Az adventisták szerint a fenevad bélyege valóban a vasárnap megtartása a szombat helyett?
Akkor ahhoz hogyan jönne ki a 666?
" És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.
Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat."
Akkor 666, tehát péntek, péntek, péntek? Vagy hogyan, ugyanis a hatodik nap ami nálatok a péntek.
Egyszer régen az utcán kaptam egy kiadványt. Itt a 4. oldalának másolata:
Ugyan nincs feltüntetve rajta sehol, hogy az adventisták adták ki, de ebből az "evangéliumukból" kiderül, hogy az ő tanításaik. Ha tévedek, akkor javítsatok ki.
Ha tényleg azt gondolják, hogy a vasárnap megtartása a fenevad bélyege, akkor szerintük az összes egyház tagjai, akiknek vasárnap van az Istentisztelete (és így nem a szombatot tartják meg), el fognak kárhozni. Valamiért nem nagyon hangoztatják ezeket a nézeteiket.
Nálunk, ahová én járok gyülekezetbe, szombaton vannak az alkalmak, úgyhogy mi ezek szerint szerencsés helyzetben vagyunk :)
Azért, mert 666 -os pólóban szaladgálsz az utcán még nem fogsz elkárhozni. És azért sem, ha kedden jársz templomba.
666 -ért bűnt fogtok elkövetni és akkor lesz a sírás és fogcsikorgatás. De aki a szeretetre hallgat, a lelkiismeretére, Istenre, mindig tudni fogja, hogy mi a helyes és mi a helytelen.
Szia!
Tekintettel arra, hogy a Jelenések könyve 13 fejezetében szereplő események csak részben teljesedtek be, így a kérésedre a válasz: nem. Hogy mi lesz a fenevad bélyege, arról jelen pillanatban csak találgathatunk, mivel ez az esemény még előttünk áll. Van rá esély, hogy valóban a vasárnap lesz ez a bélyeg, de ez csak akkor lesz nyilvánvaló, ha a "fenevad" törvényt hoz erre nézve. Jelenleg a "fenevad" még nincs abban a pozícióban, hogy ilyen törvényt hozhasson.
Az adventista kifejezés egyébként gyüjtőfogalom. Sajnos a telefonomon nem tudom kinagyítani a képet, de első ránézésre ez a szórólap nem a két legnagyobb magyarországi adventista felekezet, a hetednapi adventista egyház és a keresztény advent kőzösség kiadványa, hanem valami kisebb szélsőséges nézeteket valló tömörülés kiadványa lehet. Én nem tartom helyesnek, ha valaki szélsőséges módon akar embereket meggyőzni a saját igazságáról, és valószínű, hogy ebben az esetben erről lehet szó. Sajnos ezen a tömörülések kiadványaiban álatlában nem a lényegen van a hangsúly: Krisztus megváltásán és a bűntől szabad boldog életen, hanem azon, hogy ha nem hiszed el amit mi tanítunk, akkor véged. Ez nem igazán keresztényi gondolkodásmód...
Üdv. Péter
Ezen én is meglepődtem. Amit Péter írt...
Szegényeket akkor sokan ok nélkül utálják, mármint az adventistákat.
Pl én szektának tartottam, míg Péter fel nem világosított, hogy nem egységes a hitvallásuk és gyakorlatuk sem. Akikkel én régebben találkoztam, azok gázosak voltak.
Péter!
Miért tagadod, hogy ez a ti tanításotok? Ez nem csak találgatás, hanem a hamis prófétátok, Ellen G. White tanítása! Azért van kis különbség a találgatás és a tanítás között.
Most találtam egy adventista "evangélizációs" videót a neten. A fenevad bélyegéről szól és nem csupán találgatás szintjén, mint egy lehetséges magyarázat tanít róla, hanem úgy, mint ha az lenne az igazság! Nem linkelem, mert a hamis tanításaitokat nem szeretném terjeszteni, de hogy nehogy azt mondd, hogy egy szélsőséges adventista tanítóról van szó, az illető a Hetednapi Adventista Egyházzal is kapcsolatban álló személy.
Úgyhogy, kedves Péter, most vagy te mint teológus vagy tudatlan a saját tanításaitokkal kapcsolatban, vagy pedig nem voltál őszinte. Ha ez utóbbiról lenne szó, idézlek egy másik kérdésre adott válaszodból:
"Gyűlölöm a hazugságot, itt pedig nyilvánvaló csúsztatással állunk szemben!"
És gondolom, azóta már sikerült megnézned a kiadványt és sikerült beazonosítanod a tanításotokat belőle...
Kérdező!
Alapvető probléma lehet, hogy az adventistáknak három ága van jelenleg. (Elég szégyen, de ez van)
Hetednapi adventisták, Keresztény Advent közösség (Kerak, melynek tagja Péter is) illetve a reformosok. Utóbbi kettő "anyagyülekezete" a Hetednepi Adventisták.
Ezek a gyülekezetek több tanításukban, életmódjukban különböznek. Így egyáltalán nem biztos, hogy Péter hazudott volna, pusztán nem vagy elég tájékozott a gyülekezeteikről. A kerak tanítása elképzelhető, hogy teljesen más, mint a hetednapi adventistáknak, és mégis mindkettő adventista gyülekezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!