Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az adventisták szerint a...

Az adventisták szerint a fenevad bélyege valóban a vasárnap megtartása a szombat helyett?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 11. 18:11
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:

Kedves Hozzászóló!

Mindenek előtt elnézést kérünk ezért a kis figyelmetlenségért, mi is észrevettük. Családban vagyunk és hol egyedül vagyok a gépnél, hol pedig Apukámmal.

Szeretnénk eloszlatni azt a gondolatot, hogy akik megtartják a Szombatot, azok garantáltan üdvözülnek, mert ez nem így van, mert sok más egyéb dolog miatt is el lehet kárhozni. De azt állítjuk, hogy a Szombat megtartása az üdvösség része a Szentírás alapján. Jézus mondta, hogy:

"Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok." (Jn 14:15)

"Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik." (Mt 5:18)

STB.

Nem ragaszkodunk mindenáron egy általunk kiválasztott nap megtartásához, de ragaszkodunk az Isten által adott Bibliához, melyben oly sok minden van, többek között a Szombat is. Ezért idéztük Dániel könyvét.

"És sokat szól a Felséges ellen és a magasságos egek szenteit megrontja, és véli, hogy megváltoztatja az időket és törvényt; és az ő kezébe adatnak ideig, időkig és fél időig." (Dn 7:25)

Lesz egy hatalom aki megváltoztatja az időket és a törvényt. Már csak be kell helyettesíteni

"A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát." (2Thess 2:4)

Ráadásul ennek a fenevadnak száma is van, amivel szintén be lehet azonosítani.

"Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat." (Jel 13:18)

Itt már konkrétan fenevadnak nevezi ezt a hatalmat, aki Isten gyanánt mutogatja magát és emberi száma is van. Meg lehet számolni.

Ez az a fenevad, aki elrendeli a törvény megváltoztatását, az idők megváltoztatását.: Már nem naplementtől naplementtig tart egy nap, ahogy Isten adta, hanem éjféltől éjfélig. És már nem a Szombat a hetedik nap, ahogy Isten adta, hanem a vasárnap. Hát így emeli magát Isten fölé ez a hatalom amit fenevadnak nevez a Biblia és vesszük mi föl ennek a bélyegét kezünkre vagy homlokunkra akkor ha kezünkkel cselekesszük és értelmünkkel egyetértünk. Mi magunk döntsük el, hogy az Isten által adott, vagy a fenevad által adott tanácsokat cselekesszük (bélyeg)

Azt írod: "Válaszodból jól értem-e? Azt állítod, hogy a vasárnapot ünneplők magukra vették a fenevad bélyegét? Mert ugye ez azt jelenti a Jel. 14:9-10 szerint, hogy ezek fognak inni az Isten haragborából, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy elveszítik az üdvösségüket."

Most én is kérdezem: Lehet ezt máshogy érteni?

A kegyelemről: Igen, kegyelemből tartatunk meg, hit által, és ez nem tőlünk van, Isten ajándéka ez. Valóban így van, a mi bűneink miatt Isten kegyelme nélkül soha nem jutnánk a mennybe. De ez nem zárja ki az engedelmességet, amiről szól az egész Szentírás. SŐT!

Várjuk további kérdésedet, vagy hozzászólásodat.

Tisztelettel. Józsi és Apa

2012. aug. 16. 21:49
 42/53 anonim ***** válasza:
66%

Kedves Józsi és Édesapja!

Legutóbbi feleletetekkel ugyanaz a problémám, mint amit legelső hozzászólásomban felvetettem (#38). Ha az adventisták értelmezik valahogy a fenevad bélyegét, akkor arról világosan kell beszélniük, ha ebben a témában felszólalnak. A hívő emberek megtehetik, hogy ha úgy látják jónak, hogy egy adott helyzetben hallgatnak inkább, de ha megszólalnak, világosan kell beszélniük. Nem szabad titkolniuk ilyen esetekben a tanításukat! A fenevad bélyege előtt azonban a fenevadat és a fenevad képét kell azonosítani. Csak ezután kerülhet sor a bélyeg azonosítására.

