Mondhat-e egy katolikus pap olyat, hogy a homoszexualitás, illetve a homoszexuális viszony folytatása nem bűn Isten szemében?
Bármit mondhat, de csak akkor hiteles, ha ő is biblia szerint él.
Sajnos előfordul, hogy beteljesedik az ő életükben is, hogy bort iszik, vizet prédikál...
Első válaszolóval nem vitáznék, mert ki tudja milyen vallású, de a biblia alap felállásában nincs sirák könyve.
T.Kérdező!
T.Kérdező!
Ilyent egy pap nem mondhat. Ha mégis megteszi, akkor távol áll tőle az igaz hit gyakorlása, felesleges volt papnak mennie. De hogy igazoljam az állitásomat: a Róma 1:26,27 verse ezt mondja: "Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra: mert az ő asszonynépeik is elváltoztatják a természet folyását természetellenesre. Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésüknek méltó jutalmát elvevén önmagukban." A Korintus I. 6:9,10 verse pedig ezt mondja: "Avagy nem tudjátok-e, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek: se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősitők, se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazóük, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát."
Ez csak két idézet a sok közül, amelyben Isten kifejezi a nemtetszését az ilyen viselkedés iránt. Mindezek utálatosak előtte.
Tehát nem tudom, milyen pap lehet az, aki a Bibliával szembe megy?
Ha kérdésed lenne még, szivesen válaszolok. Üdvözlettel: Judit!
Elviekben nem mondhatja.
Viszont én a hétvégén hallottam erről beszélni egy papot, s nem tartom kevesebbre azért, mert nem mondta ki nyíltan, kategórikusan, hogy bűn. Nem is arról volt szó, hogy bűn-e vagy sem, csak valahogyan példaként felmerült. Nem helyeselte, DE - s talán ez is fontos, hogy jó keresztények legyünk - nem is mondott ítéletet felettük.
Az elfogadás is egy csodálatos megnyilvánulása a felebaráti szeretetnek.
Nem kell helyeselni az életvitelüket, de ha engem nem bántanak és nem zavarnak, tőlem a hálószobában azt csinálnak, amit akarnak. Nem fogok követ dobni rájuk! Nem az én tisztem eldönteni!
Ez attól is függ, hogy milyen szövegkörnyezetben hangzik el. Az Egyház lelkileg beteg, sérült embereket lát a homoszexuálisokban. Ha valaki ilyen, arról nem feltétlen ő tehet, de az ilyen kapcsolat tartós fenntartása, továbbá ennek reklámozása bűn.
Tehát nem kell minden áron elítélni az ilyen embereket, mivel nem minden esetben azokról van szó, akik a felvonulásokon rázzák magukat, és megbotránkoztatnak mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!