Hogyan népesítette be a földet Ádám és Éva?
A Bibliában nincs sehol konkrétan kimondva, hogy lapos a föld. Ahol utalás van rá, ott sem az a lényeg, és csak azért van, mert az ekkori emberek azt hitték. Egyébként az egyház csak hatalmi okokból üldözte a tudományt, és nem a Bibliára alapozva. Azt csak kitalálták, mert a középkori pápák, püspökök, meg a többi egyházi ember féltette az állását.
Amúgy meg nem értem mért baj, hogy bevállaljuk a 2. variációt.
Na erről beszéltem.
vallási kérdés------>orbitális viták tönkelege.Mindig így végződik az összes.Bár nincs is több opció a befejezésekre.Miért?Mert a tudomány és a vallás nem összeegyeztethető.
Rossz a megfogalmazás.
helytelen: A tudomány és a vallás nem összeegyeztethető
helyes: Az ateista nem képes elfogadni, hogy vannak dolgok, amikre nincs bizonyíték.
Ez tény, és még az ateisták is ezt mondják, hiszen ezen alapszik az ateizmus. Én elfogadom a tudományt, ők nem fogadják el a vallást.
Ha minden kérdésre lenne válasz, akkor nagyon unatkoznánk idővel. A legjobb vitaalap éppen az olyan kérdés, amire nem létezik valódi megoldás. Szerintem ettől még nem felesleges.
Piros? Igen, piros.
Mi lenne ebben az érdekes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!