Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meleg keresztényként mit kéne...

Meleg keresztényként mit kéne csinálnom?

Figyelt kérdés
17 vagyok, már gyerekkorom óta a fiúkhoz vonzódom, nemrég szerelmes is voltam. A Biblia tiltja. Többezerszer ha nem kértem Istent, hogy szabadítson meg, akkor egyszersem. Járok hetente templomba, hívő, megtért ember vagyok, ezzel mégsem tudok mit kezdeni. Szereznem kéne egy lányt és hazugságban élnem? Vagy nem szeretni senkit úgy es egész életemet egyedül kéne eltöltenem? Tudom, hogy ott van Isten, lehetne mondani, hogy nem vagyok egyedül, de egy földi támasz igazán boldoggá tenne. Rengeteget sírtam emiatt, nem is értem az egészet és úgy érzem egyedül vagyok ebben a dologban, csak 1 ember tudja. Mit kéne csinálnom?

2012. aug. 20. 19:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
80%
Először is tisztázzuk a dolgokat: a Biblia szerint a meleg testi kapcsolat bűn (persze vannak más értelmezések is), de a végy, a tény hogy meleg vagy és szerelmes önmagában nem bűn. Amit el tudok mondani: semmiképp se keress lányt és házasodj meg, mert ez nem megoldás, egy meleg fiatalnak semmi keresni valója egy heteró házasságban, mert ha nem szereted a lányt szerelemből, nem vonzódsz hozzá, hogy lehetnétek "egy test"? Sőt megházasodni nem kötelező, Pál apostol külön büszke volt rá, hogy nem volt házas és szerette volna ha a legtöbb ember olyan lenne mint ő, csak aki nem bírja megtartóztatni magát annak mondta kedvezésképpen a házasságot. Szerezz barátokat, élj a gyülekezetnek, ha épp valakibe szerelmes vagy szeresd és támogasd, éld meg plátóian ezt a gyönyörű érzést, ha nem fekszel le senkivel bibliai értelemben nem követsz el bűnt. Semmiképpen se görcsölj emiatt, Isten szeret téged, mint ahogy mondtad, érzed hogy önmagában az hogy meleg vagy nem választ el Istentől. Ezt jól érzed Isten szeret téged.
2012. aug. 20. 23:32
 12/79 anonim ***** válasza:
80%

"....de Isten is be tud így fogadni? Sokszor úgy látom igen, csak a Bibliából nem...:/"

Ne felejtsd el,hogy a Bibliát helyenként nem éppen makulátlan emberek írták.Ugyan Istenre hivatkoznak,de valójában a saját ítélkező,önző énjüket vetítik ki Istenre.Azt képzelik,ha ők ilyenek,akkor Isten is ilyen.Ám ez nem igaz,mert ha Istennek is ugyanolyan korlátolt szeretete lenne,mint az embernek,akkor nem lenne különb az embertől.

Összefoglalva:Isten nem ítél el téged ezért.

2012. aug. 21. 07:33
 13/79 anonim ***** válasza:
23%

Vidiripi

"Összefoglalva:Isten nem ítél el téged ezért."

Így van nem ítél el. A cselekedeteket ítéli el. Ne tedd s nem lesz gond. Kemény küzdelem lesz ez vitathatatlan. De a szükséges erőt kérd a mennyi Atyától s ő majd megadja neked.

2012. aug. 21. 09:15
 14/79 anonim ***** válasza:
22%

"A Biblia tiltja."

valóban a felületes olvasó ezt olvassa ki belőle. a legtöbb helyen ez az értelmezés lett dogmatizálva. én is először így gondoltam, de aztán mélyebben utána néztem a problémakörnek, sok tanulmány született ennek kapcsán. ajánlom figyelmedb ezt:

[link] (ez katolikusoknak szól inkább)

vagy ezt:

[link] (ez inkább reformátusoknak, evangélikusoknak)

Talán nem tudod, de több keresztyén egyházban (pl. német evangélikus, dánia, stb) a homoszexualitás nem bűn, ott összeadják az azonos nemű párokat. és azzal sincs probléma, ha a lelkipásztor meleg.

