Meleg keresztényként mit kéne csinálnom?
a homoszexualitás magzati korban alakul ki az anyaméhben az 5. hónap körül. akkor bontakozik ki a nemisége a magzatnak. azt bizonyították, h a terhesség eme szakaszában ért erős külső hatás v belső megrázkódtatás összefüggésben áll a nemi vonzódás kialakulásával.
tehát a meleg ember egy kicsit sem tehet arról h meleg, és a legkevésbé sem tudja ezt megváltoztatni. titkolhatja, élhet egyedül, élhet hazugságban, ez mit sem változtat a tényen, érzésein, önmagán.
én nem vagyok vallásos, de ha van Isten, biztosan elfogad így is, mert melegnek lenni nem bűnben élvezkedés hanem eleve adott állapot. Jézus teljesen biztos, h elfogadott volna.
Mit mond a Biblia a homoszexualitásról? Bűn a homoszexualitás?
Válasz: A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy a homoszexuális tettek bűnök (1 Mózes 19:1-13; 3Mózes 18:22; Róma 1:26-27; 1 Korinthus 6:9). A Róma 1:26-27 konkrétan azt tanítja, hogy a homoszexualitás annak az eredménye, hogy valaki megtagadja Istent és nem engedelmeskedik neki. Amikor egy ember folyamatosan bűnben és hitetlenségben van, akkor a Biblia szerint Isten “átadja” még gonoszabb és zülöttebb bűnöknek, hogy megmutassa neki az Isten nélküli élet hiábavalóságát és reménytelenségét. Az 1 Korinthus 6:9 kijelenti, hogy a homoszexuális bűnök elkövetői nem öröklik Isten királyságát.
Isten nem teremtett senkit homoszexuális vágyakkal. A Biblia szerint a bűn miatt válik valaki homoszexuálissá (Róma 1:24-27) és ez kizárólag a saját választása. Születhet valaki nagyobb homoszexuális hajlammal, mint ahogy másokra inkább az erőszakosság vagy műs bűnök a jellemzők. Ez nem ad felmentést valakinek, hogy a bűnt válassza és kiélje bűnös vágyait. Amikor valaki úgy születik, hogy hajlamos a dühre / haragra, akkor helyes kiélnie ezeket? Persze, hogy nem! Ugyanez igaz a homoszexualitásra.
Viszont a Biblia nem írja, hogy a homoszexualitás “nagyobb” bűn lenne, mint bármely másik. Minden bűn sérti Istent. A Homoszexualitás csak egy abból a sok dologból, amit az 1 Korinthus 6:9-10 sorol fel arról, hogy mik fognak elválasztani valakit Isten királyságától. A Biblia szerint Isten megbocsátása pont úgy rendelkezésre egy homoszexuálisnak, mint egy paráznának, bálványimádónak, gyilkosnak, tolvajnak, stb. Isten erőt is ígér a bűn feletti győzelemhez, beleértve a homoszexualitást is, mindenkinek, aki hisz Jézus Krisztusban az üdvösségért (1 Korinthus 6:11; 2Korinthus 5:17).
1x beszélgettem egy homival. Az egész amúgy nagyon jellemző, ugyanis rettentő agresszív és tolakodó népség, tisztelet a kivételnek. 17 évesen sokszor éjjel mentem haza a városon keresztül, mert éjjel dolgoztam és olyan 3 óra körül akkoriban, még elég néptelen volt a város és ritkák voltak a járatok. Én össze sem tudnám számolni, hányszor próbáltak összetaperolni csak úgy spontán a buszmegállókban, míg vártam az éjszakai járatokra. Volt, hogy nem volt elég a szép szó, néha ütni kellett aztán futni, mert rendszerint párban jöttek valamiért. Az a szerencse, hogy akkoriban még aktívan ju jitsuztam. Azért megnézném, hogy tőlem, mint heterótól hogy venné ki magát, ha egy csajt elkezdenék minden átmenet nélkül tapizni valamelyik megállóban, csak mert ott van és megtetszik, pedig én még mondhatnám hogy "természetesebb" hiszen ellenkező nem, de sosem csináltam ilyeneket mégsem. Persze a legtöbb csak "ajánlkozott". Felsorolták az opciókat. És mikor mondtam, hogy hanyagoljanak, csak nógattak. Kisebb-nagyobb hévvel róbáltak "megtéríteni".
