Virágokról/növényekről szóló idézetek a Bibliából?
"Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Milyen hasonlattal szemléltessük? 31Olyan, mint a mustármag. Amikor elvetik a földbe, kisebb minden más magnál. 32De aztán, hogy elvetették, egyre nő, és minden kerti veteménynél nagyobb lesz. Akkora ágakat hajt, hogy az égi madarak árnyékában tanyáznak." 33Sok hasonló példabeszédben hirdette nekik a tanítást, hogy megértsék. Példabeszéd nélkül nem tanított. Mikor tanítványaival magukra maradtak, mindent megmagyarázott nekik."
Ezt a netről másoltam, nem tudom melyik része az Újszövetségnek, de ezt prédikálta a pap most vasárnap arató ünnepségi misén.
Nagyon sok van. Elsőre az Énekek éneke jutott eszembe. Ajánlom olvasd el az egészet, nagyon üdítő és kellemes írás.
Kiragadok belőle egy részt a 2. fejezetből.
Igazi költészet :)
Én Sáronnak rózsája vagyok, és a völgyek lilioma.
2
Mint a liliom a tövisek közt, olyan az én mátkám a leányok közt.
3
Mint az almafa az erdőnek fái közt, olyan az én szerelmesem az ifjak közt. Az ő árnyékában felette igen kivánok ülni; és az ő gyümölcse gyönyörűséges az én ínyemnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!