Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért pártolja annyira Izraelt...

Miért pártolja annyira Izraelt a Hit gyülekezete?

Figyelt kérdés

2012. aug. 16. 19:15
1 2 3 4 5 6
 41/54 Ozmium42 ***** válasza:
Te is ugyanezt teszed, mert te aztán valaki vagy :D
2012. aug. 25. 16:39
 42/54 mustafa33 ***** válasza:
Hazardteam, honnan veszem? Innen, abból ahogy itt meg szoktak nyilvánulni. Megérzés ☻
2012. aug. 25. 21:46
 43/54 Hazardteam ***** válasza:
Sejtettem. Nem nevezném megalapozott és racionális hozzáállásnak. Elégtelen és végtelenül közvetett információk alapján következtetsz nagy általánosságban embertömegek sajátosságaira és vélt viselkedési szokásmintáira, globális masszaként kezelve eltérő képességekkel, felfogással, életvitellel, személyiségjegyekkel és stílussal rendelkező önálló és egyedülálló individuumokat, megpróbálva megjósolni a várható reakcióikat képzelt, jövőbeli és nem túl valószerű eseményekre a megértésre, tisztánlátásra való bárminemű vágyad prezentálása és a racionális képalkotáshoz, véleményezéshez elengedhetetlenül szükséges információk megszerzésére való hajlandóság bármi jele nélkül prognosztizálsz konklúziókat saját magad által bevallottan is hiányos premisszák alapján, néhány állítólagos, virtuális képciselőjük írásbeli reakciói alapján a cybertérben. Ez, mint olyan, eléggé értékelhetetlen teljesítmény és erkölcsileg is kifogásolható, irracionális magatartás és noha tény, hogy jogod van így tenni, azonban nem túl célravezető, még saját magad számára sem.
2012. aug. 25. 23:01
 44/54 anonim ***** válasza:
Hazardteam!Te egy igazi f≠sz fej vagy,de komolyan!Ennyi ostobaságot össze írni!Te csak azért vagy itt mert cseszettül nem tudsz mit kezdeni magadal és ezért inkább itt vitázol hülyeségeken!Amúgy nem tudom miért kell úgy védeni a zsidókat,amikor ők is képesek megvédeni magukat,nem hiszem,hogy rászorulnak bárki segitségére!Szóval ez nem pártolás,ha nem seggnyalás
2012. aug. 25. 23:09
 45/54 Hazardteam ***** válasza:
egészségedre
2012. aug. 25. 23:13
 46/54 mustafa33 ***** válasza:

Hazardteam, te mit várnál el? Hogy tudományos intézmények kutatásait és nóbel díjas tudósokat idézve, forrásokkal alátámasztva gondolm azt amit a HGY-ről?

Ha valaki hülyeségeket ír folyamatosan, akkor minden olvasónak a véleménye az lesz, hogy az illető egyszerűen hülye. Minden tudományos elemzés nélkül.

Egyébként nem olvastad ki a válaszaimból, hogy többet szólok Izrael és a zsidóság mellet mint ellen? Már amikor úgy igazságos. De nem mindig és kizárólag.