Ti azonban ugyanazt a titkolózós stílust folytatjátok, amely idáig volt tapasztalható az itteni párbeszédben. Ez semmiképpen nem visz előre! Bár nagyra értékelem, hogy különböző igékkel próbáljátok körbehatárolni a fenevadat, hogy az azonosítás egyértelmű legyen, de jelen pillanatban nem erre van szükség! Itt világos állásfoglalást kell adnotok, hogy ti miről mit gondoltok! Ha valóban szeretnétek előre vinni az itt kibontakozó párbeszédet, akkor meg kell mondanotok, hogy ti mivel azonosítjátok a fenevadat. Konkrétan, minden kertelés nélkül nevezzétek meg!

Meg kell mondanotok azt is, hogy mivel azonosítjátok a fenevad képét. Ezt is konkrétan nevezzétek meg! Írjátok le, hogy a megnevezett hatalmak miként teljesítették, vagy teljesítik majd be a Bibliából számotokra megértett jellemzőket! Nincs szükség további bibliai igék felsorakoztatására, hogy ezeket a hatalmakat még jobban jellemezzétek. Itt konkrétumokban kell beszélni, hogy világos legyen, hogy az adventisták miként vélekednek erről.

Ha nem nevezitek meg továbbra sem ezeket a hatalmakat, akkor ez több következtetést is megenged veletek kapcsolatban.

Első lehetséges következtetés: Úgy ítélitek meg, hogy nektek nem feladatotok megnevezni konkrétan ezeket a hatalmakat. Csak segíteni kívántok másoknak, hogy maguktól jöjjenek rá!

Második lehetséges következtetés: Nem vagytok tisztában az adventisták álláspontjával, és valójában magatok sem tudjátok, hogy milyen hatalomról van szó, ezért inkább nem beszéltek nyíltan, csak ködösítetek.

Harmadik lehetséges következtetés: Nem meritek kimondani, hogy valójában mit gondoltok ti és az adventisták ebben a kérdésben. Ezért jogosan neveztettek gyáváknak.

További lehetőségek nem nagyon jutnak eszembe!

Az első lehetőség esetén, azt kell, hogy mondjam, helytelen állásponton vagytok. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a megszólalásnak is. „Öröme van az embernek szája feleletében; és az idejében mondott beszéd, oh mely igen jó!” (Péld. 15:23)

Azt írjátok, hogy „Már csak be kell helyettesíteni.” Egy ilyen válasz teljességgel haszontalan (és őszintén szólva bosszantó is), amikor világos, hogy csak konkrétumok kijelentésével lehet előre lépni a párbeszédben. Ez olyan, mintha egy magyartanár úgy elemezne egy verset, hogy „Található a versben hasonlat, allegória, és több megszemélyesítés is. A vers néhány szakaszában felfedezhető alliteráció is. Több részlet is utal az egész nemzetet érintő történelmi eseményre. stb.” Elmondja ugyan még azt is, hogy mit jelent a hasonlat, mi az allegória, a megszemélyesítés és az alliteráció, de az égvilágon semmi konkrétumot nem mond el a verset illetően, hogy ezek a vers mely részeinél fedezhetőek föl. Körülbelül ezt teszitek ti is. Jellemzők sokaságát halmozzátok fel anélkül, hogy megneveznétek, hogy ezek a jellemzők szerintetek kire, mire illenek rá!

Én azt szeretném, ha a konkrét megnevezés után felsorakoztatnátok az érveiteket, hogy amiket felsoroltatok tulajdonságok miért illenek rá a megnevezett hatalomra illetve hatalmakra, hogy az azonosítást bárki ellenőrizhesse.

A második esetet teljesen kizártnak tartom. Nem hiszem, hogy az adventisták nem tudják pontosan, hogy mi az egyházuk tanítása. Ezért is nem értem, hogy miért nem beszéltek nyíltan, egyenesen.

A harmadik eset fennállásakor viszont jusson eszetekbe, Jel. 21:8, és gondoljátok meg, hogy a gyávaság milyen tulajdonságokkal együtt soroltatik fel, és az ilyen emberek vége mi lesz!

Arra a kérdésetekre, hogy „Lehet ezt máshogy érteni?”, azt kell válaszolnom, hogy nem, nem lehet másként érteni. Azonban nem szerettem volna olyan kijelentést tulajdonítani nektek, amit valójában nem is gondoltok. Lehetőséget adtam a pontosításra, de nem éltetek vele. Mivel úgy gondoljátok a dolgot, ahogy értettem, joggal várhattam volna, hogy az ebben az esetben felmerülő két kérdésemre válaszoljatok. Sajnos csak az egyikre reagáltatok.