Naszóval az emberem egyedül volt kivételesen és követett. Mikor már a második sarkon fordultam be direkt, hogy kopjon le és csak nem akarózott, megálltam, szembe fordultam vele és beszóltam, hogy mit akar. Persze, ha ketten lettek volna, nem lettem volna ilyen "bátor", mert azért higgyétek el, elég ijesztő móka.. Na és akkor jött nekem ő is a hülyeségeivel, térítő szöveggel, de vele lehetett beszélni. Mondtam neki, hogy nem vagyok vevő rá, de mégis mondja már el miért éjjel mászkálnak, meg nyomulnak és ő hogy lett ilyen? Erre csak annyit mondott, hogy "vert az anyám és egy alkoholista kérlelhetetlen zsarnok volt" Akkor így elgondolkoztam, hogy most ez mi? De ma már el tudok képzelni olyan "nőket" akik annyira férfiasan és taszítóan agresszívan viselkednek a gyerekekkel, hogy ha fiúgyerek az illető akkor ilyen hülye "nőképe" alakul ki, ami meg nem vonzza. Ha vannak nővérei, akkor azok is átveszik ezt a stílust nagy valószínűséggel és plusz mégegy pofon a nőideálnak. Aki tanult pszichológiát, tudja, hogy az ember egyfajta "mozaikokból" rakja össze az ideálját attól függően, hogyan bántak vele és milyen érzelmek társulnak kikhez. De ettől, vagyis a fentiektől, még senki nem lesz homi. A lényeg: ahogy a pasas is mondta, ilyenkor elég egy rossz társaság, egy "vígasztaló" b**i és meg is kapta a kezdőlökést. Ilyenkor általában utálják magukat és minden bajuk van, hogy megtették, aztán megkapják a "filozófiai hátteret". Onnantól ezt az egészet ideologizálják és kézzel lábbal bizonygatják. Szerintem ezek a felvonulások is ennek a túlkompenzálásnak az egyik része, bár sok homokos megveti azt a felhajtást, magamutogató polgárpukkasztást. De nyilván nem egyformán reagálják le, ahogy a heterók között is sokféle ember van eltérő stílussal és gondolkozásmóddal, "határokkal". Ami viszont feltűnt a beszélgetésünk közben azon a fickón (mert nem csak ezekről beszélgettünk) hogy szinte minden más témában is olyan "fejtetőre állított" világképe, hozzáállása volt. Annyi furcsa elképzelést és meghasonlást egy emberben ilyen rövid időintarvallum alatt soha, senkitől nem tapasztaltam. Nehéz leírni. Később, ezt más homokosokkal beszélgetve is észrevettem, roppant furák, emlékeztetnek kicsit a franciákra, csak sokkal töményebb valahogy.
Szóval ilyet el tudok képzelni, mármint ilyen "forgatókönyvet" hogy sokan így lesznek homik, de újabban frankón divat lett a "próbáljunk ki mindent, most mi van abban, egyszer élünk" metódus. Mint gomorában: kenyér bősége, gondtalan békesség, érzéketlenség, részvétlenség. Vagy rómában, a görögöknél stb. Bár a görögöknél ennek az egésznek külön filozófiája volt. Érdekes, hogy a biblia felsorolása szerint a nők kezdték el ezt az egészet maguk között. Gondolom azért, mert a nőktől senki sem veszi zokon, hogy könnyebben kimutatják az érzelmeiket, nincs gond abból, ha sírnak, mindenhová együtt mennek, ölelgetik, puszilgatják egymást stb. amik férfiaktól enyhén szólva is megütközést keltenének. Na mindegy. Csak azt akartam mondani, hogy szerintem vannak "forgatókönyvek" erre is, nem nagyon látszik igazolva az, hogy "genetikai" dolog lenne a háttérben, a bibliával meg abszolute összeegyeztethetetlen, mivel Isten nem alkotott ilyesmit, ráadásul akkor jogtiprás lett volna a részéről, amikor azt parancsolta a törvényben, hogy kövezzék halálra őket, ha egyáltalán nem is tehetnének az egészről. Ezzel szemben ő azt mondta: "így irtsd ki a gonoszt magad közül". A GONOSZT. Erre a kérdezőnek akárhányan írják, hogy ez bűn és természetellenes, ő holmi "megtértségéről" firkál, mint aki se hall se lát, pedig elég lenne felütnie a bibliát és utána nézni. Még keresgélnie sem kellene túl sokat, csomó támpontot adtak, igéket, amiket könnyűszerrel 5 perc alatt leellenőrizhetne. De nem. Csak köti az ebet a karóhoz és természetesen annak ad "igazat" aki vele megegyező véleményt fogalmaz meg. Én nem gúnyolom ki a homokosokat, ugyanúgy meg vannak verve, mint akárki más, csak mással, ugyanúgy áldozatok. De nekik valamiért sokkal nehezebb, mert mindig találnak "jó indokot" és magyarázatot. "Hanem lásd, ezt találtam, hogy az Isten teremtette az embert igaznak; ők, pedig kerestek sok kigondolást". Egy alkoholistának, ha azt mondod, térjen meg, nem kezdi el magyarázni, hogy az márpedig milyen jó és Isten őt olyannak teremtette, meg a génjei és stb. Ha egy prostinak mondod, max azt mondja, hogy szerinte nem így működik a világ és hogy esze ágában nincs megtérni, mert akkor miből fog megélni, meg nehéz lenne stb, de olyat, hogy Isten őt olyannak teremtette és a génjeiben hordozza, meg hogy biztos a delfinek, meg a bonobo majmok is kurv@lkodnak, meg pár ilyen rovart találtak a brazil őserdőben, akkor tuti természetes és így tovább, ilyeneket nem fog mondani szerintem.
