Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi ezt hogyan...

Jehova Tanúi ezt hogyan magyarázzátok meg?

Figyelt kérdés
"Ha a szervezet valójában nem prófétált világ végét 1925-re és 1975-re, akkor hogy lehet, hogy olyan sok Tanú távozott el közvetlenül 1925 és 1975 után? ("A mozgalom nagyjából háromnegyed része veszett el 1925 és 1928 között, majd hatalmas veszteségeket szenvedett el 1975 után, amikor nem jött el a vég, amire újra és újra hivatkoztak" mondta Jim Penton exTanú, aki Jehova Tanúiról az Encyclopedia Americana-ban elkészítette a szócikket.)"
2012. okt. 22. 15:27
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
19%

Bertának:

"1. Nem veszek részt semmiféle célzott támadásban. "

Pedig amikor valódi meggyőződés és utánajárás nélkül, listákat és előre megírt, manipulatívan megfogalmazott és összeállított konzerveket másolgatsz be ide, akkor nem a valódi Tanúkra alapozol, hanem az exekre és azok szellemi Atyjára. Pedig azok csak annyira megbízhatóak, mint a haraggal elvált, rosszindulatú házastárs, mint "hiteles" információforrás a másikról!

"2. Nem írok manipulatív módon. Tudomásom szerint egy vitában minden fél a saját állításait alátámasztó bizonyítékokat hoz fel; te is ezt teszed, és én is. Így alakul ki a teljes kép, nem máshogy."

"Alátámasztó bizonyítékok" - na ne röhögtess!

"3. A beidézett szöveget ismerem. Az általad teljesnek ítélt kép _nem változtat_ a lényegen."

Tényleg? Magyarázd már el légy oly kedves, hogy min nem változtat?? Mi neked a "lényeg"?

"4. A saját szempontodból mindig igaz, amit írsz; legalábbis nagyon csúnya lenne, ha olyasmit írnál, amiről magad is tudod, hogy nem igaz. De kívülállók számára nem biztos, hogy igaz."

És? Mindenkinek volna rá lehetősége, hogy korrekt módon utánajárjon a tényeknek, méghozzá eredeti és hiteles forrásból. Ezt nem sokan teszik meg, a bizonyítékok azt mutatják, hogy te sem.

""az exek a szellemi ellenségek" - TI annak tekintitek őket; ŐK viszont NEM tekintenek annak titeket, sőt, még szeretnek is."

Persze, van aki ezt mondja, te pedig elhiszed! Majd Jehova mércéje határozza meg, hogy miféle "szeretetet" ápolnak némelyek felénk! Ja, és persze a tetteik sem beszélnek félre...

-------

Istvan35-tel való szövegértési konfliktusod is egy jó példa arra, hogy eleve negatívan, vagyis rosszindulattal értelmezel félreérthető szövegeket. Nyilvánvaló, hogy István azokról a feltételezett (bár általam sem tapasztalt!!!) emberekről beszélt, akiket ti keményen bíráltok, mint akik állítólagos szellemi terrorban tartják a Tanúkat pl. a szántóföldi szolgálat "kényszerítésével". Pedig nincs külső "kényszer", marhaság. Hogyan lehetne elképzelni, hogy ezt tartósan csinálja valaki kényszerből??? Sehogy! Ez a munka éppen olyan természetes lesz egy Királyság-hírnöknek, mint a csecsemő első levegővétele. Senkinek sem kell kényszerítenie rá, de csinálnia kell, ha életben akar maradni. Persze, ez a csecsemőnek nem tudatos akkor még, de egy érdeklődőnek, aki megismeri a Biblia szavát, benne Jehova akaratát, tudatos döntése lesz majd, még ha először idegenkedik is tőle. Valamilyen formában minden egyes igaz Tanú hirdetője lesz az igazságnak, hiszen minden jó érzésű ember megtenné, hogy másokat is értesítsen egy halálos veszélyről, mely akkor is eljön, ha sokan nem hisznek benne.

Az értetlenkedésedről és az oly gyakran emlegetett "szövegértési" hiányosságokról csak annyit, hogy vannak tétlenek sajnos, igen. És szerinted mitől tanú egy Tanú??? Nem a tanúskodó munkától, melyet teljes szívvel csinál?? Ez a hitünk alapja, vagyis szerves része!!! Ha nem csináljuk, akkor nem vagyunk igazi tanúi Jehovának. Tehát az szabadon választott, hogy leáll valaki a tanúskodó munkával, és tétlenné válik, de az nem szabadon választott Isten előtt, hogy így is elismert és hű szolgája marad az illető a Biblia szerint. Mert logikusan nem maradhat az. Képzeld, csak ezért olyan komoly téma ez az igaz keresztényeknél.

"hogy a Bibliában nem található meg "az igaz vallás" fogalma és meghatározása"

Azért a figyelmedbe ajánlanám a következő néhány gondolatot, nem tudom, hogyan lehetne megcáfolni a bibliából. Még nem emlékszem rá, hogy valaki megtette volna, te sem!

[link]

2013. jan. 12. 00:20
 62/66 anonim ***** válasza:
21%
Csak figyelmezetlek kedves testvérem, tapasztalatból tudom, mivel én is mutattam már neki a honlapunkról ezzel a témával kapcsolatban egy részt, hogy erre az lesz a válasza hogy összemazsolzátuk a bibliából a mi vallásunk igazságát alátámasztó bizonyítékokat. Nevetséges.
2013. jan. 12. 11:35
 63/66 anonim ***** válasza:

Kedves Istvan35!

"erre az lesz a válasza hogy összemazsolzátuk a bibliából a mi vallásunk igazságát alátámasztó bizonyítékokat"

Talán azért, mert ez az igazság. Én is tudok mutatni neked a Bibliából olyan részeket, amelyek nem jellemzőek a ti vallásotokra!