Az elsőre adott válaszotokból az derül ki számomra, hogy véleményetek szerint a szombat megtartása nem elég az üdvösséghez, a vasárnap megünneplése viszont elég a kárhozathoz. Jól értettem, amit írtatok?

A második kérdésemre azonban egyáltalán nem adtatok feleletet. De még pótolhatjátok! A második kérdésben felvetett kérdést más formában is megfogalmazhatom. Hátha világossá válik, mire is akarok kilyukadni!

Ellen Gould White nem adventistának született, hiszen akkor még nem létezett ilyen mozgalom vagy egyház. A metodistáknál keresztelkedett meg, és a vasárnapot ünnepelte meg életének egy jelentős szakaszában. Alkalmazzuk ebben az esetben is a ti kijelentéseteket! Ha a vasárnap ünneplése a fenevad bélyegének a felvétele, és ez az üdvösség elvesztését jelenti, akkor Ellen Gould White nem nyeri el az üdvösséget, hiszen vasárnapot ünnepelt. De az adventisták nem így gondolják. Az adventisták azt vallják, hogy E. G. White Isten kiválasztott embere volt, próféta, aki az utolsó időkben élőknek útmutatást adott és ad Isten akaratáról. Az adventisták nem ismernek olyan tényt, amely e prófétai szolgálat kudarcáról tanúskodna. Ezért E. G. White üdvösségét, egyetlen adventista sem vitatja. Ez a két gondolat ellentmond egymásnak.

Továbbá: Tudjuk, hogy Isten nem egyezik ki a bűnnel. A fenevad bélyegének felvétele pedig bűn, aminek eredménye az üdvösség elvesztése. E. G. White első látomásait 1844-ben, mintegy 17 évesen kapta. Ekkor még mindig vasárnapünneplő volt, mert a szombat kérdése csak ezután bontakozott ki az adventisták között. A ti kijelentésetek szerint a vasárnap megtartása a fenevad bélyege, tehát E. G. White a fenevad bélyegét viselte, hiszen vasárnapot ünnepelt. Ha E. G. White a fenevad bélyegét vette magára és viselte, akkor Isten nem szólhatott általa, mert a fenevad bélyegével, a bűnnel nem egyezik ki Isten. Tehát E. G. White nem lehet hiteles próféta. És fordítva: Ha E. G. White igaz próféta volt, akkor nem viselhette magán a fenevad bélyegét, mert az a kárhozatot előidéző bűnt jelenti, és Isten a bűnnel nem lakozik együtt. Mindehhez érdemes azt is hozzátenni, hogy voltak szombatot ünneplők akkor, amikor E. G. White még vasárnapot ünnepelt. Mégis, az adventisták hite szerint nem e szombat-ünneplők közül választott prófétát Isten, hanem egy vasárnapot ünneplő fiatal lányt! Ezek a gondolatok ismét ellentmondásban vannak egymással.

Így a vasárnapról mondott kijelentésetek ellentmondásban van a ti hitetekkel. Szükségesnek látom, hogy a saját kijelentéseteket a vasárnappal kapcsolatban pontosítsátok, különben magatoknak mondotok ellent.

Amit leírtam, az nem minősíti E. G. Whiteot, csupán a vasárnapra vonatkozó kijelentésetek és hitetek ellentmondására mutattam rá.

Várom válaszotokat!

2012. aug. 19. 20:48
 43/53 anonim ***** válasza:

Kedves Hozzászóló!

Köszönettel olvastuk megtisztelő leveledet, aminek nagyon örülünk, bár helyenként némi indulatot véltünk felfedezni leveledben.

Amikor az előző levelünket írtuk, már tudtuk mi lesz a következő kérdésed, és úgy lett. Tiszta szívből örülünk annak, hogy fölkeltettük érdeklődésedet a Biblia, az Isteni kinyilatkoztatások megismerése iránt. Az hogy bennünket látatlanul gyávának nevezel, semmi ahhoz képest amivel a mi Urunkat Jézus Krisztusunkat illették teljesen alaptalanul. Mi továbbra is segíteni szeretnénk így ismeretlenül is neked, csak arra kérünk, hogy legyél egy kicsit nyugodtabb és alázatos lelkülettel vegyük kezünkbe Isten Ígéjét.

