Mi igazolja az evolúciót?
Találtak már teljes egész csontvázat, ami félig ember-félig majom, vagy éppen az emberré fejlődés fázisában volt?
Nem, a fog, vagy a tarkódarab nem ér. Tudna nekem mutatni valaki megdönthetetlen bizonyítékot az evolúcióra?
El kell, hogy szomorítsalak, ezt nem én írtam:)
114-es voltam.
Miért kéne bárkinek is cáfolnia a Bibliát? Te egy óriási tévedésben vagy - annak kell BIZONYÍTANIA az állítását, aki állít valamit :)
Mi számtalan bizonyítékot hoztunk fel az evolúcióra, mely kutatásokat, kísérleteket, elemzéseket te magad is elvégezheted, nyitva előtted minden egyetem, minden biológiai tanszék (no persze, azért tanulni kell hozzá, de semmiféle korlát nincsen közted és a kísérlet között). Én magam is számtalan biológiai kísérletet megcsináltam, sőt, fizikait és kémiait is. A lehetőség előtted is nyitva áll.
De, ha már a cáfolatról beszélünk: én kijelentem, hogy a Te Istened egy angol marmalade lekvárból (természetesen narancsból) készült gömb a Mar-Jupiter közötti aszteroida övben. Ja, és franciául beszél. Legyél szíves, cáfold ezt nekem hitelt érdemlően! (Az a tény, miszerint ez egy egetverő marhaság, nem cáfolat, lévén ti sem fogadjátok el egy s másra :))
De legyél szíves, ha már itt tartunk, és cáfold a Harry Pottert is. Meg a Gyűrűk urát. Meg Gulliver utazásait. Meg Piroska és a farkas meséjét. Ezek is mind-mind fontos tanmesék, ergo éppen ugyanolyan igazak, mint a Biblia. De, ha régi történetet akarsz, akkor cáfold a Gilgames eposzt. Ez legalább egyidős, ha nem régebbi, mint a Biblia. Cáfold kérlek, mert ha nem tudod, akkor bizony te nagyonbűnös életvitelt folytatsz, Gilgamesnek nem tetszene, az tuti.
És hanyagold a személyeskedést. Bunkózni tudsz, azt eddig is tudtuk. Tényeket, azt próbálj meg hozni. Elküldeni, lemajmozni, hülyézni és idiótázni én is tudok, sőt, akármelyik ember képes rá, nem nagy kunszt. Sorolj tényeket, mint ahogy én (meg sokan mások még ebben a parttalan vitában) megtettük már. Ha újra személyeskedni, sértegetőzni kezdesz (kezdtek) az egyértelmű jele annak, hogy semmi, azaz SEMMI tényanyagotok nincs, csak óriási arcotok. Az meg maximum a tükröt érdekli.
A kreacionista álláspont, lévén tudományos kívüli fogalom, tudományos ezközzel védhetetlen. A probléma ott jön, hogy a tudományos látásmód és a tudományos bizonyítási eljárások nem egyszerűek, emiatt a IQ haranggörbe balszélén komoly problémák adódak a megértéssel. És, mint ahogy a mellékelt ábra mutatja, kedves teista kérdező barátaink fel sem fogják, hogy állításaik miért nevetségesek.
A természtettudományos válasszal sem mennek sokra, hiszen bevallottan nem értenek hozzá, (szerintem egyikük se olvasott 1 sort se a belinkelt oldalakról) de azt biztosan állítják, hogy azok az álltaluk megérthetetlen állítások bizosan hamisak. És mily meglepő, pont meghagyja őket korábbi hitükben. Ez bizony elég kényelmes áláspont.
Erre jön még rá, a hangnem kifogásolása, ami önnmagában nevetséges részükről, hiszen elég csak megnézni, hogy ki helyezett kilátásba fizikai erőszakot. Dehát, legyünk realisták: mire számítottunk? Most komolyan! Ki gondolta, hogy egy hitbuzgó gyógytornász családanya, aki unalmában itt kommentel, majd pont elolvas 3o oldal szakirodalmat, és megérti, hogy mi az evolúció... Ez még viccnek is rossz.