A genetikáról annyit hadd mondjak, hogy pár éve térképezték csak fel a human genom-ot és a kutatócsoport vezetője maga azt nyilatkozta, hogy ezzel a rengeteg munkával mindössze annyit értek el, hogy most már kategorizálták, végig mentek rajta, gyakorlatilag "ABC sorrendbe" tették, de annak, hogy melyik gén miért felel a megfejtése a jövő tudományának és tudós nemzedékének a feladata lesz. Ezzel szemben én már 14 évesen is olyanokat olvastam az akkori bulvárlapoknak számító valamikben, meg közszájon állandóan hallom ezt a tézist (tényként közölve) hogy "szegények nem tehetnek róla, mert betegek.. a génjeikbe van kódolva". Homokosoktól meg egyenesen azt, hogy "kimutatták a gént és bizonyítva van!". Mégis hogy, ha akkor még az a nyamvadék "térkép" sem készült el és most sem tudják mi mit csinál?
Felőlem csinálják, ha akarják, csak lehessen tőlük a széchenyibe menni fürdeni anélkül, hogy nyomulnának. Maga a "meleg" kifejezés is onnan ered, hogy a thermal fürdőkben gyülekeztek tucatszám, emlékszem ott sakkoztak kis úszósapkában. Ismerős az a kifejezés, hogy "topogsz itt, mint kezdő b**i a gőzben"? Ma nem tudom hogy van, de úgy 10-20 évig nem lehetett tőlük nyugta az embernek ha hévizes fürdőbe volt képe bemenni és pasi volt. Nem érdekelte őket kivel vagy, mivel vagy, hetero vagy, csjoddal vagy, gyerekeddel vagy. Egyik barátom apjával voltunk olyan 11-12 évesen anno a széchenyiben, a pasit az sem zavarta, hogy ott vagyunk másfél méterre a vízben, lazán elkezdte taperolni hátulról.. A folytatást inkább nem ecsetelem, mert véres. Szerintem így is megkapom, hogy hú de milyen elítélő, meg homofób stb vagyok:))
Ja és még valami. A Istent, meg a bibliát hagyják már ki belőle. Számomra undorító, amikor Istent belekeverik az önigazolásukba. Asszem ezzel nem vagyok egyedül..
már értem akkor honnan van a homofóbiád. pár meleg megpróbált megerőszakolni (ami bűn), erre kijelented, hogy az összes meleg bűnös.
én láttam egy tévében, hogy egy pasi egy kislányt megerőszakolt. és az a pasi hetero volt, tehát a heterok pedofilok. ez a te logikád.
Hazardteam!
Én már nem reagálok arra a sok sületlenségre, amit a melegekről írsz, pusztán az előző szövegedben leírt tévedésedet javítom, ezzel is megmutatva neked, hogy nem vagy normális. A válaszom OFF lesz, de rávilágít arra menyire műveletlen és hiteltelen vagy ebben a témában.
" Maga a "meleg" kifejezés is onnan ered, hogy a thermal fürdőkben gyülekeztek tucatszám, emlékszem ott sakkoztak kis úszósapkában."
A b@zikat a német schwul szó után nevezzük mi is melegnek. A schwul, schwüligkeit jelentése forró, kellemetlen, párás meleg. A németben ezzel a szóval illették/tik a homoszexuálisokat, és ennek fordítása a meleg szó a magyarban.
Ez a kifejezés eredetileg meleget (hőmérséklet) jelent az alnémet nyelvben. (Ezt a germán nyelvet a német-holland határon beszélik és már a hollandhoz áll közelebb).
