Keresztény fiatalok! Ti hogyan élitek meg a párotokkal a hiteteket?
Mivel már házasok vagyunk, azt írom, hogy volt, mielőtt összeházasodtunk.
-Gyakran imádkoztunk együtt, hálát adtunk mindenféléért, és segítséget kértünk a minket (vagy a szeretteinket, másokat) érintő dolgokban.
-Minden vasárnap együtt jártunk istentiszteletre.
-Hét közben együtt jártunk felnőtt hitoktatásra.
Időnként együtt elmentünk az egyház által szervezett, egyéb programokra, pl. táborok, kirándulások, bulik, stb.
-Gyakran tanulmányoztuk együtt a szentírásokat.
Off.
Nagyon jó kérdés,mégis kevés a válasz.Nosza....
Induljunk be!!!!
Nekünk volt egy közös imánk, amit együtt mondtunk magunkért, a kapcsolatunkért minden nap.
Sokszor mentünk együtt misére is. Illetve egy közösségbe jártunk.
Ugyanígy van ez ma is, csak már családként tesszük ugyanezt. :)
Szex után együtt imádkozni? Nem tudom, de ez olyan far*klohasztó.
Meg egyáltalán házastársatok vagy csak a "párotok"?
Szerintem ez a hit mindenkinek a belső titka, mindenki máshogy éli meg. Ebbe a belső közegbe csak Isten léphet be.
#5:
"Szerintem ez a hit mindenkinek a belső titka, mindenki máshogy éli meg. Ebbe a belső közegbe csak Isten léphet be."
Szerintem csak részben. Ha valakivel egy szereteten alapuló párkapcsolatban élsz, ahol közös életet, közös jövőt terveztek, elkerülhetetlen, hogy a hit kérdése előkerüljön. Nekem az az érzésem, hogy a hit közös megélése nagyon is erősítheti ezt a kapcsolatot, és félelmem, hogy ennek a hiányában, amikor a felek külön-külön élik ezt meg, egy kapcsolat gyengülhet.
"egy szereteten alapuló párkapcsolatban élsz"
Ez önmagában is lehet, hogy nincs hit, ami összekapcsol. Mivel környezetemben nagyon kevés hívő ember van és én teljesen máshogy élem meg a hitemet és a Biblia értelmezését mint más ezért ha beszélek Jézusról amit nekem Isten sugalmaz még vitákat is okozhat. Viták formája a családomban is, ha pl. én példabeszédeket mondok, ami benne van a könyvben sokan ingerültek lesznek tőle. És tényleg így van, mert az igazságot sokan gyűlölik. Akkor tudnák önfeledten erről beszélni, ha találnák egy igaz embert a Földön, de még nem sikerült. Ahogy Lót sem talált annak idején, akkor hogy találhatnák a mai világban. Ha megszólalnák és ilyenekről beszélnék, akkor szabályosan kiröhögnének, úgyhogy marad a gyakori kérdések. Úgyhogy meghagynám "titoknak". A gondolataimat meg nagyon jó megosztani Istennel és elég, úgyis egész nap velem van.
#7: "Akkor tudnák önfeledten erről beszélni, ha találnák egy igaz embert a Földön, de még nem sikerült."
Vagyis Te is meg szeretnéd ezt élni, érzed, hogy jobb is lenne így, csak még sincs rá lehetőséged.
"Ahogy Lót sem talált annak idején, akkor hogy találhatnák a mai világban."
Ezzel nem értek egyet, tudom, hogy jócskán vannak olyan párok, akiket a hitük inkább összeköt, mint szétválaszt, még ha a hit alapvetően személyes is.
(Nem írtál sokat, de a válaszod alapján úgy érzem, Te igen sajátosan értelmezheted a Szentírást, ha egyáltalán nem találsz rokonlelkeket. Ha mindenki, de tényleg mindenki kiröhög, akkor azért érdemes elgondolkodni, hogy kivel van a baj. Nem hiszem, hogy Isten egyedüllétre teremtette volna az embereket, Téged sem. Furcsa, hogy belefér az istenképedbe, hogy egyedül csak ő hallgat meg a körülötted lévő emberek közül, csak nálad van az igazság. Nem lehet, hogy a Te istenképed a téves?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!