Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vannak bálványok egyes...

Miért vannak bálványok egyes templomban, miközben tudjuk és a papok is tudják hogy mi a bálvány és annak imádása ill. mikortól az és mit foglal magában a 10 parancsolat pont erről szóló szigorú betartása. Nos ki tud erre választ adni?

Figyelt kérdés

A példa kedvéért:

Mikor belépek mondjuk egy rom.kat. templomba a szokás az hogy ujjak vízbe és keresztet vetek az oltár felé. De ki van ott? Isten? Jézus? Az a lényeg végül is, hogy Istentől elvárt erről szóló parancsolatát valóban helyes így alkalmazni vagy sem?

2012. szept. 26. 08:36
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
100%

"nem keverjük össze a holdat az ujjal- és ha látom a holdat, az ujjra már nincs is szükség"

Bibliára nincs is szükség?

Vagy mi?

Rizsázzunk amit akarunk?

2012. szept. 27. 18:55
 42/42 anonim ***** válasza:
100%

"Örülök, 39, hogy Te már látod a Teremtő Úristent."

Kedves B.B.!

Miért? Nem olvastad hogy mi

nem a láthatókra (képekre/szobrokra) nézünk hanem a láthatatlanokra? ;-)

Jel 3:18 Azt tanácslom neked, hogy...szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss.

Akinek a Szent Szellem megkeni a szemeit, az tükör által még ha homályosan is de lát. 'Ne a rosszat kövesd, hanem a jót. Aki jót cselekszik, az Istentől van; aki pedig rosszat cselekszik, nem látta(figyeli) az Istent.'

"Én még bűnben botorkálok, és csak a vágy él bennem, lássam Őt.üdv:B.B."

Figyelj Istenre és ne emberi hagyományokra/alkotásokra.

Nem vagyok én sem tökéletes, csak az újjászületett szellem az bennem. A lelkemben van még bőven Istennek munkája és remélem jókedvéből befejezi amit elkezdett. Ezért igyekszem kivetni a szemeimből a gerendákat/szálkákat ha tudomásomra jut hogy valami bűn, mert szentség nélkül nem látja meg senki színről színre Istent.

2012. szept. 27. 20:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!