Ellen White-ot említetted. Örülünk, hogy hallottál róla, de megint adódik egy kérdésünk. Te magad mondtad, hogy Ellen White vasárnapot ünnepelt. Vajon miért? Ezen elgondolkodtál? Utánajártál mielőtt gyávasággal jutalmazol meg bennünket? Segíteni szeretnénk: Mózes vajon hogy van jelenleg is a Mennyben? Pedig embert ölt. Így van Ellen White a vasárnappal. Mihelyt megismerte a Szombat igazságát, azonnal változtatott. A baj akkor van, amikor valamit megismerünk, mint igazság és szándékosan ellene állunk. Ez már bűn. A tudatlanság idejét Isten elnézi. Nehogy bárki azt gondolja, hogy ha valaki ismeret hiányában, TUDATLANUL vette föl a fenevad bélyegét, vagy követett el más egyéb bűnt, hogy az örök kárhozatra van ítélve. NEM!!!!! A tudatos bűn vezet a kárhozathoz. Ellen White és az akkor élők azért ünnepeltek vasárnapot, a mitrász napisten ünnepét, mert ez a hatalom betiltotta halálbüntetés terhe mellett a Szombat ünneplését és tette helyébe a vasárnapot. Isten nem Ellen White-ot hívta el elsőnek, hanem az ő férjét, James White-ot, de mivel ő nem vállalta, ezért Isten az ő feleségét, Ellen White-ot szólította meg. Ellen White nem szándékosan vette magára a fenevad bélyegét, hanem Biblia és annak ismerete hiányában. Kr. u. 321-ben Konstantin császár bevezette a Szombat mellett a mitrász napistennek az ünnepét, a vasárnap ünneplését. 538-tól azonban újabb rendelettel betiltották a Biblia tanulmányozását. Történelmi adatok szerint a sötét középkorban 60 millió ember lett áldozatává a keresztény üldözéseknek. 538-tól Ellen White-ig hány generáció nőtt föl, a Biblia nélkül? Elvétve ugyan volt Biblia, de nagyon-nagy büntetés járt a Biblia birtoklásáért. (A mai napig van olyan ország, ahol halálbüntetés jár a Biblia birtoklásáért.) Ellen White születésekor természetes volt a vasárnap megtartása. De, nézd csak, hogy mit mond Isten:

"És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, BIZONYSÁGUL minden népnek; és akkor jő el a vég." (Máté 24:14)

(Olvasd csak el az előtte levő igéket, hogy mire mondja ezt az Úr Jézus???)

Kérdés: Vajon miért kell bizonyságul hirdetni mindenkinek a Bibliát a világ vége előtt? Nem azért-e, mert generációk nőttek föl Biblia hiányában és nem tudják, mi az Isten szava? Nem így van-e a mai napig, hogy sokan hagyományokra alapozzák hitüket, vallásukat, nem pedig a Bibliára? Nem tudjuk kedves barátunk hogy hány éves vagy, de kérdezd csak meg a nagyszüleidet, hogy az ő idejükben hozzá lehetett-e úgy férni a Bibliához, mint most. Ezért Isten újra hozzáférhetővé teszi a Bibliát, hogy mielőtt eljönne a világ vége és az ítélet, minden ember eldöntheti, hogy kire hallgat, mit vesz magára. Hagyományokra-e vagy a Bibliára, ami az Isten szava.

A világ vége előtt meg van ígérve, hogy a betiltott Biblia és vele együtt a Szombat minden népnek kezébe kerül, és ennek az ismeretnek a tudatában mindenki hoz valamilyen döntést. Sokan mondják: "Én ebbe születtem, ebben akarok meghalni" mások pedig megvizsgálják, és akárhova születtek, fölismerik és hallgatnak Isten szavára:

"Te pedig, Dániel, zárd be e beszédeket, és pecsételd be a könyvet a végső időig: tudakozzák majd sokan, és nagyobbá lesz a tudás." (Dán 12:4)

