Meleg keresztényként mit kéne csinálnom?
"....de Isten is be tud így fogadni? Sokszor úgy látom igen, csak a Bibliából nem...:/"
Ne felejtsd el,hogy a Bibliát helyenként nem éppen makulátlan emberek írták.Ugyan Istenre hivatkoznak,de valójában a saját ítélkező,önző énjüket vetítik ki Istenre.Azt képzelik,ha ők ilyenek,akkor Isten is ilyen.Ám ez nem igaz,mert ha Istennek is ugyanolyan korlátolt szeretete lenne,mint az embernek,akkor nem lenne különb az embertől.
Összefoglalva:Isten nem ítél el téged ezért.
Vidiripi
"Összefoglalva:Isten nem ítél el téged ezért."
Így van nem ítél el. A cselekedeteket ítéli el. Ne tedd s nem lesz gond. Kemény küzdelem lesz ez vitathatatlan. De a szükséges erőt kérd a mennyi Atyától s ő majd megadja neked.
"A Biblia tiltja."
valóban a felületes olvasó ezt olvassa ki belőle. a legtöbb helyen ez az értelmezés lett dogmatizálva. én is először így gondoltam, de aztán mélyebben utána néztem a problémakörnek, sok tanulmány született ennek kapcsán. ajánlom figyelmedb ezt:
[link] (ez katolikusoknak szól inkább)
vagy ezt:
[link] (ez inkább reformátusoknak, evangélikusoknak)
Talán nem tudod, de több keresztyén egyházban (pl. német evangélikus, dánia, stb) a homoszexualitás nem bűn, ott összeadják az azonos nemű párokat. és azzal sincs probléma, ha a lelkipásztor meleg.
MÁR NE HARAGUDJ DE AZOK A MAGUKAT KERESZTÉNYEKNEK VALLÓK HAGYJÁK EZEKET ÉS MÉG A PÁSZTOROK IS ILYENEK AZOKNAK ITT VAN EGY BIBLIA VERS:
(Róma 1:32) 32 Ezek — bár nagyon is jól ismerik az Isten igazságos rendeletét, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, halált érdemelnek — nemcsak hogy továbbra is teszik ezeket, de jóváhagyásukat is adják azoknak, akik ezeket gyakorolják.
VAK VEZET VILÁGTALANT ÉS MIND A KETTEN A VEREMBE ESNEK.!
ja, és még a 16-osnak, én is tudok ám mindenfélét beidézni a Bibliából:
Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképen sem mehettek be a mennyeknek országába.
Máté 5:19-21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!