Bár, hogy őszinte legyek, azért arra számítottam, hogy legalább egy-két érvvel vitába száll, de láthatóan egy lnket se nyitott meg. Ennek fényében mondjuk nyilvánvalóan keresztény mártírnak jött ide, aki prekoncepcióinak megfelelően várta, hogy a gonosz ateisták majd jól megkövezik. És ennek megfelelően viselkedett, mit sem törődve a kérdésére érkező válaszokkal.
"Ennek olyan végtelenül egyszerű magyarázata van, hogy az embertelen: Nem itt élem az életem,"
Aha, tobb, mint 1000-es pontszammal. :) Igazan szakithattal volna egy kis idot arra, hogy megismerd, hogy mi az amit teljes gozzel fikazol. Mert azt csinalod, egy darab ervet nem voltal kepes felhozni arra vonatkozoan, hogy a citalt allitasok miert nem bizonyitjak az evoluciot...
Örülök, hogy előbb a levelekre válaszoltam, mert volt olyan, aki írt és kedves hangnemben, nem leereszkedett hozzám, hanem beszélgettünk. Itt is: köszönöm nektek!
De!
Hazardteam, bár nem tőlem tudja, de leírta azt, amit érzek, tényleg így történt:
"De már az első 25 hozzászólás megadta az alaphangot, a lekicsinylő, lejárató demagógia hadjárathoz, aminek a hangnemében folytatódott az egész, sosem került ki ebből vágányból. Egy röpke példa: Amikor az első hozzászólások oldalakon keresztül szinte másról sem szóltak, csak a kérdező lehülyézéséről, "lemajmozásáról" erre közli, hogy ezt most minek kell emberek, ő egy kisgyerekes anyuka és tényleg érdekelné mik a bizonyítékok, akkor kap még egy adag pocskondiázó, lekezelő, de "bizonyítékokra" még csak nyomokban sem utaló , ideböfögött baromságot, plusz új "információként" azt, hogy nemcsak, hogy gyengeelméjű, de úgy látszik, még ideggyenge is, hiszen "senki" egy rossz szót nem szólt hozzá, mindenki korrekten válaszolt "bizonyítékokat" tálalva.. Még 5 oldal és már azt fejtegetik, hogy ő majmozta le őket és milyen fennhéjázók a hívők, micsoda képmutató korcsok. Aztán eljutunk olyan "Butcher" szintre, amikor már szavakad adnak az ember szájába, megválaszolják és jót röhögnek, ki mennyire hülye és 100 szóból meséljem el a bibliát. Amikor X oldal után végre ráébred valaki, hogy bizonyítékokat kért a kérdező, belinkel 50 webcímet, amiknek átnyálazása majdhogynem felér egy fél főiskolai vizsgaidőszakkal."
Én befejeztem a témát. Nagyon jó válaszok születettek az én oldalamat képviselő álláspontok felől is, csak el kéne olvasni és értelmezni. Ezek nélkül nem megy.
Beszélgettem erről a férjemmel, ő ellenzi, hogy ilyen arctalan emberekkel történő vitákon húzzam fel magam és megfogadom a tanácsát, nem éri meg.
"Amikor az első hozzászólások oldalakon keresztül szinte másról sem szóltak, csak a kérdező lehülyézéséről, "lemajmozásáról" ...:
Hazardteam egy majmot nehéz meggyőzni az igazságról. Hát láthatod ezeket a majmokat akkor is képesek egy elméletre alapozni, de fogalmuk sincs. Jönnek linkekkel és olvasd. Egy csontvázat se láttak nem hogy kivizsgálni. Azt se tudnák hogyan lássanak neki. Megnéznek valami dokumentum filmet és jaja igaz az....XD Pont Sir Butcher nem hisz a csodákban és mégis csodákról beszél:) szerintem már nevetni se tudok, mert már lassan fárasztó majmokkal beszélgetni. Tényleg jó sok hülyét csinált Darwin."
Pont egy kedves hívő majmozott le minket...