" Megtisztulnak, megfehérednek és megpróbáltatnak sokan, az istentelenek pedig istentelenül cselekesznek, és az istentelenek közül senki sem érti; de az értelmesek értik," (Dán 12:10)

Kedves barátunk! Hisszük, hogy az értelmesek közé tartozol, amint az Írás mondotta, és alázatos szívvel tovább kutatod az Írásokat és te magad fogod megérteni a kérdésedre a választ. Tudjuk, hogy több kérdést nyitva hagytunk ismét, de ez nem véletlen. Reménykedünk benne, hogy Istent nem vádoljuk gyávasággal mert nem írta konkrétan le a dolgokat, hanem támpontokat adott. De azok a támpontok 100% pontossággal beazonosíthatók. Ha figyelmesen, alázatos szívvel és nem indulatosan olvasod, sok információhoz juthatsz ismét.

"Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát." (Máté 7:21)

"Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.

14. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt." (Máté 7:13-14)

Tiszta szívből kívánjuk, hogy találd meg a keskeny útat, amely az örök életre visz, ebben szeretnénk továbbra is segíteni.

Mélységes tisztelettel és szeretettel várjuk további kérdésedet, véleményedet.

Utóirat: Ha megengeded, egy jó tanács:

Ne a még meg nem ismert dolgok fölött bosszankodjál, hanem a megismert igazságoknak örüljél, mert a harag nem Istentől származik.

Józsi és Apa

2012. aug. 20. 14:55
 44/53 anonim ***** válasza:

Döbbentem olvasom a párbeszédet a másik válaszolóval. Nem értem, hogy miért nem válaszoltok a kérdésre egyenesen. Ezek a válaszok olyanok, mint egy végtelenített szalag. Ilyen hozzászólóból már van itt. Ha van valamiről határozott véleményetek, azt miért nem meritek kimondani? Ha Istennel jártok, mitől van félnivalótok? Miért mondjátok, hogy a nem megismert dolgokon gondolkodjon valaki? Ne kutasa az írásokat?? Maradjon a tudatlanságban? Mi van, ha én nem értem a célzásokat? Félválaszokkal semmire nem megyek.

Akkor kérdezzünk másképp! Jól értelek Benneteket?

Mi a fenevad:

A vatikáni egyház.

A fenevad képe:

"A fenevad képe tehát világi hatalom által próbál vallási kötelességet kikényszeríteni. Mi a világi hatalom? Emberi hatalom. Így tehát a fenevad képe emberi hatalom által próbál vallási kötelességet kikényszeríteni."

[link]

2012. aug. 21. 22:36
 45/53 anonim ***** válasza:

Olvastam a válaszotokat, és azt kell mondanom, hogy haladtunk is előre, meg nem is. Már hajlandóak voltatok konkrétumokat is kijelenteni az eredeti kérdéssel kapcsolatban, de egészen biztos, hogy ez nem elég. Egyetértek veletek, amikor azt írjátok, hogy „Tudjuk, hogy több kérdést nyitva hagytunk ismét…” Azonban értetlenül állok a megindokolásotok előtt: „… nem véletlenül.” Már nem tudom hányadszor kérem tőletek, hogy legyetek kedvesek teljesen konkrétan válaszolni, és a beazonosítást végrehajtani, hogy az ellenőrizhető legyen bárki számára.

Néhány dolgot szeretnék tisztázni, mielőtt érdemben válaszolok hozzászólásotokra.

1. Félreértés, ha azt gondoljátok, hogy gyáváknak neveztelek benneteket. Nem tettem ilyet. Három lehetőséget soroltam fel, amit magyarázatként el tudok képzelni arra a viselkedésre, amit tőletek tapasztalok. Ezen magyarázatok között valóban szerepel a gyávaság, de mint csak lehetőség. Én csak felsoroltam, hogy milyen lehetőségek jutottak eszembe, de a három közül egyikre sem tettem le a voksot. Szerettelek volna szembesíteni benneteket azzal, hogy viselkedésetek milyen véleményeket indukálhatnak. Én magam nem foglaltam állást veletek kapcsolatban. Úgyhogy semmiféle sértegetés nem történt részemről.