- A németben is létezik a meleg (warm) szó olyan értelemben, hogy bizalmas, közeli. Mint nálunk régen is beszéltek meleg barátságról, testvéri szeretetről. Petőfi még meleg barátsággal írta leveleit Aranynak. Valószínűleg a meleg szó bizalmas, közeli jelentése a magyarban szintén német hatás.
- Mivel két férfi kapcsolatára illet a warm szó, tehát közeli, bizalmas, viszont ez szexualitás nélküli jelentéssel bírt, az alnémet nyelvből átvették a schwul szót, és így már férfiak közötti szexuális kapcsolatot is jelentett.
OFF vége
Szerintem (!) akárhogy csűrjük-csavarjuk a témát, a kereszténység álláspontja eléggé egyértelmű, ha a Bibliát vesszük alapul, nagyjából képtelenség belemagyarázni, hogy a homoszexuális cselekedetek (nem maga az állapot) elfogadhatóak. Evangélikus és református körökben nem vagyok otthon, de ha valahol kijelentik, hogy márpedig Isten szeret és ennyi, az szigorúan véve már nem katolikusság, hanem egy másfajta vallás, ami a kereszténységen alapszik, de bizonyos dolgokat megenged, amit az nem.
Kérdező, tanácsot adni nem fogok, nem tudnék neked, csak kívánom, hogy egyenesbe jöjjön az életed, így vagy úgy megbékélj a helyzettel. Te nagyon szeretnél jó lenni, ez pedig olyan tulajdonság, amit sokan megirigyelhetnének. Kitartás!
Kedves Hazardteam, ne haragudj, hogy így külön megszólítalak, de nem tudom megállni. Amint látom, te nagyon jól tisztában vagy azzal, miről mit ír a Biblia, hogyan "működik", illetve kellene működnie kereszténységnek. Ezzel együtt nem érzed néha azt, hogy vissza kéne venned az arcodból? Akár jót akarsz, akár nem, iszonyatos felsőbbrendűségérzet árad minden egyes mondatodból, ami - ha jól tudom - nem épp keresztényi erény.
A továbbiakban én ki is szálltam a témából, vitatkozni nem fogok, csak leírtam a véleményem, mindenki kezdjen vele, amit jónak lát.
Az utolsónak: nem, egyáltalán nem árad, csupán félreértetted és egyáltalán nem kell visszavennem az "arcomból" a rosszat rossznak, a jót jónak KELL mondani és ki KELL mondani, még ha nem is túl népszerű újabban, ellentétben az ájtatos sunnyogással.
Az előző kettőnek: Mondat és szövegértelmezés=0 személyeskedés, felmerülő kérdésekre válaszadás képességének hiánya=1. Informatikában mi az ilyet nevezzük "egységsugarú user"-nek, vagy "1 bites agyúnak":) (0/1) Egyébként senki nem akart "megerőszakolni", ha úgy lett volna, azt írtam volna, de nyilván abban az esetben is én lettem volna a szemét hülye "homofób" nemigaz?:) Elvégre tök természetes viselkedés, amit meg én képviselek az ultragáz nemde? Még talán annyit a "némettanárúrnak" hogy ha ennyire kielemezgette szemantikailag, mint "lényeges pontot" abból a "rövidke" írásomból kiragadva, talán figyelembe vehetné azt is, hogy 1900-ban még bp lakosságának a fele németajkú volt, de én amúgyis magyar specifikus nyelvhasználatról írtam kb. a 70-80-as évekből. Ennyi erővel akkor az "óperenciás" szó sem magyar, annak ellenére, hogy ha felütöd bármelyik gyermek mesekönyvet biztos megtalálod több tucatszor (ober ens - ens folyón túl - honfoglaló magyarok, Árpád által kijelölt országhatár) Én nem hinném, hogy azokban, amiket leírtam viselkedést, a "meleg" kifejezés eredete lett volna a lényeg, de ha úgy gondoljátok, hogy az volt, akkor ezútonis elnézést kérek a kifejezés eredeztetéséért, szánom bánom.
Kérdező: nézd meg ezt a filmet, Imák Bobbyért a címe. Pontosan a Te helyzetedről szól. Szerintem, könnyebben döntesz majd utána, hogy mi helyes és mi nem ebben a helyzetben. Megtörtént események alapján készítették. Semmiképp sem kövesd Bobby döntését.
Fent van szinkronnal, teljes változatban: http://www.youtube.com/watch?v=i1UKVkXLfzc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!