És igen azért lett több oldal belinkelve, mert az evolúciót nem lehet 3 mondatban összefoglalni. Rengeteg ember tanulmányozta ezt a kérdést, rengeteg tanulmány született. Azért mert te lusta vagy elolvasni, arról nem mi tehetünk. Amúgy magadnak mondasz ellent, egy előző hozzászólásodban azt írod elolvastad, most meg azt, hogy nem, mert olyan sok. Hogy is van ez?
"Én befejeztem a témát. Nagyon jó válaszok születettek az én oldalamat képviselő álláspontok felől is, csak el kéne olvasni és értelmezni. Ezek nélkül nem megy."
Elolvastam, de semmi megdönthetetlen bizonyítékot nem fedeztem fel arról, hogy Isten valóban létezne. Az, hogy ti hisztek benne, nekem nem bizonyíték.
Kedves Hazardteam!
Pont erről beszélt neked Butcher is, csak úgy tűnik, képtelen vagy értelmezni a normális hangnemben írt hozzászólásokat... azt állítottad, hogy a belinkelt bizonyítékok és az itt leírt magyarázatok nem jók, tele vannak hibákkal. Jött a kérdés, miért nem? Erre te belekezdesz egy kimerítő, hosszú hisztibe, hogy te bizony nem fogsz ránk időt pazarolni, hogy itt magyarázkodj.
Hát ez olyan átlátszó duma, hogy az általános iskolás húgom is egyből levágná, hogy nem teszel mást, csak ismeretanyag híján kötözködéssel próbálod lejáratni a másikat, ha meg szembesítenek a saját butaságoddal, akkor rögtön támadsz... azazhogy próbálsz, de eddig egy megállapításod sem talált célba.
A szavakat, amiket a csúnya gonosz Butcher a szádba adott, szintén te mondtad, csak nem szó szerint, hanem közvetve. Ha te is bizonyítást vársz az evolúcióra, erre kapsz több száz oldalnyi linket, amire megint jön a gyerekes hisztid, hogy erre neked nincs időd elolvasni, az nem a mi hibánk. Mellesleg az az anyag messze nem volt egy fél vizsgaidőszaknyi (jártál te fősulira?), de mellékesen csak az evolúcióról lehetne külön kurzust indítani. Na most, ebből vársz te egy olyan rövid bizonyítást, amit még te is képes vagy elolvasni és értelmezni. Akkor ugyanoda lyukadtunk ki, amint te összefoglalod nekünk 100 szóban a teljes Bibliát, addigra a tudomány is elkészül egy olyan bizonyítással, ami elég rövid hozzá, hogy még te is felfogd ;)
Ezzel a kocka nem válik gúlává példával meg pont te jössz? Hány bizonyítást kaptál már arról, hogy a kocka az kocka, miközben te próbálod bizonygatni, hogy... azazhogy nem is próbálsz te bizonygatni semmit, épp ez a baj. Csak annyit teszel, hogy értelmetlenül próbálsz belekötni mindenkibe, aki értelmes hozzászólást írt, mert érveid nincsenek, csak nagy szád, de az is mire? Eddig semmit nem tudtál felmutatni...
Látod Hazardteam, ezért nem vesz téged senki komolyan, mert érvek helyett megint a hazudozásba és rinyálásba menekülsz. Ez így nem tudomány, kispajtás!
"hogy szándékosan rosszul idézel (engem) "
Akkor szerinted a Ctrl+C Ctrl+V parancs az én gépemen valahogyan értelmezi is a másolt szöveget és módosítja? Erősen kétlem.
Szóval senki sem kíváncsi a rinyálásra, ha érveid vannak, azokat mondd. Ha nincsenek, akkor meg lásd be, hogy hülyeségeket beszélsz.
Kedves kérdező, tényleg nem akarlak piszkálni, de szerinted miért van az, hogy amikor megkérdezem, hogy mi alapján választod ki a Biblia azon parancsolatait, amiket betartasz és amiket nem, holott állításod szerint mindet betartod, akkor hirtelen válasz helyett befejezed a vitát? Zavarnak a kényelmetlen kérdések a hiedről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!