2. Rosszul érzékelitek, hogy indulatos lennék néhol válaszomban. A ti viselkedéseteket értékeltem bosszantónak, és nem arról beszéltem, hogy én bosszús lennék. Hasonló ez a dolog ahhoz, mint mikor egy ember sértően viselkedik a másikkal, de ennek a másiknak nem kell feltétlenül megsértődnie. Azonban ha nem is sértődik meg, attól még az első ember viselkedése sértő volt. A ti bosszantó válaszmegtagadásotok nem váltott ki belőlem bosszúságot, de attól még bosszantó az a magatartás, amit tanúsítotok: felteszek egy konkrét kérdést nektek, és nem adtok rá választ, illetve kérlek benneteket, hogy konkrétumokat és ezek megindokolását írjatok, de nem teszitek.

Ha ez a stílus így marad, akkor ennek a párbeszédnek nem sok értelme van. Nem gondolom, hogy Isten útmutatását követnétek ebben a dologban. „És hozzájuk menvén Jézus, szólt nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket…” (Mt. 28:18-19) Ha ti valóban adventisták vagytok, azaz várjátok az Úr eljövetelét, akkor az Ő parancsát meg nem tagadhatjátok. A fenti parancsban nem mondja, hogy „Tárjátok fel az igazság felét, és a többiről pedig hallgassatok.” Sem pedig azt, hogy „Ha kérdeznek benneteket, ne adjatok választ.” A parancs arról szól, hogy tegyetek tanítványokká minden népet. Azaz, amit ti megismertetek, azt mondjátok el az embereknek. Nem a felét, nem a negyedét, hanem tárjátok fel, amit igazságnak ismertetek fel. Azt kell, hogy mondjam: Ti ezt nem követitek és nem teszitek. Pál apostol is tanította a béreabelieket, akik utána néztek a tanított dolgoknak. (Ap. csel. 17:11) A tanított dolgok felől kutattak, hogy helyesek-e. Ti azonban nem tanítotok, mert hozzászólásaitokból jobbára hiányzik az egyenes, konkrét beszéd, a világos állásfoglalás. Megfosztjátok az olvasókat attól, hogy kijelentéseiteket a Bibliából és a történelemkönyvek lapjairól ellenőrizhessék és így eldönthessék, hogy egyetértenek-e az adventisták álláspontjával, vagy sem.

Én az egész témához azért szóltam hozzá, mert úgy láttam, hogy nincsenek tisztázva alapvető jelképek. Szerettem volna rámutatni, hogy ezek nélkül nem lehet a párbeszédben előre jutni. Úgy látom, hogy nektek nem igazán fontos, hogy ez a párbeszéd előremenjen, inkább úgymond „segíteni” kívántok az embereknek, hogy maguktól jöjjenek rá a jelképek azonosítására. Az előző levelemben megfogalmazott álláspontomat ismételem: Nem helyes ez a magatartás! Jézus parancsa nem erről szól!

A vasárnapot a fenevadbélyegével azonosítjátok, de a fenevadat és annak képének azonosítását viszont elhallgatjátok. Lássátok meg, hogy ez nem segítség, hanem összezavarás! Olyan, mintha egy kőműves a ház tetejét készítené el, de sem az alappal, sem a falakkal nem foglalkozna. Azaz hasznavehetetlen munkát végez. Ez az érzésem veletek kapcsolatban is. Ha segíteni kívántok más embereknek, akkor nem hallgathatjátok el, hogy valójában nektek mi az állásfoglalásotok!

3. „Amikor az előző levelünket írtuk, már tudtuk mi lesz a következő kérdésed, és úgy lett.” Vajha úgy írtatok volna, hogy ne kellet volna azt a következő kérdést feltennem! Mert ahhoz nem kell prófétának lenni, hogy kitaláljátok azt, hogy ha kabát nélkül megy ki valaki télen, mondjuk mínusz 20 fokban, akkor hamarosan vissza fog jönni…

Ezek után a kijelentéseitekre reagálok.

Nagy előrelépés, hogy a vasárnapünneplés elkárhozást eredményező volta mellett kijelentettétek azt is, hogy a Törvény nem ismerését Isten is figyelembe veszi, és nem tekinti személyes bűnnek. Ez így összhangban van Isten igazságos voltával. Istennek ez az eljárása nyilván nem csak E. G. White-ra vonatkozik, hanem minden emberre, ugye? Azok tehát, akik jelenleg vasárnapünneplők, nem kárhoznak el emiatt, mert ők sem ismerték még fel a szombat jelentőségét, akárcsak E. G. White annakidején. Ezzel egyetértetek?

