Az igazi (nem felszínes hit) valóban komolyan akadályozza egy tudományos kutató munkáját, vagy ez egy tévhit?!
tehát hogy a hit az tévhit??
vagy mi???
Totál nem.
A második pedig butaságot ír, a keresztények többsége szerint
1. Az Isten által teremtett csillagok szétbomolhatnak és újra összeállhatnak, ezt nem tagadja a Biblia
2. Isten a bolygókat a fizikai törvényekkel irányítja, merthogy azokat is Ő hozta létre.
Ez egy lejárató tévhit. Én ismerek is embereket akik mélyen vallásosak és fizikusok.
A hit és a tudomány kiegészíti egymást, benne van a Bibliában.
Az evolúcióra épült tudomány is sokszor feltételezésen alapul, mert tegye fel a kezét az, aki látott már csillagot megszületni. :)
Az, hogy mi történik, az feltételezés.
Amúgy meg Isten megteremtette az anyagot, az ember pedig gyönyörködik benne és vizsgálja. Semmi gond nincs benne.
Nem tudom, hogy válasz-e ez valamennyire a kérdésedre, ha nem, akkor bocs, de szerintem van köze hozzá.
Egy nemzetközi egyetemen tanulok teológiát, és a professzoraim közül több olyan is van, aki amellett, hogy teológus, még valamilyen természettudományban is jegyzett kutató.
Ha a közvetlen környezetemtől egy kicsit távolabbra tekintek, és azt veszem, hogy milyen emberekkel szoktam nemzetközi teológuskonferenciákon találkozni, akkor még sokkal több ilyenről tudok.
Ha elkezdesz "science and religion" témakörben kutatni, akkor a felszínes, anyázós viták mellett sok olyan anyagra találhatsz, amelyeket olyan emberek írtak, akik mindkét területen elismert emberek.
Az oxfordi egyetemen tudomásom szerint olyan mesterképzés is van, ami pont a két terület találkozásáról, érintkezési lehetőségeiről, ütközéseiről, stb. szól.
James William McClendon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!