Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Adventisták! Ti mivel győznéte...

Adventisták! Ti mivel győznétek meg, hogy a Ti egyházatokat válasszam?

Figyelt kérdés

Református vagyok, de érdekelne, hogy miért lenne jó, ha áttérnék az adventistákhoz; Adventisták, Ti mivel próbálnátok meggyőzni, hogy adventista legyek? Azon gondolkozok, hogy lehet adventista leszek, jó lenne egy kis motiváció. :)

Ne essék félreértés, nem provokálni akarok! Normális válaszokat kérek. Köszönöm.

2012. júl. 2. 13:18
 1/4 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Én 20 évig voltam református, teológiára is készültem érettségi előtt, de végül a műszaki pályát választottam, és a teológát csak évekkel később másoddiplomásként végzeztem el.

Az adventistákkal egyetemi éveim alatt találkoztam, Szabó Attila művészettörténet tanár tartott előadásokat a Biblia és a művészet témakörében. Éppen az fogott meg bennük, hogy nem voltak erőszakosak, egyáltalán nem a felekezeti hozzátartozáson van a hangsúly! Sokáig hadakoztam velük a szombat témájában számomra ezt volt a legnehezebb elfogadni. Ebben sem kellett győzködniük, éppen az győzött meg, ahogyan megélték ezt a napot a gyakorlatban.

Nem érdemes szerintem teológiai vitákba bonyolódni. Járj el egy adventista közösségbe - nem ütközik a református istentisztelettel, mert egy nappal korábban van ;-) - és kiderül, hogy hogyan érzed magad ott, és mennyire áll hozzád közel. Hallgass meg néhány adventista igehirdetést, és nézz utána a Szentírásban, hogy úgy vannak-e a dolgok, ahogyan hirdetik: [link]

Üdv. Péter

2012. júl. 2. 13:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Az Úr Jézus békéje legyen veled!

Természetesen üdvözítő egyház nincs. (még ha sokan szeretnék is), nincs olyan egyház, amihez ha az ember csatlakozik, már garantált az üdvösség. De az Istennek mindig volt egy népe, a Jelenések könyvéből megtudhatjuk, hogy mi kell a helyes Istenkövetéshez.:

Jel 14:12

"Itt van a szenteknek békességes tűrése, itt a kik megtartják az Isten parancsolatait és a Jézus hitét!"

Aki ezt a három dolgot egyaránt cselekszi, az a Biblia szerint helyes úton jár. De ha bármelyiket ezek közül elhagyja akkor nem. A jó pásztor példázata egyértelműen mondja, hogy más akolban is vannak juhaim, de kiszólítom azokat onnét, és lesz egy akol, és egy pásztor. Egy egyház nem attól lesz Isten egyháza, hogy magát annak mondja, hanem attól válik azzá, hogy Isten akaratát cselekszi mindenben, ami a Szentírásban van. Isten előre megjövendölte, hogy sokan elcsűrik-csavarják az igazságát a saját vesztükre, ezért van ennyi vallás, egyház, pedig Isten szava -a Biblia- szent és változhatatlan.

Örülök a kérdésednek, és ha fölkeltette érdeklődésedet, szeretettel várjuk további kérdéseidet.

2012. júl. 3. 18:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia! Én adventista vagyok. Ebbe születtem, és nagyon is örülök neki.

A legtöbb embert az foglya meg leginkább az adventistákban, hogy teljes mértékben a Bibliát próbálják értelmezni és úgy, hogy azt mindenki értse.(még egy gyerek is :) ) . A Solascriptura Adventista teológai főiskolán sem azzal tömik a fejedet, hogy: ...."ez a jó vallás, ha nem csatlakozol akkor nem vagy Krisztusé"... Ott is csak a Biblia.

2012. júl. 11. 22:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Hogy mivel próbálnálak meggyőzni? Hm! Azt hiszem semmivel. Ha kereszténynek valljuk magunkat (azaz Jézus követőnek), akkor ebben is követnünk kell Őt.

Jézus hányszor próbálta az embereket meggyőzni erről vagy arról? Nem meggyőzte őket, hanem tanította, feltárta előttük az igazságot. Van akit ez vonzott, van akit ez taszított. Most is ugyan ez áll fenn.

Nem azért állnék el attól, hogy meggyőzzelek, mert nekem aztán mindegy, hogy mi van veled. Bár nem ismerlek, de minden ember értékes, akiért Megváltónk meghozta az áldozatát. Tehát nekem sem lehet mindegy, hogy hogyan döntesz. Arról próbáltam szólni csupán, hogy nem az a feladatunk, hogy meggyőzzük az embereket, hogy a mi egyházunkat válasszák, hanem az, hogy elmondjuk azt, amit megismertünk. Ez sokakat vonzani fog, másokat viszont nem. Azokat, akiket vonz a mi szánkból elhangzó evangélium, úgy sem lehet még lebeszélni sem, hogy távol maradjanak tőlünk.

Ezért ha komolyan azon gondolkodol, hogy adventista legyél-e, azt a tanácsot tudom neked adni, hogy keresd fel az istentiszteleteinket, előadásainkat, olvasd el irodalmainkat, és keress alkalmat, hogy a számodra szimpatikus emberektől kérdezz, ha szükséges és a válaszoknak járj utána. Egy idő után minden meggyőzés nélkül világossá fog válni benned, hogy neked az adventistákhoz kell-e csatlakoznod, vagy sem!

2012. aug. 8. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!