Baj, ha katolikus keresztényként szeretnék jógázni?
Nem nagyon vagyok jó a sportokban, de sokszor mondták, hogy hajlékony vagyok, és egyébként anyumat is érdekli a téma. Érdekel az indiai kultúra is, mert teljesen más mint a miénk. (De ugyanilyen alapon Japánt is szeretem)
Ez elítélendő? A keresztény vallás kizárja ezeket, vagy attól még elmehetek jógázni, hogy hívő vagyok?
Hát az attól függ, hogy milyen jóga...
Ha nincsenek benne mindenféle hülye démonok (akiknek szolgálni kell), sátánhoz való imádkozás és egyéb zöldségek, akkor nyugodtan.
Az élettani hatásait nem ismerem.
Igazából én ebben hiszek:
Úgy élek, hogy boldog legyek, közben ne ártsak senkinek, segítsem a körülöttem élőket és hozzátegyek valami jót a világhoz.
Én nem vetem meg a többi vallást sem, mert a legtöbbnek ez az alapja, és szerintem ugyanúgy jó ember egy keresztény, egy hindu, vagy egy pogány, az már mellékes, hogy én Istent szeretem, a másik ember meg mondjuk Buddhát.
Igen, baj, mivel egy másik, pogány vallás szertartása!
Ha a testedet akarod edzeni akkor tornázz, sportolj, csináld a fegyencedzést, amit akarsz...de ne egy spirituális-vallási tartalommal bíró gyakorlatot, mert az bőven kimeríti a bálványimádás fogalmát...súlyos törvénytelenség és tiszteletlenség Krisztussal szemben, aki szigorúan megtiltott minden hasonló eljárást!
Gondolkozz el ezen!
A húgom már jó pár éve jógázik, szerinte testedzésre, alakformálásra ez a legtutibb dolog pedig elég sok minden mást is kipróbál folyamatosan.
Azon a fizikai szinten, ahol jelenleg már tart, a legtöbb jógás már erősen spirituális is, a meditációs gyakorlatok hindu-, buddhista-, szikh- és dzsain hagyományokon alapulnak, ill. a legtöbb csoporttársa már eléggé "átszellemült"=kevésbé diplomatikusan hülye, a köznapokban is e szerint élnek, illetve a jógaközösségnek adót is fizetnek (ugye minden üzlet!). Egy időben tesómat is jobban be akarták szervezni, eljárt velük párszor táborozni, ahol együtt bohóckodott velük a spirituális gyakorlataikban is (de magában azért egy percig sem vette ezeket komolyan). A vicc az, hogy ezek is baromi jól ki vannak találva, a pszichés önkontrollhoz nagyon jók.
"Én nem vetem meg a többi vallást sem, mert a legtöbbnek ez az alapja, és szerintem ugyanúgy jó ember egy keresztény, egy hindu, vagy egy pogány, az már mellékes, hogy én Istent szeretem, a másik ember meg mondjuk Buddhát."
Így már egyértemlű. Liberális keresztény vagy....vagyis nem vagy keresztény. Ugyanis a liberalizmus minden formáját pápák tiltották szigorúan a híveknek, de a protestánsok sem lehetnek liberálisok, mivel ez a szemlélet szöges ellentéte a kereszténységnek.
Vagy Istent szereted és tiszteleted, vagy az idegen "isteneket"....de két urat senki nem szolgálhat.
Te nem vagy keresztény....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!