Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyházi iskolában hogyan...

Egyházi iskolában hogyan tanítják, magyarázzák az evolúciót? Hiszen ez ellentmond a Bibliának, nem?

Figyelt kérdés
2010. júl. 11. 21:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
85%
Bizonyos egyházak (katolikus, református), elismerik az evolúciót, a bibliai teremtéstörténetet szimbolikusnak tartják. Tehát ott úgy tanítják, mint tényt. Egyes egyházak nem fogadják el, de mivel benne van a tananyagban, leadják, de elmondják, hogy szerintük nem igaz, de attól még tudni kell az elméletet.
2010. júl. 11. 21:34
 2/20 anonim ***** válasza:
93%

Kedves előttem szóló!

Nekem van olyan ismerősöm akit a szülei egyházi iskolába raktak be és bizony ott egy szót se tanítottak neki róla, magától tájékozódott mert érdekelte.

2010. júl. 11. 21:36
 3/20 A kérdező kommentje:
Húúú, nem gondoltam, hogy ilyen vitát gerjesztek. A fiam katolikus iskolába jár (kedves első válaszadó, elmondanám, hogy a város legválogatottabb, legjobb képességű gyerekeit vették csak fel, emellett elismerten magas az oktatás színvonala) és ezért gondolkoztam el rajta, hogy vajon ő hogyan fogja tanulni az evolúciót - ezen belül is az emberré válást.
2010. júl. 11. 22:03
 4/20 anonim ***** válasza:
62%

A Biblia azt mondja, hogy az embert Isten teremtette. Azt nem mondja, hogyan.Nem foglalkozik geológiával.Csak teológiával. Ég és föld a különbség.

Az evoluciós elmélet nem ütközik a teológiával. Mindegyiknek más a kutatási területe.

Azért az egyházi iskolákban nem taníthattak rosszul, hiszen Kertész Imre kivételével mindegyik magyar származású Nobel-díjas egyházi iskolában végzett

Az evoluciós elmélet egyébként sem azélet és a viágegyetem keletkezésére keresi a magyarázatot.

Robert Grosseteste (1175-1253), lincolni püspök. A fényt tanulmányozva – filozófiai és teológiai alapokon – megfogalmazott egy egyszerű ősrobbanás-modellt(A Nagy Bumm)A teremtés pillanatának nevezte

Aki pedig nem egyházi iskolába járt az megmarad észak-koreai IQ-zseninek.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2010. júl. 11. 22:04
 5/20 anonim ***** válasza:
62%

Református gimnáziumba járok.

Ugyanúgy tanítják itt is, mint máshol, első te meg egy bunkó vagy..:D

2010. júl. 11. 22:09
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

ugyanúgy, mint máshol

én egyházi iskolában (katolikus) tanítok, teljesen normálisan állnak MINDENHEZ a hitoktatók, megmutatják a különböző úgymond "lehetőségeket/változatokat" és a gyerek majd idővel választ...

nem kötelező templomba se járni, vagy reggeli imára. viszont ott törekednek olyan jó "hangulatot" teremteni, hogy minden gyerek jólérezze magát, és jöjjön újra.. lehet ezt normálisan, nincs már elvakult vallásos oktatás (vagyos nem mindenhol)

2010. júl. 11. 22:20
 7/20 anonim ***** válasza:
55%

"Sehogy.Ott hülyéket nevelnek."42%-ban

-Néhány hülyét tényleg neveltek, pl. Kuncze Gábort a piarísták,Lotz Károly MSZP-st, és Buci Gyuri(Marosán György fiát) a ferencesek. A többi hülyét viszont a foxi-maxi egyetemen(marxista-leninista esti egyetemen )nevelték

2010. júl. 11. 22:21
 8/20 anonim ***** válasza:
23%
Csak nem PIARISTAS a fiad?XD
2010. júl. 11. 22:47
 9/20 anonim ***** válasza:
36%

Figyelj, az ilyen válogatott gyerekes iskolák általában teljesen életképtelen gyerekeket produkálnak, főleg, ha ezt még egy kis vallással is megspékelik.

Elhiszem, hogy mindaz nagyon szép és jó, amit ott csinálnak, de köszönő viszonyban sincs a való világgal. A legtöbb helyen a lexikális tudásanyagot élezik ki, míg a problémamegoldó képességük nulla marad.

Ezt mint pedagógus írom.

2010. júl. 11. 23:12
 10/20 anonim ***** válasza:
56%

'Sehogy.Ott hülyéket nevelnek."

uff.egyházi iskolába jártam,városban a legjobb iskola,ugyanúgy tudom mi az az evolúció,nem beszélek retek csúnyán,tudom tisztelni az időseket stb..

amit nagyon sok másik iskolába lévő ember nem :S

azonkívül nem hiszek istenbe...

2010. júl. 11. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!