Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi ezt hogyan...

Jehova Tanúi ezt hogyan magyarázzátok meg?

Figyelt kérdés
"Ha a szervezet valójában nem prófétált világ végét 1925-re és 1975-re, akkor hogy lehet, hogy olyan sok Tanú távozott el közvetlenül 1925 és 1975 után? ("A mozgalom nagyjából háromnegyed része veszett el 1925 és 1928 között, majd hatalmas veszteségeket szenvedett el 1975 után, amikor nem jött el a vég, amire újra és újra hivatkoztak" mondta Jim Penton exTanú, aki Jehova Tanúiról az Encyclopedia Americana-ban elkészítette a szócikket.)"
2012. okt. 22. 15:27
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
76%

@ lsandor:

Hát ha valóban így gondolod, akkor határozd meg pontosan, mit jelentenek ezek a kifejezések:

- a vég ideje

- a dolgok e régi rendszere

- a gonosz világ utolsó nemzedéke

És válaszolj ezekre a kérdésekre:

- Mi történik pontosan, ha letelik a 6000 év? Azaz mi ennek a jelentősége, hogy ennyit cikkeztek róla?

- Milyen próféciák teljesedtek be, amik kapcsolatban állnak a "vég idejével"? (5. idézet)

- Miért nagyszerű módja az úttörőzés a "még megmaradt rövid idő eltöltésének"?

- Feltételezzük, hogy valaki legalább 15 éves volt 1974-ben, és ekkor már úttörőzött is. Azóta eltelt 38 hosszú év, és ő jelenleg 53 éves. Nevezhető ez rövid időnek?

@ Istvan35 válasza:

Tévedsz, ahhoz hogy valaki nekem (vagy akár másoknak) mindent meg tudjon magyarázni, pusztán ésszerű, elfogadható magyarázatok és bizonyítékok kellenének a mellébeszélés helyett.

Ha pedig annyira "gyerekes dolgokkal próbálnám cáfolgatni a vallásodat", akkor ezeket pillanatok alatt értelmesen meg tudnád magyarázni. De az eddigi próbálkozásaid jóformán másról sem szóltak, csak a rizsázásról, terelésről, a válaszadás alóli kibújásról. Olvasd vissza az egészet, ha nem hiszed el. Ezzel pedig egyetlen gondolkodó embert sem fogsz tudni meggyőzni.

Tehát még egyszer: miért nem rendes vitát folytatsz a magyarázkodás és mellébeszélés helyett?

2012. nov. 11. 09:44
 22/66 anonim ***** válasza:
20%
Csak sajnos hiába fogok neked egy dolgot megmagyarázni ha utána rögtön előszedsz mégegyet, ehez se kedvem, időm, energiám nincs, ráadásul mint már írtam a te felelősséged hogy választ kapj minden kérdésedre, nem gondolod hogy mindent én fogok neked megmagyarázni.
2012. nov. 11. 16:17
 23/66 anonim ***** válasza:
87%
Kezd kényelmetlenné válni a társalgás, jobb lesz elmenekülni...
2012. nov. 11. 18:41
 24/66 anonim ***** válasza:
72%

Jaja, ahogy általában szokták...

No, majd kíváncsi leszek, a "legújabb világosság" hány JT-t gondolkodtat el annyira, hogy az Őrtoronyból meneküljön kifelé... Tegnap hallottam, hogy az angol nyelvű folyóiratban már megjelent...

2012. nov. 14. 00:33
 25/66 anonim ***** válasza:
19%
Nem tudom mi az, de engem ez a veszély nem fenyeget.
2012. nov. 14. 19:08
 26/66 anonim ***** válasza:
68%
Hát, a válaszaid alapján tényleg nem. Ahhoz gondolkodni kellene, és észrevenni az ellentmondásokat; plusz ismerni a régi tanításokat, teológiákat, dogmákat; a Szervezet történelmét, visszásságait... Na, ezek azok, amikről sok Tanúnak halvány gőze sincs. :(
2012. nov. 21. 19:26
 27/66 anonim ***** válasza:
31%
Jehova Isten megengedte, hogy a hibásnak tűnő értelmezésekből is áldás származzon: a fokozott várakozás csak újabb lendületet adott az egész világra kiterjedő tanítványképző munkának, ezáltal is még többen ismerhették meg az Igazságot.
2012. nov. 30. 00:52
 28/66 anonim ***** válasza:
77%

Pff... Ebben a mondatban egy nyilvánvaló ellentmondás van, de úgy látszik, ez a Tanúkat nem zavarja. :(

Az ún. "igazságról" meg csak ennyit:

http://www.youtube.com/watch?v=JJFG639n3FQ

2012. dec. 4. 13:42
 29/66 anonim ***** válasza:
"hibásnak tűnő értelmezés" - E
2012. dec. 4. 20:34
 30/66 anonim ***** válasza:
82%

"hibásnak tűnő értelmezés"???

Most csak hibásnak tűnő, vagy hibás is volt? Miért kell szépítgetni a dolgot? Nem lehet végre kimondani azt, hogy hazugságot hirdettek Isten nevében?!

2012. dec. 4. 20:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!