Azt írjátok: „Ellen White nem szándékosan vette magára a fenevad bélyegét…” Ezt az állítást nagyon át kellene gondolnotok, mert biztos, hogy így nem igaz! Javaslom, hogy alaposan gondoljátok végig, amit leírtatok! Ha így hagyjátok, a következő válaszomban cáfolni fogom!

Abban a kevéske konkrétumban, amit írtatok, az évszámokat „Kr. u.” jelöléssel írjátok, amit adventistáktól még nem láttam, és nem is tudok hova rakni! Az adventisták ugyanis tisztában vannak vele, hogy az időszámításunk kezdete nem esik egybe Jézus születésével. Helyesebb tehát az i. sz. kifejezést illetve rövidítést használni.

Konstantin császár törvénye és az utána következő rendelet az ókorban, illetve a korai középkorban jelent meg. A jelenések könyvében szereplő fenevad, amelynek a bélyege az emberekre kerül, az utolsó időkben működik. Ezért ki kellene egészíteni az eddigi állításotokat, hogy értelmezhető legyen az állásfoglalásotok! (Az előző hozzászóló megelőzött, és konkrétumokat írt. Ezzel egyetértetek? Ezt állítják az adventisták?)

Hátra van még a fenevad képének értelmezése is, amiről idáig semmit sem szóltatok! Kérlek tegyétek meg!

Végül szeretném, ha válaszolnátok a korábban feltett kérdésemre is, hogy ha a vasárnap a fenevad bélyege, akkor hogyan szólíthatja és hívhatja ki Isten az Ő népét Babilonból, amikor ez hangzik: „Fussatok ki belőle én népem…” (Jel. 18:4)? Mert csak úgy futhatnak ki valamiből, ha előtte benne tartózkodnak. Tehát Isten akikhez szól, akiket „én népemnek” nevez, azok Babilonban tartózkodnak, és így az adventisták meglátása szerint vasárnapot ünnepelnek. Hogy lehetséges ez? Hogyan szólíthatja Isten az Ő népének a vasárnapot ünneplőket, ha az a fenevad bélyege?

Várom konkrét kijelentéseteket és állásfoglalásotokat, hogy mi az adventisták álláspontja a fenti kérdésekben!

Üdvözlettel!

2012. aug. 22. 14:56
 46/53 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk. Nem tudjuk mi a fenevad bélyege. Az utolsó időkben, annak is a végén fog kiderülni. Persze próbálgatnak a teológiák erre választ adni, van aki ezt másokkal szembefordulás jegyében teszi. Ami reád tartozik, a te üdvösségedre, hogy nem gondolsz, nem cselekszel olyant, ami szerinted a fenevaddal van közösségben és megcselekszel mindent, ami Istennel. Akkor nem lehet bajod.
2012. dec. 25. 11:18
 47/53 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Véleményem szerint Te nagyon is felkészültél az adventisták hitelveiről, például Ellen Gould White-ról csak azok hallottak, akik tanulmányozzák

az adventisták álláspontját, hitét, alapelveiket.

Józsi és az Ő Édesapja annyira szépen megírták Neked a kérdéseidre a válaszokat, hogy én - szintén adventistaként - csak elismerésemet tudom Nekik kifejezni. Leírták, hogy amikor még nem tudja az ember, hogy bűnt cselekszik, ezért Isten nem ítéli el - amikor már tisztában van vele, mint E.G.W. esetében is történt, rögtön szombatot ünnepelt - élete végéit. Kérdezed, hogy akkor a ma vasárnapot ünneplők is üdvözülhetnek, ha E.G.W. is vasárnapot tartott valamikor régen. NEM! Nem igy van, és érezned kellett volna már, vagyis értened az óriási különbséget. Ma minden vasárnapot ünneplőnek ott van a Biblia, lehet tanulmányozni - ki tehet arról, hogy ők nem teszik ezt? Isten szomorú, hogy ezt látja, de senkit nem erőszakol - Ő szabad akaratot adott mindenkinek, de szól mindenkinek az Ő Szent Lelke által, és a végső ítéletkor, amikor a Magasságos Isten is ítéletre megy, mert Ő akarja, hogy igazságosságát elismerjék a leggonoszabb lények is a Földön (és ez így is lesz), szóval a legvégső ítéletkor mindenki elnyeri azt, ami jár neki. Ám ez csak akkor fog elkövetkezni, amikor Isten - aki mindent előre lát, és ez nem azonos a determinációval, mert Ő nem avatkozik bele a történelembe, hanem előre látja - tehát amikor Isten, mint Mindenható és Mindentudó tudni fogja azt is, hogy már egy ember sem térhet meg, akkor fog eljönni - az utolsó embert is "megvárja".