2013. jan. 12. 15:20
 64/66 anonim ***** válasza:
9%

"Talán azért, mert ez az igazság. Én is tudok

mutatni neked a Bibliából olyan részeket,

amelyek nem jellemzőek a ti vallásotokra!" Nem nem ez az igazság, és mutass már olyanokat, kíváncsi vagyok.

2013. jan. 12. 17:11
 65/66 anonim ***** válasza:
87%

"...Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek..." Mt 28:19-20

1. Nem a Szent Szellem nevében keresztelitek meg az embereket, hanem a szervezetetek nevében.

2. Nem azt tanítjátok, amit Jézus parancsolt az apostoloknak.

"Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem" Ján 10:27

3. Nektek nincs személyes kapcsolatotok Jézussal, nem halljátok a hangját.

4. Ti nem Jézust követitek, hanem azt a pár embert, akik Brooklynban irányítanak titeket.

"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus" 1 Tim 2:5

5. Nektek a Vezető Testületetek a közvetítő Isten (???) és közöttetek, nem pedig Krisztus.

"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." Ján 14:6

6. Ezt akár mondhatná néktek a Vezető Testületetek is: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet Jehovához, hanemha én általam."

"Monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Ha nem eszitek az ember Fiának testét és nem iszszátok az ő vérét, nincs élet bennetek. A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon. Mert az én testem bizony étel és az én vérem bizony ital. A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, az én bennem lakozik és én is abban." Ján 6:53-56

7. Nincs élet bennetek - ezt Jézus mondja!

8. Nem él bennetek Jézus - ezt is Ő mondja!

"A kiben pedig nincs a Krisztus Szelleme, az nem az övé." Róm 8:9

9. Az előzőből következően ti nem vagytok az Övéi!

"Valakik pedig befogadák őt [Jézust], hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek; A ki nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek." Ján 1:12-13

10. Ti nem vagytok újjászületve - így nem vagytok Isten fiai sem.

"Mert a kiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai. Mert nem kaptátok szolgaság szellemét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Szellemét kaptátok, a ki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!" Róm 8:14-15

11. Nem a Szent Szellem vezérel titeket.

12. Tibennetek a szolgaság szelleme munkálkodik, és emiatt van bennetek félelem Isten ítéletével kapcsolatban (lásd még: 1 Ján 4:17-18)

13. Ha Isten Szelleme lenne bennetek, akkor nem Jehováznátok, hanem azt kiáltanátok Istennek, hogy Atyám!

"A mit hallottunk és láttunk, hirdetjük néktek, hogy néktek is közösségtek legyen velünk, és pedig a mi közösségünk az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal." 1 Ján 1:3

14. Nektek nincs közösségetek Jézussal (elég nehéz úgy közösségben lenni valakivel, hogy soha nem szóltok hozzá).

"Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Szellemnek közössége mindnyájatokkal." 2 Kor 13:13

15. A Szent Szellemmel se vagytok közösségben.

"És én kérem az Atyát, és más vígasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké. Az igazságnak ama Szellemét: a kit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad." Ján 14:16-17

16. Ti nem ismeritek a Szent Szellemet.

És zárásul:

"Bizony, bizony mondom néktek: A ki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, a melyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek. És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban. Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt." Ján 14:12-14

17. Van köztetek bárki, akire igaz ez a fenti 3 vers?

2013. jan. 13. 22:40
 66/66 anonim ***** válasza:
8%

"1. Nem a Szent Szellem nevében keresztelitek meg az embereket, hanem a szervezetetek nevében. "

Ez nem igaz. Annál is inkább butaság, mivel megkeresztelkedni mindhárom "nevében" annyi, hogy mindhármójuk "elismerésével". A szent szellem NEM SZEMÉLY, mint az irányítója és birtokosa, Jehova Isten, valamint az Ő Fia, Jézus. Ezt a legtöbb hívő akkor is így hiszi, ha a saját egyházuk mégoly vehemensen védelmezi is az elképzelt mitikus háromság szerinti "harmadik személyt".

"2. Nem azt tanítjátok, amit Jézus parancsolt az apostoloknak."

Nagy szavak, bizonyítékok nélkül.

"3. Nektek nincs személyes kapcsolatotok Jézussal, nem halljátok a hangját."

Ugye Jézus még mindig azt tanítja a Biblián keresztül, hogy a tanítványait arról fogják majd felismerni, ha szeretet van közöttük, és nem arról, hogy "hallják-e az Ő hangját", szerinted szó szerint??!!

A többi pont ebből adódóan ostobaság, hamis és következetlen vagdalózás, mely valószínűleg ennek a minősítgetésnek az összeállítójára jellemző igazán! Valójában ezen további pontjaid ÍTÉLETEK(!), pedig "ne ítélj, hogy ne ítéltess" - emlékszel!!!

"14. Nektek nincs közösségetek Jézussal (elég nehéz úgy közösségben lenni valakivel, hogy soha nem szóltok hozzá)."

Mondj egy olyan szöveget, mely szerint Jézushoz kellene imádkozni! Csak olyan van, ami arra ad parancsot, hogy Jézus "ÁLTAL" tehetjük ezt meg. (Nem kell a hamis, többjelentésű "imádni" szóra utalni, mert a teljes Írás cáfolja meg)

""Bizony, bizony mondom néktek: A ki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, a melyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek. És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban. Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt." Ján 14:12-14

17. Van köztetek bárki, akire igaz ez a fenti 3 vers?"

Először talán ÉRTELMEZD a verseket, mert nyilvánvaló, hogy teljesen mást értesz alattuk, mint amit jelentenek valójában!

2013. jan. 14. 00:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!