2012. aug. 21. 09:16
 15/79 anonim ***** válasza:
17%

MÁR NE HARAGUDJ DE AZOK A MAGUKAT KERESZTÉNYEKNEK VALLÓK HAGYJÁK EZEKET ÉS MÉG A PÁSZTOROK IS ILYENEK AZOKNAK ITT VAN EGY BIBLIA VERS:

(Róma 1:32) 32 Ezek — bár nagyon is jól ismerik az Isten igazságos rendeletét, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, halált érdemelnek — nemcsak hogy továbbra is teszik ezeket, de jóváhagyásukat is adják azoknak, akik ezeket gyakorolják.

VAK VEZET VILÁGTALANT ÉS MIND A KETTEN A VEREMBE ESNEK.!

2012. aug. 21. 09:33
 16/79 anonim ***** válasza:
81%
ideges vagy? mit kiabálsz? elolvastad, amit kritizálsz? ugyehogy nem. olyan vagy, mint azok az inkvizítorok, akik a Bibliát használták fel, hogy másokat üldözhessenek. a Bibliát használod arra, hogy gyűlölködéseket megmagyarázd. szánalom.
2012. aug. 21. 09:39
 17/79 anonim ***** válasza:
79%

ja, és még a 16-osnak, én is tudok ám mindenfélét beidézni a Bibliából:

Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképen sem mehettek be a mennyeknek országába.

Máté 5:19-21

2012. aug. 21. 09:41
 18/79 Hazardteam ***** válasza:
23%
Pontosan. Vannak kimagyarázhatatlan dolgok. Kérdező: Ne tévesszenek meg, te NEM ezzel születtél. Van, ami rajtad kívül áll, mégis olyan színben tünteti fel magát, mintha a TE részed volna, holott csak rádakaszkodik, mint egy pióca és a saját beteges vágyait vetíti ki rád, egyesszám első személyben, visszaélve a rejtettségével. És igen, a biblia szerint nemcsakhogy bűn, de Isten még a pogány sodomát és gomorát is kénesőben süllyesztette el ezekért a bűnökért, természetellenes viselkedésért több, mint 400 évvel a törvényadás előtt, annyira veszélyesnek találta még kánaán bűnei között is. Pedig ott aztán volt minden, csecsemőáldozás izzó réz(moloch)szobor kézbe helyezéstől kezdve minde az égvilágon minden. A homoszexualitás nem csak a nemi aktusról szól, hanem az egész személyiség eltorzul, eldeformálódik. A végére a sodomaiak már annyira elfajzottak voltak, hogy az angyalokkal akarták "csinálni" akiket Isten oda küldött, Lót mikor felajánlotta helyettük a lányait, az sem kellett és ehhez olyannyira ragaszkodtak, hogy még azután is a bejáratot keresgélték, mikor az angyalok vaksággal verték meg őket. Úgyhogy hagyd a humanista okostojásokat, akik "jószándékúlag" taszigálnának a pokolba, megnyugtatva, hogy minden kóser, ne aggódj. Keress szabadulást, Jézus megváltott ebből is ugyanúgy, mint a többi átokból. Helyet cserélt veled a kereszten. És nem viccből csinálta, hidd el.
2012. aug. 21. 09:47
 19/79 Hazardteam ***** válasza:
75%
Bocsi, csak közben írt valami marha pár baromságot. Én a róma levelet idéző "kiabálóra" reagáltam, nem erre a kis nyomira. Egyébként a "kiabáló" is érted kiabál, mert ha nem teszi, ezek ott feljebb megesznek..
2012. aug. 21. 09:50
 20/79 anonim ***** válasza:
96%
nem kell ahhoz hívőnek lenni, hogy az ember lássa, mennyire nem keresztényi valaki felett úgy ítélkezni, ahogy te csinálod, illetve a másikat "lenyomizni, lemarházni"
2012. aug. 21. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!