A katolikus egyház mért fogadja el az Isteni Színjátékot?
Ma vettük órán, eléggé kiábrándultam. A tanár mondta hogy ezt a katolikusok el is fogadják. Számomra felháborító hogy egy ilyen dolgot amely mára már nevetséges elfogadnak, viszont Ady Endre verseit nem, arra hivatkozva hogy ő későn tért meg (ez a tény megerősítetlen, egy felnőttől hallottam)
Nem utálatból kérdezem, én is keresztény vagyok.
6-os, a biblia nem vált nevetségessé, általában ma a bibliát cáfolók szoktak azok lenni, de tényleg, jobb dolgod nincsen?:D
Nekem mindegy hogy irodalmi mű, akármilyen szép, olyan hülyeséget nehogymár elfogadjanak hogy a hízelgők az Xedik bugyrába kerülnek a pokolnak, a haragosok meg az Yodikba.
Danténak kéne olvasgatnia a bibliát...
vallásos vagy, nem vártam mást
miért az életre keltés, borrá változtatás nem mese, mondjuk az utóbbi az embernek is megy
a bibliát nem cáfolni kell hanem végiggondolni ha az megvan akkor rájössz hogy egy klasszikus mesekönyv, ami az emberek sakkban tartásához tökéletes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!