Egyébként meg Józsi és Édesapja rengeteget írt Neked, de a 28 és mélységeiben kifejtésre kerülő hitelveinket ennyi idő alatt és pár oldalban lehetetlen mindenre kiterjedően ismertetni. Adja Isten, hogy mélyebben tanulmányozd a Szentírást és juss el az Igazság megismerésére. Szívből kivánom Neked!!

2013. jan. 7. 17:53
 48/53 anonim ***** válasza:

"a tízparancsolat betartásával fejezem ki hűségemet."

Ez üdvösséget érintő tévtanítás. Lásd itt részletesen:

[link]

2013. máj. 19. 16:30
 49/53 anonim ***** válasza:

Nem értem miért kell itt szombatról meg vasárnapról beszélni, amikor a Biblia a János jelenésekben konkrétan utal arra, hogy valóban, a fenevad száma, aki lehet egyszerre az Antikrisztus, vagy a sátán. Itt már ugyanis nem az ószövetségi sátán fogalma érvényesül.

Jel 13,16 "Elrendelte, hogy mindenkinek, kicsinek és nagynak, gazdagnak és szegénynek, szabadnak és rabszolgának jelöljék meg a jobb karját vagy a homlokát, és hogy senki ne adhasson-vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét: nevét vagy nevének a számát. 18Ez a bölcsesség! Akinek van esze, számítsa ki a vadállat számát, hisz emberi szám: hatszázhatvanhat."

666, mert az Antikrisztus megidézéshez használták a hat ágú csillagot.A 6 ágú csillag, amiről János jelenések beszél a Bibliában, amikor azt emlegeti, hogy ez a "fenevad bélyege" (fontos, hogy bélyeg!) 666, mivel 6 csúcsa, 6 szöge van, és 6 vonalból van rajzolva. Salamonhoz kapcsolódik, az ószövetség is emlegeti a 666-ot több helyen is Salamonnal kapcsolatban. Pl: "Salamon kincstárába évente 666 talentum[a] arany érkezett" (2 Krónika 9:13-24)

A 6 ágú csillag már Salamonnál is a démonok megidézését szolgálta, és később is folytatódott ez a "hagyomány"

Ennek sarkait díszítették a döglött macskákkal, megölt szűzlánnyal kecskebak koponyával,vérbefojtott denevérrel, apagyilkos koponyával, majd duruzsolták az imát a Sátánhoz, hogy segítsen. Manapság inkább az 5 ágú csillagot ábrázolják az ördögidézéshez, de régen a 6 ágú csillaggal "idézték" a sátánt,vagy Antikrisztust.

[link]

A sátán jele. (+6csúcs,6szög,6vonal)

A magyar károlyi biblia fogalmaz kicsit rosszul, mert hogy itt valójában egy jelről van szó! Igazából a 6 ágú csillagnak, mint "jel"nek a száma a 666!

2013. júl. 15. 17:01
 50/53 anonim ***** válasza:
Ha a fenevad bélyege a vasárnapünneplés lesz, akkor a jövőben ezek szerint változni fog az üdvösség feltétele? Most Krisztusban való hit, a törvény cselekedetei nélkül, de a jövőben lesz ún. Egyparancsolat,a szombat betartása a vasárnappal szemben? Mi lesz azzal, aki pontosan tartja majd a szombatot a vasárnaptörvénnyel szemben, de mondjuk hazudik vagy lop. Mi van azzal, aki vasárnaptörvénykor is hisz Jézusban, de nem tartja a szombatot? Sorolhatnám a variációt
2015. jún. 30. 13:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!