Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan népesítette be a...

Hogyan népesítette be a földet Ádám és Éva?

Figyelt kérdés
Ha hitelt adunk a bibliában foglaltaknak akkor hogyan szaporodtak el az emberek a földön.Tudtommal Ádámnak és Évának két fia volt.Káin és Ábel.Hogyan lett a többi ember?Ha mégis volt lányuk csak nem írja a biblia akkor az hogyan szülhetett gyermeket a saját testvéreinek?Nem ellentmondásos ez?

2012. aug. 18. 09:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 mustafa33 ***** válasza:

Ádám kivel csalta meg Évát? Éva csalta meg Ádámot. A kígyóval ☻. Mit loptak? Hát almát, mi mást? Minden az övék volt csak az alma nem.

Amúgy az a baj veletek, meg ezzel a kérdésel is, hogy a hívők szó szerint veszik a Bibliát, és az ateisták szó szerint tagadják. Egyik sem jó hozzáálás.

2012. aug. 25. 21:54
 62/78 mustafa33 ***** válasza:
* nem "veszik", hiszik akart lenni.
2012. aug. 25. 21:55
 63/78 anonim ***** válasza:

Kedves mustafa33 gondold át mégegyszer amit írtál. Éva nem csalta meg Ádámot. Vannak különböző nézetek mint például Lilith tért vissza kígyóba bújva, hogy Ádámot szétválassza Évától és ez így még lezbikusabb a te nézeteddel. Így aztán tényleg elferdül a Biblia. Gondold át mégegyszer ezt a Éva megcsalta Ádámot sztorit.

A másik meg kitől lopta volna a tiltott gyümölcsöt? Honnan tudod, hogy alma?? Mert egy szóval sincs almáról. Az alma csak egy jelképes gyümölcs a tiltott gyümölcsre. Szomorú vagyok, hogy ilyen félrevezetések vannak világszerte.

2012. aug. 26. 14:51
 64/78 anonim ***** válasza:

Ádám és Éva sehogy. Nem szájról szájra terjedő hókusz-pókusz kell, hanem tudományos tények(Mert ezeket igazolni lehet, és biztos állítások, nem úgy mint a keresztény papolások, amik valami olyasminek a törvényeit követik akit senki sem tud biztosra mondani, hogy élt-e egyáltalán.):

Wiki: Testalkata, szerveinek felépítése és működése, vércsoportja, géntérképe, csökevényes szervei és más tulajdonságai alapján az ember az emberszabású majmokhoz, leginkább a csimpánzokhoz hasonlít; fejlődési vonaluk mintegy 6 millió éve vált külön. Az emberré válás során a fán élő hominidák (Hominidae) egy csoportja leereszkedett a fákról, majd az úgynevezett vízimajom-elmélet szerint egy ideig vízi életmódot folytattak. Az első emberelődök (Hominina) fejlődésük során két lábon kezdtek járni (Australopithecus, „majomember”). Az emberi nem (Homo) első képviselői a felszabadult kezüket lassanként szerszámok, eszközök készítésére, munkavégzésre kezdték használni (Homo habilis és Homo erectus, vagyis az előember). A közösen végzett munka fontos szerepet játszott az emberré válás folyamatában, az állatvilágból való kiválásban, a nyelv és gondolkodás kialakulásában (Homo heidelbergensis, Homo rhodesiensis, és Homo neanderthalensis, vagyis az ősember). Ez utóbbi kb. 28 000 évvel ezelőtt halt ki, bár egyes vélemények szerint nem kihalt, hanem az europid rassz létrehozásában szerepet játszik.

2012. aug. 26. 15:22
 65/78 mustafa33 ***** válasza:

Utolsó előtti,

no éppen ez az. A szó szerint vevés. Te még az iróniát is szó szerint veszed (és nem érted) :(

A Lilithről pedig már nem is egyszer én írtam. Meg bővebben ugyan ilyen értelmű kérdésre nem is olyan régen.

2012. aug. 26. 23:08
 66/78 anonim ***** válasza:
Ádámnak csak Éva volt. Teremtés könyvében olvashatod, hogy mikor Ádám minden állatot elnevezet akkor teremtette meg Isten Évát. Ekkor felkelt Ádám és azt felelte "Ez végre csont az én csontomból,..". Magyarul végre nem állat hanem olyan mint ő, ember. Ha Lilith volt Ádám első nője akkor nem így szólalt volna fel Ádám. Lilith nem volt Ádám felesége, de még senkije se. Ahogy Lilithet könnyen elhitették egyes emberekkel, úgy azt is hogy Éva megcsalta Ádámot.
2012. aug. 27. 11:48
 67/78 mustafa33 ***** válasza:
Sajnálom, 67%-os, reménytelen eset vagy :)
2012. aug. 29. 21:21
 68/78 mustafa33 ***** válasza:

Lilithet nem Ádám csontjából csinálta Isten, csak mindenféle maradékból, szemétből amit ott a helyszínen összekapart. Ezért is volt útálatos Ádámnak. Hogy mondhatta volna Ádám, hogy csont vagy a csontomból? Esetleg szemét vagy a szemetemből? ☻.

Ha érdekel, a Talmudban és a Zoharban találsz róla bővebben. A biblia nem említi. A kabbala annál inkább.

2012. aug. 29. 21:34
 69/78 anonim ***** válasza:
Ha ügyes vagy a kérdésben ott a válasz amire nagyon sok ember még nem jött rá és ha rájöttél ez ellentmondás és a válasz. NINCS ISTEN!
2012. szept. 8. 12:58
 70/78 anonim ***** válasza:
#69 Én sem vagyok hívő, gyenge ateista vagyok. De azért most kíváncsi lettem... Te, mivel bizonyítod, hogy nem volt?:) A dolgok itt buknak meg az állításoknál. Mivel bizonyítod, hogy tényleg nem létezett?:) Te is csak ugyan olyan feltételezéseket tudsz mondani, mint a hívő emberek, csak te épp egy másik eszmecsoportba tartozol.
2012. szept. 8. 15:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!