Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj, ha katolikus keresztényké...

Baj, ha katolikus keresztényként szeretnék jógázni?

Figyelt kérdés

Nem nagyon vagyok jó a sportokban, de sokszor mondták, hogy hajlékony vagyok, és egyébként anyumat is érdekli a téma. Érdekel az indiai kultúra is, mert teljesen más mint a miénk. (De ugyanilyen alapon Japánt is szeretem)

Ez elítélendő? A keresztény vallás kizárja ezeket, vagy attól még elmehetek jógázni, hogy hívő vagyok?

2012. okt. 31. 09:15
1 2
 11/12 Zsizsik666 ***** válasza:
91%

Erre a kérdésre a válaszok megdöbbentőek! Szerencsétlen kérdező, ezek után soha nem fogja megtudni, jógázhat-e vagy sem, mert mindenki mást mond!

Szerintem semmi baj nincs azzal, ha más embereket is jónak, meg "üdvözülésre méltónak tart", attól még maradhat a saját istenénél, nem kell neki a többi istenhez imádkoznia.

Ilyen toleráns keresztény kellene több, minden elismerésem neked!

Van hatha jóga pl., az tényleg a testtel foglalkozik, nagyon egészséges, és nem kell meditálnod hozzá, mindenki gyakorolhatja.

Másrészt, akár otthon is kereshetsz videókat, és végigcsinálhatod a gyakorlatokat. Olyan, mint a torna így, az eszmeisége nélkül, csak nem terheli meg annyira az ízületeket, a szivet, és nagyon sok betegségre is jó, pl. a gerincferdülésre.

A légzőtechnikákat is alkalmazhatod, Isten, szerintem nem mondta soha, hogy az bűn lenne.

Van egy jó könyv, Kareen Zebroff: Jóga mindenkinek, és nincsenek benne pogány eszmék, hanem csak a gyakorlatsor. Mi keresztény nagyikkal is jógáztunk már ebből, és nagyon dícsérték, hogy még nekik is vannak benne egyszerű gyakorlatok, az meg szóba sem jött, hogy csinálhatják-e egyáltalán. Ugyanis így a tornára hasonlít tényleg, csak lassabban mozogsz, tovább maradsz egy testhelyzetben, nem értem ezzel mi a baj!

2012. okt. 31. 14:09
 12/12 Pietrosol ***** válasza:

Szia Zsizsik666!

Ez szép volt,így tovább!

2012. okt. 31. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!