENTI azt, hogy mások nyugalmát megzavarhatod.

"Ne féljetek nem sokára befejeződik ez a munka, és többet nem fog senki "zaklatni" ezt biztosan ígérhetem, de akkorra lehet hogy szeretnéd...."

Jujj de beijedtem.

"Engem megölhetsz, de a Teremtő elé állsz te is. "

Ja te is, és lehet hogy jól le fog tolni, hogy ahelyett hogy jó munkát végeztél volna te még több embert elfordítottál tőle és a te pocsék munkád miatt szidták őt, úgyhogy baromira nem biztos, hogy meg leszel dicsérve.

2013. febr. 27. 11:17
 34/76 anonim ***** válasza:
76%

32: Tudod amikor nem értenek a szép szóból és állandóan rossz időpontban zaklatnak az otthonodban, akkor azt már nem lehet türelemmel viselni.

Az elsőnek még megmondja az ember szépen, de utána a folyamatos zaklatások miatt kénytelen az ember a durvábban reagálni.

2013. febr. 27. 11:21
 35/76 anonim ***** válasza:
19%

Pocsék munka?

Nem is ismersz, nem is tudom hol laksz, és te sem tudod, hogy ki vagyok, és milyen munkát végzek, esetleg azokról nyilatkozol akik nálad jártak.

egyebek mellett ahol Én lakom, körbe vesznek a kedves emberek, és soha ne volt még alkalom, hogy ilyen durván megfenyegettek volna.

egyetlen egyszer hívtak rendőrt amikor egy testvéremmel szolgáltam,

a Rendőr elment, mert alkotmány jog szerint szerint, és ezt ők is tudják, nem csak a hitem gyakorlása, hanem idézném a cikkely részletét:

"a házról házra, ajtóról ajtóra végzett prédikáló munkát is engedélyezik."

Ha nem így volna akkor is Jézus parancsára tenni kell de akkor más eszközökhöz kell folyamodni, ahogy a II. világ háború, és a Fasiszta üldözés alkalmával sem tudták Jehova népét elhallgattatni.

Isten szolgái fején vérbűn van,

Ha nem mennék szolgálni és az emberek nem hallanának Isten királyságáról, az egyén meghal, de az életét a mi kezünkből kéri számon, mert nem szóltunk.

Mi nem akarunk senkinek az élete miatt bűn részesekké válni

(Ezékiel 33:8, 9) 8 Ha azt mondom a gonosznak: »Ó, te gonosz, bizony meghalsz!«, de te nem szólsz, hogy figyelmeztesd a gonoszt az útja miatt, ő mint gonosz meghal a vétkében, de vérét a te kezedből kérem számon. 9 Ha pedig te figyelmezteted a gonoszt az útja miatt, hogy megtérjen róla, de nem tér meg útjáról, akkor ő meghal a vétkében, te azonban megszabadítod lelkedet.

ez nem Játék emberi éltek forognak kockán.

Csak talán most még nem értitek, vagy nem akarjátok megérteni. A teremtő Isten nem viccel.

2013. febr. 27. 12:46
 36/76 anonim ***** válasza:
52%

"A teremtő Isten nem viccel."

Ezt szeretem.... kénköves pokol, kínszenvedés,jajapokalipszis, tortúra meg szörnyűségek..... mert Isten szeret téged... :-DDDD

Igen, pocséknak tartom az eredményeket. Akikkel beszélgetek, ismerősi körben kapcsolatban vagyok, azok mind elítélően beszélnek rólatok. Zaklató, idegesítő stb... ez a legszebb amit mondanak rólatok. Csak rólatok, másról nem. Egyik ebédnél szóba került, hogy valaki evangélikus és a családdal járnak valami gyülekezetbe (úgy merült fel, hogy ezzel indokolta miért nem megy egy vasárnapi rendezvényre). Ennyit mondott, nem is akart téríteni. Erre egy másik kolléga egyből érdeklődően kérdezgetni kezdte kíváncsiságból.

