Katolikus Egyház vagy Jehova tanúi? Melyik szimpatikusabb, és miért?
Körülbelül olyasmit kérdeztél, mint "Melyik a finomabb? Az alma vagy a körte?"
Ez nem szimpátia kérdése szerintem, hanem, hogy - hacsak nem beleszülettél valamelyik vallásba, mert akkor "automatikusan" folytatod a szüleid vallását - szóval, szerintem az, amelyik nagyobb hatással van rád, amelyik jobban tud befolyásolni.
Isten csak egy van, akár Jehováék, akár a katolikusok, akár másik vallások akarják kisajátítani maguknak, azt állítva, hogy az ő vallásuk a jobb. Isten csak egy van.
"Isten csak egy van."
Legalábbis a monoteista vallásokban.Érdekes, hogy a zsidó, a keresztény és a mohamedán vallás - és az ezekből kialakult különféle egyházak, felekezetek, szekták stb. - mind ugyanabban az Istenben hisznek.
nem ismerem egyiket sem eléggé, hogy eldöntsem, de mindkettőt eléggé, hogy messziről elkerüljem.
de ha képmutatásról van szó, talán a katolikusok nagyobb múlttal rendelkeznek. a tanúknál legalább nem kell állandóan ünnepelni a képmutatást meg a pénzköltést, és nem pénzért váltod meg a lelked, nem imádsz bálványokat, szóval kicsit közelebb van a bibliához meg jézushoz, de ettől még ugyanúgy elvakult szektatagok alkotják. ők talán hisznek is abban, amit csinálnak, pont azért veszélyesebb :D
Én egy tanú vagyok.
Mint mindig, most is csak azt mondhatom, hogy a Biblia mérvadó.
Jézus nem hozott létre vallásokat, az eredetit állította helyre amelytől a farizeusok eltértek, és a népet is félre vezették.
A biblia fényében meg kell vizsgálnod, hogy melyik az az imádati forma, amelyet Jézus helyesel és összhangban van a tiszta tanítással.
Én javaslom, ha csak ezt a kettőt jelölted meg, hogy vizsgálódj.
Magam is így tettem egykor, és nagyon katolikus akartam lenni.
Nézz utána mit tanít az egyház, és egyezik-e a biblia tanításaival.Utána beszélgess a tanúkkal, és vizsgáld meg hogy a biblia szerint élnek és tanítanak-e?
És utána döntsd el.
Az semmi képen nem jó válasz, hogy az amelyik neked tetszik vagy neked szimpatikus.
Mert Jézus nem te hozzád fog igazodni, hanem neked kell Ő hozzá igazodnod.
12:54:
Megnyugtatlak, hogy ismerem mind a Katolikus teológiát, mind Jehova tanúi teológiáját. A kérdés most csak kizárólag arról szólt, hogy melyik felekezet a szimpatikusabb
tehát a kérdés valójában egy felmérés, hogy mi az emberek véleménye.
igazán nehéz erre is válaszolni, mert pl ha elfogadjuk igaznak a bibliát, és a biblia azt tanítja hogy öljük meg a homoszexuálisokat akkor vajon az jó ember, aki elferdíti az igaz szót, vagy betartja azt? :)
és mint teológiai téma/vitakérdés, oda lyukadunk ki, hogy mindegy milyen skatulyáról van szó, az ember, a személy a mérvadó. ezért csak az előző tanúval tudok egyetérteni. aki dicséretesen "objektív" ahhoz képest hogy "elfogult".
szóval összegezve a kérdés egy erőltetett előítéletképzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!