Ezt mivel magyarázzák a valláskritikusok?
Tessék figyelni, matekos a kérdés.
Állítás: a naprendszer 4.5 milliárd éves.
Állítás: a Hold 3 milliárd éve már kihűlt felszínű, és légkörmentes volt.
Állítólag megfigyelt tény, hogy Földünk tömegét naponta 5000 tonnával növeli a beérkező kozmikus por: [link]
Gömbfelszín számítással megkapjuk, hogy a Hold tömege mennyivel nő:
Ha mindezt kivetítjük 3 milliárd évre, arányt számolunk, és ezt alkalmazzuk a Hold átmérőjére, és elosztjuk kettővel, megkapjuk, hogy milyen mélyen járnánk a kozmikus porban, amelyet ugye semmiféle erózió nem tudott eltüntetni.
Szóval a kérdés: Miért nem 96 méter a kozmikus por rétegének a vastagsága a Holdon? Mert ennyinek kell lenni 3 milliárd év alatt. Tudok számolni, kiszámoltam. Van-e erre más magyarázat (mivel a számításom bizony pontos), mint az, hogy tévedés a naprendszer több milliárd éves kora, a porréteg szerint még 10.000 éves sincs?
te nem értessz ehhez semmit, akkor meg mit próbálsz hülyeségeket beszélni?
előszür nézz utána a dolgoknak és utána számolgassál.
egyébként miért valláskritikusoknak szánod? vagy ezzel bizonyítod isten létezését? grat
A komment megírásának időpontja: ma 15:23
Így sem stimmel! A Holdat folyamatosan bombázták a meteoritok! Miért nem vagy képes felfogni, hogy a becsapódás kilökte a port az űrbe?!
Hát én nagyon nem vágom a matekot ilyen szinten,de azt tudom hogy az "állítás" közelebb áll a feltételezéshez mint a tényekhez,és te most feltételezésekre alapozva próbálsz tényeket közölni...Ez valahogy nekem magas,mit számolgatsz itt egyáltalán..Inkább tanulj meg programozni és csinálj valami frankó tűzfalat Windows-ra vagy egy faxa game engine-t Linux-ra:P
Ha most te kideríted hogy (szerintem) nálad okosabb emberek tévedtek és a világ egyetem csak 10 000 éve porzik vagy hogy isten él és a holdon söpröget még a Windows attól össze omlik és isten nem fogja megcsinálni:)
Én ugyan nem tartom magam valláskritikusnak, de ez a számolás több sebből vérzik.
Ha figyelmesebben olvasod az első link mögötti cikket, abból kiderül, hogy a naponta 5000 tonna kozmikus por a meteorok elpárolgásával kerül a légkörbe, és onnan a csapadék segítségével a földfelszínre.
Namármost a Földnek a meteorok szempontjából jóval nagyobb a hatáskeresztmetszete a messze kinyúló légkör és a nagyobb gravitáció miatt, mint a Holdénak (mivel a tömeggel arányos, az pedig a távolság harmadik hatványával növekszik, ellentétben a felszínnel). Vagyis míg a Föld felső légkörébe érkező meteor fékeződik, és nagyobb gravitáció hat rá, ezért nagyobb valószínűséggel kerül az anyaga a Földre, addig az ennek megfelelő holdas példa esetén a por egyszerűen elszáguld a Hold mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!