Láttam egy videót, amin a katolikus egyházat azonosítják a fenevaddal (jelenések könyve) valamint a pápa ahogy latinul hívják ebből meg levezették a 666-ot. Kinek mi a véleménye erről?
Nézd, ami engem illet, annak ellenére (vagy éppen ezért?? (nem tudom)), mindenesetre én nem állítom, hogy a fenevad egyenlő lenne a fenevaddal. A pápából se következtetek a 666-ra.
Teszem ezt abban a tudatban, hogy nagyon nem értek egyet a katolicizmus számos tanításával - lévén hogy sokat közülük nem tudnak (és nem is lehet) alátámasztani a SzentÍrással (logikus következtetésnek tűnnek, és semmi másnak).
Bocsi, helyesbítek: (az előbb siettem)
Az előbb ezt írtam: "Nézd, ami engem illet, annak ellenére (vagy éppen ezért?? (nem tudom))"
Kimaradt belőle, hogy katolikus múltból származok.
helyesen így van a mondatom:
Nézd, ami engem illet, annak ellenére hogy katolikus múltból származom (vagy éppen ezért?? (nem tudom))
Viszont változatlanul nem hiszem azt, hogy a fenevad onnan válna ki. Az ő esetükben szerintem inkább tévelygés van jelen.
Ha valaki nagyon agyal valamin, akkor bármiről be lehet bizonyítani bármit.
Sok ember nem tud a fontos dolgokra figyelni, ehelyett ilyen baromságokkal üti el az idejét.
Jó előttem ez a link! :))
Még annyit főznék hozzá, illetve meg is erősíteném, hogy a pápák még a Vicarius Christi elnevezést sem használták saját magukra, ráadásul ez kezdetben Vicarius Petri volt. A pápai bullák a Servus Servorum Dei-vel kezdődnek, tehát a pápa Isten szolgáinak a szolgája címet használja saját magára.
Ez a 666-os dolog azért is sántít, mert valószínűleg ez egy jelképes szám, mint ahogy egy nagy jelkép maga az egész Jelenések Könyve is.
Szerintem, aki a Katolikus Egyházban a Sátán látja, az vagy ennyire műveletlen, vagy csak egy egyszerű provokátor. Általában inkább az előző, mert egy idő után kiderül, hogy az Egyházról kb. semmit nem tud, és a hiányt babonás mesékkel tölti ki.
Nem teljesen.
A jelenések könyve a hamis vallásokat Nagy Babilon néven azonosítja, és Szajhának nevezi, mivel meg nem engedett kapcsolatot ápol a világ politikai és egyéb sátánhoz tartozó részeivel.Ebbe nem csak a katolikus vallás tartozik bele.
A vadállat a politikai hatalmakat szemlélteti, akik hamarosan kifosztják azokat a vallásokat, akiknek valamilyen kapcsolata volt velük.
A név azonosít egy személyt. Hogyan azonosítja hát ez a szám a vadállatot? János azt mondja, hogy ez egy „emberi szám”, nem pedig egy szellemszemély száma; a név tehát megerősíti, hogy a vadállat földi, így emberi kormányzatot jelent. A hatos szám nem ér fel a hetessel, ennélfogva a 666 – a háromszor szereplő 6-os szám – találó név a világ hatalmas politikai rendszerére, mely szánalmasan elmarad Isten tökéletességre vonatkozó irányadó mértékeitől. A világ politikai vadállata a 666-os számmal kifejezett néven uralkodik a világon, miközben a nagy politikai, vallási és kereskedelmi rendszerek fenntartják a vadállatot, hogy az elnyomja az emberiséget, és üldözze Isten népét.
A jelenések könyvében ha elolvasod a Nagy Babilon gyűjtő fogalom, és nem egy vallás tartozik bele.
Azért kapta ezt a nevet, mert az összes vallás kialakulásának egy helyről indult a létezése, még pedig az ókori Babilonból, ahol a teremtő össze zavarta a nyelveket.
S mivel emberek milliárdjain úgy mond "vizein" uralkodik, ebből is látszik hogy sokakat fogva tart.
(Jelenések 17:15) 15 És ezt mondja nekem: „A vizek, melyeket láttál, ahol a szajha ül, népeket, tömegeket, nemzeteket és nyelveket jelentenek.
a nagy szajha, más néven Az asszony, benne van mélyen az emberi kormányzatokban, ezért írja, hogy királysága van a föld királysága felett.
Jézus viszont azt mondta, hogy az Ő országa nem ebből a világból való, nem politikai kifejeződéseket használ fel.
(Jelenések 17:18) 18 Az asszony pedig, akit láttál, azt a nagy várost jelenti, melynek királysága van a föld királyai felett.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!