Az adventisták is Jehovának hívják az Istent?
Az, hogy valaki Isten nevét, vagy titulusait használja az egyéni döntés. Mindenesetre Ő bemutatkozik mindenkinek például a Zsoltárok 83:19 versében. Nézd meg a saját Bibliádban!
Vajon fontos e neked (hasznos-e neked) használnod a nevét.
Ő maga azt íratta le ezzel kapcsolatban a Róma 10:13: "mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni."
Ezékiel 39:6:"megtudják az emberek, hogy én vagyok Jehova."
Jézus azt mondta Atyjának:"megismertettem velük(igaz követőivel)a nevedet és meg is fogom ismertetni." János 17:26
Mint látod, az személyes döntésed, mennyire követed Jézust, az Atyja neve használatával kapcsolatban.
Kedves Vankó, a GYK-n írt válaszokat én nem sorolnám a "hétköznapi szöveg" kategóriába. Itt, mint tudjuk, eléggé éles viták szoktak folyni, ahol nagyon ügyelni kell a precizitásra.
Úgy látom, ezt nem tudja a 31. sz. alatti válasz gazdája, egy új JT-felhasználó sem. Kiváló példa...
"Kedves Vankó, a GYK-n írt válaszokat én nem sorolnám a "hétköznapi szöveg" kategóriába. Itt, mint tudjuk, eléggé éles viták szoktak folyni, ahol nagyon ügyelni kell a precizitásra."
Ne beszélj mellé! Te most is kikerülöd az érdemi válaszom, csak jár a szád, de minek...
Kedves Őrtorony:
szerintem sürgősen szerezz be valami vérnyomás-csökkentőt, és nyugtatód, mert az egyre vadabb stílusod alapján, közel állsz az agyvérzéshez és/vagy az idegösszeomláshoz!
Lehet valami igazságod, Csilla...
Jut eszembe: úgy tudom, az Őrtorony-tanulmányozásokon is kizárólag az ŐT-újságban meghatározott kérdéseket lehet feltenni; amikre aztán szépen felolvassák a cikkekből az előre aláhúzott válaszokat. Szó szerint.
Egy ismerősöm tanulmányoz a Tanúkkal; egyszer rászóltak, amikor nem szó szerint válaszolt az előregyártott kérdésre... :O
Most valami ilyesmi érzésem van: nem tudom, mi lett volna az elvárt, "érdemi" válasz. A nagy különbség az, hogy engem nem is érdekel. Vankónak úgysem tetszik; így szinte mindegy, mit írok. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!