Volt munkahelyemen kiderült, hogy az új kolléganő Jehova tanúja. Na egyből ment a szemforgatás meg a megjegyzések, hogy nehogy téríteni kezdjen, mert akkor nem teszi zsebre a válaszokat.

Ha egy cég megbíz egy reklámügynökséget, hogy népszerűsítse a termékét és szerezzen több vevőt, de a reklámügynökség csak az ellenszenvet vívja ki és sok ember azt mondja, hogy na ezt soha (holott más hasonló termékhez nyitottabban vagy érdeklődően áll hozzá), akkor az azt jelenti, hogy a reklámügynökség rossz munkát végez. Rossz a módszere, rosszul közvetíti az üzenetet...

Nektek is végig kellene gondolni, hogy amíg a kénköves pokollal meg túlvilággal való ijesztgetés beválhatott egy XIV. századi talján írástudatlan földművesnél, az a XXI. században már nem működik. Ez nem egy olyan hívószó, hogy az emberek megmozdulnának, ez nekünk annyi, mintha azt mondanátok, hogy ha nem féllábon ugrálva közlekedsz, akkor halálodkor elvisz egy zöld tigris és a talpadat fogja csiklandozni egy tollpihével az idők végezetéig.

Vagy talán direkt riasztotok el magatoktól mindenkit, hogy a 144 ezres csoportbuliba ti beférjetek és nehogy más elvegye előletek a helyet? :-))) okos, nagyon okos......

:-))))

2013. febr. 27. 13:33
 37/76 anonim ***** válasza:
65%

13:33:

Szeretném előre leszögezni, hogy nem vagyok Jehova tanúja, és sokmindenben nem is értek egyet velük, kritizálni azonban csak azt lehet amit ismerünk. Megmosolyogtató, hogy te próbálsz ironizálni, noha a Jehova tanúi nem hisznek sem a túlvilágban, sem a kénköves pokolban...Javaslok egykis felekezetörténetet, mert így inkább csak rajtad lehet mosolyogni...

2013. febr. 27. 15:00
 38/76 anonim ***** válasza:
61%

38: Azért nagy irgumburgummal fenyegetnek, ha nem is pontosan kénköves pokollal.

Na látod, annyira fel tudják húzni az embert az agresszív tolakodó közeledésükkel, hogy már arra sem vagyunk kíváncsiak, hogy fejtsék már ki a részleteket, hanem csak távol akarom őket tudni magamtól és a családomtól. És ezt látom másokon is: Jevova Tanúja? Na akkor húzzon a francba...

Tehát nagyon rosszul csinálják a Nagy Főnöknek a marketinget.

2013. febr. 27. 16:12
 39/76 anonim ***** válasza:
39-es! Szerintem ne erőltesd, mert Jehova Tanúinál, ellenben a legtöbb egyházzal nincs adózás, tehát anyagi téren nem igazán érnek semmit a "marketinggel". A nagy főnök pedig Isten.
2013. febr. 27. 17:15
 40/76 anonim ***** válasza:
26%

Nos Én sosem hallottam a szolgálatom során, hogy nagyon goromba vagy erőszakos lennék.

egyébként erről is volt szó, mert egy másik kérdésben beszéltünk arról, hogy egy két testvérrel el szalad a ló.

Pedig a Teokratikus iskolán azt tanuljuk, hogy nem erőszakoskodunk, mert nincs értelme. Elmondjuk a jövetelünk célját, és ha nem érdekli tovább állunk.

Jézus ki jelentette, hogy akit az atya nem vonz annak az egész bibliát felszónokolhatom sem lesz belőle juhocska a megmentésre.

Ezért sem értem miért kell minden áron ha tesznek ilyet testvérek "erőszakoskodni"

Jó lehet, mentségükre legyen szólva az életedért aggódnak.

Köszönöm.

2013. febr. 27. 18:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!