Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Láttam egy videót, amin a...

Láttam egy videót, amin a katolikus egyházat azonosítják a fenevaddal (jelenések könyve) valamint a pápa ahogy latinul hívják ebből meg levezették a 666-ot. Kinek mi a véleménye erről?

Figyelt kérdés
2012. okt. 27. 09:57
1 2
 1/11 kzs ***** válasza:
50%

Nézd, ami engem illet, annak ellenére (vagy éppen ezért?? (nem tudom)), mindenesetre én nem állítom, hogy a fenevad egyenlő lenne a fenevaddal. A pápából se következtetek a 666-ra.

Teszem ezt abban a tudatban, hogy nagyon nem értek egyet a katolicizmus számos tanításával - lévén hogy sokat közülük nem tudnak (és nem is lehet) alátámasztani a SzentÍrással (logikus következtetésnek tűnnek, és semmi másnak).

2012. okt. 27. 10:05
 2/11 kzs ***** válasza:
74%

Bocsi, helyesbítek: (az előbb siettem)

Az előbb ezt írtam: "Nézd, ami engem illet, annak ellenére (vagy éppen ezért?? (nem tudom))"

Kimaradt belőle, hogy katolikus múltból származok.

helyesen így van a mondatom:

Nézd, ami engem illet, annak ellenére hogy katolikus múltból származom (vagy éppen ezért?? (nem tudom))

Viszont változatlanul nem hiszem azt, hogy a fenevad onnan válna ki. Az ő esetükben szerintem inkább tévelygés van jelen.

2012. okt. 27. 10:11
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Az a véleményem hogy egy tucat az interneten keringó 10 millió összeesküvés-elmélet közül, aminek semmilyen kézzel fogható bizonyítéka nincsen. Értelmes és komoly ember ilyen dolgokkal maximum vicc formájában foglalkozik.
2012. okt. 27. 10:25
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

Ha valaki nagyon agyal valamin, akkor bármiről be lehet bizonyítani bármit.

Sok ember nem tud a fontos dolgokra figyelni, ehelyett ilyen baromságokkal üti el az idejét.

2012. okt. 27. 10:33
 5/11 anonim ***** válasza:
14%
Ezt Luther Márton is mondta, ő a pápát az Antikrisztussal azonosította. Egyetértek vele. :)
2012. okt. 27. 10:34
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az akkori pápák közül sokan rossz emberek voltak, de azért ez alapján minden pápát az antikrisztus jelzővel illetni elég meredek...főleg, hogy Luther sem volt ártatlan, csak olvasd el az asztali beszélgetéseit, abban milyen mocskos szájú dolgokat művel....
2012. okt. 27. 10:36
 7/11 anonim ***** válasza:
66%

" pápa ahogy latinul hívják ebből meg levezették a 666-ot"

[link]

2012. okt. 27. 12:13
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Jó előttem ez a link! :))

Még annyit főznék hozzá, illetve meg is erősíteném, hogy a pápák még a Vicarius Christi elnevezést sem használták saját magukra, ráadásul ez kezdetben Vicarius Petri volt. A pápai bullák a Servus Servorum Dei-vel kezdődnek, tehát a pápa Isten szolgáinak a szolgája címet használja saját magára.

Ez a 666-os dolog azért is sántít, mert valószínűleg ez egy jelképes szám, mint ahogy egy nagy jelkép maga az egész Jelenések Könyve is.

Szerintem, aki a Katolikus Egyházban a Sátán látja, az vagy ennyire műveletlen, vagy csak egy egyszerű provokátor. Általában inkább az előző, mert egy idő után kiderül, hogy az Egyházról kb. semmit nem tud, és a hiányt babonás mesékkel tölti ki.

2012. okt. 27. 14:21
 9/11 anonim ***** válasza:
En sem ertek egyett nagyon sok mindenben a katolikus tanitassal,egyes dolgok teljesen bibliaellenesek,de ennek elennere nem gondolom,hogy a fenevad lenne.
2012. okt. 27. 21:29
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Nem teljesen.

A jelenések könyve a hamis vallásokat Nagy Babilon néven azonosítja, és Szajhának nevezi, mivel meg nem engedett kapcsolatot ápol a világ politikai és egyéb sátánhoz tartozó részeivel.Ebbe nem csak a katolikus vallás tartozik bele.

A vadállat a politikai hatalmakat szemlélteti, akik hamarosan kifosztják azokat a vallásokat, akiknek valamilyen kapcsolata volt velük.

A név azonosít egy személyt. Hogyan azonosítja hát ez a szám a vadállatot? János azt mondja, hogy ez egy „emberi szám”, nem pedig egy szellemszemély száma; a név tehát megerősíti, hogy a vadállat földi, így emberi kormányzatot jelent. A hatos szám nem ér fel a hetessel, ennélfogva a 666 – a háromszor szereplő 6-os szám – találó név a világ hatalmas politikai rendszerére, mely szánalmasan elmarad Isten tökéletességre vonatkozó irányadó mértékeitől. A világ politikai vadállata a 666-os számmal kifejezett néven uralkodik a világon, miközben a nagy politikai, vallási és kereskedelmi rendszerek fenntartják a vadállatot, hogy az elnyomja az emberiséget, és üldözze Isten népét.

A jelenések könyvében ha elolvasod a Nagy Babilon gyűjtő fogalom, és nem egy vallás tartozik bele.

Azért kapta ezt a nevet, mert az összes vallás kialakulásának egy helyről indult a létezése, még pedig az ókori Babilonból, ahol a teremtő össze zavarta a nyelveket.

S mivel emberek milliárdjain úgy mond "vizein" uralkodik, ebből is látszik hogy sokakat fogva tart.

(Jelenések 17:15) 15 És ezt mondja nekem: „A vizek, melyeket láttál, ahol a szajha ül, népeket, tömegeket, nemzeteket és nyelveket jelentenek.

a nagy szajha, más néven Az asszony, benne van mélyen az emberi kormányzatokban, ezért írja, hogy királysága van a föld királysága felett.

Jézus viszont azt mondta, hogy az Ő országa nem ebből a világból való, nem politikai kifejeződéseket használ fel.

(Jelenések 17:18) 18 Az asszony pedig, akit láttál, azt a nagy várost jelenti, melynek királysága van a föld királyai felett.”

2012. okt. 28. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!