A római katolikus egyház ma is azt tanítja híveinek, hogy kizárólag gyermeknemzés miatt kerülhet sor khmm, "bizonyos dolgokra" az ágyban?
Megengedett védekezés = naptár módszer.
Ezt egyébként nevezik vatikáni rulettnek is, mert nem túl biztonságos.
Ezt azért találták ki, hogy minél több katolikus szülessen.
Elmondom, hogy a férjem szüleinek annak idején(rég) úgy engedélyezték a házasságukat(apa katolikus, anya református), ha a születendő gyerekek katolikusnak lesznek keresztelve.
Ennyit a kizárólag gyerek nemzés miatt.
Szerintem ez az egész vallás egy nagy b@romság. Főleg a római katolikus. De ez csak az én személyes véleményem, senkit nem akarok megbántani, aki hívő.
De egyébként meg a kérdésre válaszolva, én csak annyit hallottam róla, hogy a "természetellenes" védekezés tiltott (mint pl.: óvszer/spirál).
Olyan jó, hogy már megint olyanok válaszolnak, akiknek vagy lövésük sincs az egészről, vagy keverik a dolgokat.
A katolikus tanítás szerint tilos a mesterséges fogamzásgátlás. Ez idáig igaz. Csakhogy ettől még nem csak közvetlenül gyermeknemzés céljából szabad együtt lenni, hanem az élvezetért is, csak éppen nem szabad tenni semmit a teherbeesés ellen. Ez így érthető? Tehát mindent meg szabad tenni azért, hogy a szex élvezetes legyen.
Egyébként nem vagyok katolikus, csak jártam hittanra.
4-es, ezt revezálisnak hívják és a másik vallású adja abban az esetben ha katolikus szertartásal házasodik katolikus más vallásúval. Ma is. De ha más vallás szertartása szerint házasodik egy katolikus annak is nyilatkozni kell a születendő gyerekek vallásáról. Általában abban egyeznek meg, hogy a fiú az apja vallását követi, a lány az anyjáét.
Kérdező, egy másik kérdésednél azt állítottad, nem gyakori az olyan kérdés amely a katolikusok sexuális életével foglalkozna. Úgy látom, csak nem hagy neked békét a dolog. Talán az áttérés gondolata jár a fejedben??? ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!