2012. aug. 26. 00:19
 47/54 Hazardteam ***** válasza:
De kiolvastam és pontosan ezt a(z egyébként helyes) hozzáállást hiányoltam a hit gyülekezetével szemben is a részedről, néhány zsidósággal kapcsoaltos vélemény nyilvánításodnál ugyanis észrevettem, hogy ha hülyeségekről volt szó, azt is közölted, ha viszont normálisról azt is és szerintem ez a korrekt megközelítés. De lehetne szó bármely más szervezetről, nációról, rasszról, politikai pártról stb. Természetesen ezek csak példák, a sor szinte végtelen. Én nem a "tudományos" részletességre céloztam, igazából eszemben sem volt ilyesmi, mivel kivitelezhetetlennek tartanám ilyen bonyolult és szerteágazó esetekben. Én például ki nem állhatom a magyar(országi) pszichológusokat. Egyszerűen katasztrofális szintet ütnek meg. Ugyanakkor azzal, hogy ezt kijelentettem, máris irracionálissá váltam, mert józanul nézve, nem ismerhetek minden pszichológust magyarországon, de még csak töredéküket sem. De lehetne fordítva is. Ha valami csodasorozat folytán csak és kizárólag értelmes, hivatástudattal rendelkező, mély empatikus képességekről tanúsűágot tevő és munkáját becsülettel, kiváló szakmai szinten végző pszichológusokat láttam volna, akkor mondhatnám azt, hogy igen, mind ilyenek? A hit gyülekezetébe emberek járnak, méghozzá nem kevesen. Kijelenthető, hogy húdejófejek? Vagy hogy idióták? Nem. Több nagyságrendnyi különbség lehet 2 ottani ember és ember közt. Korban, nemben, stílusban, mindenben lehetnek különbségek, ahogy ismeretben, képességekben és olyan befolyásoló tényezőkben is, hogy az egyikük, akivel találkozhatsz pár hete jár oda, a másikuk pedig 15 éve. Olyan is lehet hátrányára-előnyére egyes embereknek, ha 15 éve ugyanolyan hülye, vagy még ultrább, miközben egy másik ember, aki szintén 15 éve jár oda, hallgatja tökugyanazokat az előadásokat és még talán te is megemelnéd a kalapod előtte, annyira normális. Anno elolvastam mindent, amit felleltem Asimovtól, így az Alapítvány trilógiát is. A kiindulópontja az volt a történetnek és az egész alapítvány "univerzumnak" hogy egy tudós kitalált egy módszert a gázmolekulák viselkedése és kiszámíthatósága alapján, amivel matematikailag megjósolhatja a történelmet, mivel a módszerével az emberiség ilyen módon "kezelhető" objektumként leírhatóvá lett, míg egyénileg, vagy kis csoportokban kiszámíthatatlan. Persze az csak sci-fi, de jól illusztrálja én mi ellen ágálok: nincs olyan hogy A! hitgyülisek, vagy A! zsidók, vagy A! magyarok, vagy A! négerek, A! politikusok, A henteslegények stb stb. Egyének vannak és uralkodó irányvonalak, amik köré felsorakoznak. Mit szólnál hozzá, ha egy adott kerületben élnél, amelynek rossz a híre és az emberek addig lennének jó fejek veled, míg meg nem tudnák, te is odd laksz? Nem sértene? Te TE vagy, nem még 100000 ember, még akkor sem, ha a kerületed polgármestere egy idióta és rendszeresen harsok baromságokat a TV-ben, vagy térdig lehet járni a szemétben az ott lakók igénytelensége miatt, nagy a bűnözés és így tovább. Az ember elsősorban nem "valaminek" vagy "valamilyennek", "valamilyen szervezet tagjának" születik eredendően, hanem embernek. És nekem a hitgyülisek is, meg a zsidók is elsősorban emberek és az érdekel egyénenként, hogy aki épp előttem áll, milyen ember, hogy bánik másokkal, szavahihető e, vagy egy utolsó hülye. A címkék csak részben fontosak, bármikor félretolhatóak, másodrendűek. Én utálom az ilyesfajta skatulyázást, klikkesedést, pártoskodást. Ha én a hitgyülibe járnék, nem hivatkozhatnék más hitgyülisek jófejségére, vagy sikerére, akármijére magaménak tulajdonítva. Ahogy más hitgyülisek idiotizmusa, baromságai, taszító stílusa, vagy hiteltelensége miatt sem tartanám a hátamat. Ha zsidó lennék akkor sem komálnám ezt a masszásítást, összemosást, se pozitív, se negatív kritika esetén, HA nem lennének közvetlenül hozzám, mint személyhez köthetőek. Érted?
2012. aug. 26. 03:33
 48/54 anonim ***** válasza:
Izrael Isten kiválasztott népe! Ha hiszitek, ha nem, ez így van!
2012. aug. 29. 13:22
 49/54 mustafa33 ***** válasza:

Hazardteam, lehet nem fejezetem ki nézetemet világosan. A zsidókhoz azért ilyen a hozzáállásom, mert igykszem teljesen pártatlan lenni a témában. Igaz nagyszüleim sokat köszönhettek egy bizonyos zsidó családnak, ezért anyám mindig pártolta őket és jó véleményel volt róluk. Ez biztosan hatott rám is.

A HGY-s kérdésekben nem a HGY-ba járók ellen van álatalános kifogásom, van itt is olyan állandó HGY-s válaszoló aki nagyon szinpatikus nekem, de maga HGY mint vallási szervezet, vagy egyház nem stimmel nekem. A stílusuk, a vezetőik megnyilvánulásai, a viselkedésük. Rám olyan benyomást tesznek, hogy inkább a cirkuszi manézsba valók. Ezért csak egy biznisnek tartom az egészet. Ahogy a scientológia alapítója Ron Hubbard mondta: "Ha egy kis pénzt akarsz keresni, írj könyvet. Ha sok pénzt akarsz csinálni, alapíts vallást!"

Szóval nem azokkal van problémám akik hittel járnak oda, de azokkal akik őket manipulálják (szerintem).

2012. aug. 29. 20:40
 50/54 Hazardteam ***** válasza:
Jó, hát ehhez jogod van. Egy időben én is így hittem, tudom milyen. De nem ők győztek meg az ellenkezőjéről, nem is más emberek. Az emberi természet olyan, hogy amit nem ért, nem tapasztal, azzal szemben bizalmatlan és ha valami túl furcsa, vagy hasonlít kártékony dolgokra, akkor a biztonság kedvéért összemossa. Nem csak vallási kérdésekben van így, hanem mindenben, millió példát lehetne felhozni precedensként. Az ember ilyenkor racionális magyarázatot keres a meglévő tapasztalatai, ismeretei alapján és mintákat vet össze hasonlóságokat keresve, hogy extrapoláljon. Általában ez jó módszer, de Isten dolgaival kapcsolatban legtöbbször csütörtököt mond. Sajnos nem tudom ennél érthetőbb módon kifejteni. Az már csak rápakol, vagy megfejeli ezt a metódust, hogy az ördög Istent másolja, az egész bibliában nyomon követhető ez az elv. Pont azért, hogy összemossa, elhomályosítsa a dolgokat, hogy a gyereket kidobjuk a fürdővízzel együtt inkább, minthogy esélyt adjunk arra, hogy "ártson". Aztán ott az a sok "kabátlopásba keveredett" történet, se szeri-se száma ezeknek (ha ismered ezt a kifejezést, tudod mire célzok, de nem tudom melyik generáció vagy. Ha a 33 a korodra utal, akkor talán még tiszta, mire utaltam)
2012. aug. 30. 03:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!