Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vannak bálványok egyes...

Miért vannak bálványok egyes templomban, miközben tudjuk és a papok is tudják hogy mi a bálvány és annak imádása ill. mikortól az és mit foglal magában a 10 parancsolat pont erről szóló szigorú betartása. Nos ki tud erre választ adni?

Figyelt kérdés

A példa kedvéért:

Mikor belépek mondjuk egy rom.kat. templomba a szokás az hogy ujjak vízbe és keresztet vetek az oltár felé. De ki van ott? Isten? Jézus? Az a lényeg végül is, hogy Istentől elvárt erről szóló parancsolatát valóban helyes így alkalmazni vagy sem?

2012. szept. 26. 08:36
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%
Nos, nekem nem olyan rég volt alkalmam beszélni egy katolikus vallású emberrel, és meglepett, hogy mennyire járatlan a Szentírásban. Ő a 10 parancsolatot például csak rövidített, és pontatlan formában a katekizmusból ismeri. Amikor megmutattam neki a katolikus Bibliából, hogy a 10 parancsolat jóval terjedelmesebb mint amennyit eddig ő olvasott a katekizmusban nagyon meglepődött...Például a bálványok tiltásáról semmit nem is tudott. A probléma gyökerei egyébként a konstantinuszi fordulatra vezethetők vissza, onnantól fogva csak mindig próbálják megmagyarázni azt, hogy miért csinálják. Isten azonban mindig gondoskodott olyan emberekről akik leleplezik ezeket a dolgokat.
2012. szept. 26. 09:02
 2/42 anonim ***** válasza:
44%

De ki van ott? Isten? Jézus?

Pontosan.

2012. szept. 26. 09:14
 3/42 Andizsuzsi ***** válasza:
59%

Furcsa volt a múlt hét. Nem volt egy olyan kérdés sem, ami a katolikuokat, tanukat vagy gyülekezeteseket provokálta volna.

Kedves kérdező! Miért lépsz be katolikus templomba, és követed a katolikusok szertartását, ha nem értesz egyet vele?

2012. szept. 26. 09:29
 4/42 anonim ***** válasza:
77%

Salamon építe pedig néki házat. De ama Magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik, mint a próféta mondja: A menny nékem ülőszékem, a föld pedig az én lábaimnak zsámolya; micsoda házat építhettek nékem? azt mondja az Úr, vagy melyik az én nyugodalmamnak helye? Nem az én kezem csinálta-é mindezeket? Kemény nyakú és körülmetéletlen szívű és fülű emberek, ti mindenkor a Szent Léleknek ellene igyekeztek, mint atyáitok, ti azonképen. A próféták közül kit nem üldöztek a ti atyáitok? és megölték azokat, a kik eleve hirdették amaz Igaznak eljövetelét: kinek ti most árulóivá és gyilkosaivá lettetek; Kik a törvényt angyalok rendelésére vettétek, és nem tartottátok meg. Mikor pedig ezeket hallották, szívükben dühösködnek és fogaikat csikorgatják vala ő ellene.

Nincs új a nap alatt...

2012. szept. 26. 09:31
 5/42 anonim ***** válasza:
30%

Kedves barátom, először tanulj meg fogalmazni, helyesen írni. Azután próbáld megismerni a fogalmak pontos jelentését és változatait. Tanulmányozd a vallást úgy általában.

Mindezek után talán nem teszel fel értelmetlen kérdéseket. Vannak vallások, amelyekben egy tárgy bálványnak számít, más vallásokban ugyanez a tárgy nem számít bálványnak. Nem jellemző, hogy egy vallás templomában bálvány lenne, mert erre azért odafigyelnek, akik berendezik. Vannak olyan vallások is, amelyekben nincs tízparancsolat.

A konkrét problémáddal kapcsolatban esetleg nézz utána a keresztény vallásoknál, mi a különbség Jézus és Isten között. A két fogalom megismerése azonnal választ ad kérdésedre.

2012. szept. 26. 10:05
 6/42 anonim ***** válasza:
8%

Kedves Kérdező! Én csak egyet tudok érteni veled!

A kérdésedre nehéz választ adni...mivel én sokat gondolkodtam ezen, de rá kellett jönnöm, hogy nem mindegyik pap tudja, hogy rossz amit csinál, mivel én megkérdeztem és a válasza teljesen "kielégítette" a kiváncsiságomat! Azt mondta, hogy ami a Bibliában van nem kell mindent "elhinni"... Tehát ugy gondolom a pápa a Biblia fölött van! És amit Ő mond az a szent és sérthetetlen, nem pedig az ami a Bibliában van! Tehát innentől kezdve ugy csinálnak mindent, ahogyoan pk akarnak! De biztosan van olyan pap is aki tudja az igazságot, hát mégiscsak komoly szakértelmük van...és tudd meg ezeknek mondja majd Jézus távozz innen te gonosztevő, mert én nem ismerlek!

De én bizakodom, hogy nem igy lesz, mert az én teljes családom katolikusságban van, és egyiknek sincs fogalma semmiről! SE a hitről se a vallásukról...

És tudd meg énis mindig rosszul éreztem magam mikor térdet kellett vetnem, vagy a "szentelt" vizbe nyulnom...soha nem éreztem Jézus jelenlétét abban a templomban! Annál inkább a szívemben!

Hiszen Jézus azt mondta, hogy bennünk él tovább és nem pedig a templomokban...

És mikor beléptem a templomba, nem tapasztaltam mást mint rengeteg szobrot, és giccset! Nekem ez a véleményem, aki tudja az igazságot, járjon tényleg igazságban, aki meg nem tudja mit tesz, azért imádkozz, hogy Isten megvilágítsa őket! Mert valakinek hiában magyarázod, soha nem fogja megérteni!

2012. szept. 26. 11:03
 7/42 Hazardteam ***** válasza:
a kis kioktató megaszonta a frankót:)
2012. szept. 26. 11:08
 8/42 anonim ***** válasza:
85%

és szóla vala az 8-as:"az én teljes családom katolikusságban van, és egyiknek sincs fogalma semmiről! SE a hitről se a vallásukról."

és azt hallottad-é már:

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.

Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.

Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre? Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van?

Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!" Máté 7:1-5

2012. szept. 26. 11:14
 9/42 anonim ***** válasza:

Itt most az igazságról van szó! Semmi egyébről! Ha te Bibliából idézel bizonyára ismered a BIbliát! De látod a papot nem érdekli!! AKkor te miért érvelsz a Biblia szavaival?

Én nem ítélkezem csak olvasom a BIbliát! És neharagudj, de már csak tudom és ismerem annyira a családom, hogy mit és hogyan gondolnak!

2012. szept. 26. 11:19
 10/42 anonim ***** válasza:
31%

Hiába minden, ha összeteszed a Bibliát a katolikusság alapjával, egyértelműen alig van egyezés! Te ezt nem látod?

És nem nézem a szálkát más szemében! És én örülnék ha az lenne a szálka és enyém pedig a gerenda, szeretném, inkább ha az a rengeteg katolikus megmenekülne!!! Beleértve az én családomat is! AZt gondolod, hogy én nem győzködtem magam, hogy de ez az igazság ez a jóó, de Isten vezetésével minden igazságot meglátsz! És hidd el amig nem láttam sokkal egyszerűbbnek láttam az életem! De most legalább Jézussal járok, és vele minden jó, és a szenvedések után, tudom hogy egy örök élet vár! ÉS nekem ez számít!

2012. szept. 26. 11:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!