Meleg keresztényként mit kéne csinálnom?
"Vidiripi
"Összefoglalva:Isten nem ítél el téged ezért."
Így van nem ítél el. A cselekedeteket ítéli el. Ne tedd s nem lesz gond. Kemény küzdelem lesz ez vitathatatlan. De a szükséges erőt kérd a mennyi Atyától s ő majd megadja neked."
Szerintem ez kb.ugyanaz a dolog,mint amikor a Legyetek jók,ha tudtok c.filmben Fülöp atya lekever egyet a kis srácnak,és azzal nyugtatja,hogy "Ó,hát nem neked adtam,hanem az ördögnek!"
Van a kérdezőnek elég baja,hiába írod azt neki,hogy csak a cselekedeteit ítéli el,attól még ugyanúgy önértékelési zavarai lesznek,hiszen Isten szerint rossz és elítélendő az,amit tesz.
Alapíts egy Magyarországi Meleg Keresztények Egyházát.
Jó időtöltés az egyházalapítás, és persze anyagilag sem rossz. Támogatná még az EU is.
Látod, hogy a többi gyüli milyen csúnya, kirekesztő:)))
Elnézést kérek, de a nagy betűket, nem kiabálásnak szántam, hanem nyomatéknak arra a válaszadónak, aki egyet ért és nyugodtan engedélyeztetné ennek a folytatását, pedig a biblia Istene pedig elítéli.
Kedves hazardteam is jól megértette, hogy a kérdezőért emeltem a betűket nagyobbra, hogy segítséget nyújtsak.
A vers pedig azokról az emberekről szól akik tudják vallás vezetőként hogy tilos de maguk is teszik és támogatják is.
ezért vakok...
Vidiripi
"Talán nem tudod, de több keresztyén egyházban (pl. német evangélikus, dánia, stb) a homoszexualitás nem bűn, ott összeadják az azonos nemű párokat. és azzal sincs probléma, ha a lelkipásztor meleg."
Az ember férfinak és nőnek lett teremtve. S parancsot is kapott töltsétek be a Földet ,szaporodjatok.
Holt itt a felületesség? Ennyi a tanulmány.
Róma 1:27 ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban.
A női nemmel való természetes érintkezést. Na erről csinálj tanulmányt te magad. Ezt hogyan lehet felületesen értelmezni?
24-es:
linkeltem átfogó, alapos tanulmányokat. nem fogok neked 60 oldalt ide bemásolni. ha érdekel, nézz utána, olvasd el. aztán alkoss véleményt.
Vidiripi
Már véleményt alkottam. S nem azt mondtam hogy azt másold be hogy más milyen tanulmányt készített. Hanem azt hogy te magad készíts tanulmányt s azt írd le.
60 oldal! Nekem egy mondatba belefér a véleményem.
A római levél ide vonatkozó részét úgy is lehet értelmezni, hogy a heteró és esetleg meg is tért keresztények visszatértek a bálványimádáshoz és a hozzá tartozó kultikus prostitúcióhoz, orgiákhoz. Ezért írja, hogy miután megismerték Istent, bálványokhoz fordultak és felcserélték a természetes érintkezést. Tehát bálványimádás> orgiák stb. Ez a rész nem a meleg hajlamú emberekről szól, hanem házasságban él nőkről és férfiakról. A kultikus prostitúció (még férfi prostituáltakról is ír az Ó.SZ.) súlyos bűn.
Sodommához annyit, hogy Lót esetleges bűnén, hogy a saját lányait ajánlja fel erkölcstelen férfiaknak, erről miért nem beszél senki, hogy az etikus volt-e? Amúgy ez a történet se a melegekről szól...
Ez már tényleg szánalmas. Nem írok véleményt, idézek:
"férfiak férfiakkal fajtalankodtak"
Válasz:
"A kérdező kommentje:
Hallottam olyan magyarázást, hogy mivel úgy kezdődik, felcserélték a természtest a természetellenessel, ez a vers a heterókra vonakozik, hogy nekik nem ez a természetes, ne csinálják. Nekem kicsit nyakatekertnek tűnik..."
Ahhaaaa... nyakatekert mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!