Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóságos Istenben bízol?

Valóságos Istenben bízol?

Figyelt kérdés
2012. máj. 14. 07:30
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
0%

Végül is nem vagytok álkeresztények, csak ugyanolyan álszentek, mint a prófétátok.

Nem szerintem gondolta azt jézus, hanem egyetértett vele, idéztem. Ég és föld.

Nagyon szép ez a sok idézet, de fölösleges volt bemásolni.

Ezeket lehet híresztelni, de amikor szablyavásárlásra kötelezi a tanítványokat, meg azt mondja, hogy ő viszályt hozni jött, és nem követheti az, aki nem utálja a saját szüleit, az nyilvánvalóan nem jóság, és végképp nem szentség, nemhogy "isten fia".

Olyan "rasszista" volt, hogy kutyának nevezett mindenkit, aki nem zsidó, még a saját tanítványai is emberségesebbek voltak nála. Ez szégyen.

Másik bekezdés - ószövetség, blabla, a fentiek mind megtalálhatók az újszövetségben, idézni nem fogok, mert úgyis új kifogást hozol rá, valami olyat, hogy az szimbólum, ismerem már a keresztényeket, de ha kételkedsz benne, megmutathatom, mire gondoltam.

A többi része meg tömény mellébeszélés.

"Az Újszövetségben sehol nem találsz olyan parancsot,mely szerint bárkit is meg kellene ölnünk, inkább arra tanít, hogy úgy szeressük egymást amint Krisztus szeretett minket, ebbe pedig azt hiszem egyetérthetünk, hogy nem fér bele semmilyen mások ellen irányuló cselekedet, legkevésbé a gyilkosság. "

De sehol nem is találsz olyat, hogy ne. Mivel jézus nem parancsolatokat hozott, hanem mintát mutatott és javaslatokat tett.

Most hogy nézem, egy fügefát megölt. Tudom, a keresztényeknek az állatok és a növények nem élőlények. Nyilván az ostorral meg senkit sem sértett meg, mikor kikergette a zsinagógából az árusokat.

"A kereszténység Krisztus követést jelent, és honnan tudhatjuk meg, hogy Ő hogyan élt, mit gondolt, mire tanította tanítványait? Az Újszövetségből. "

Pontosan ott olvashatunk a kétszínűségéről és nagyon is emberi gyengeségeiről.

"Ami pedig a lekezelő stílusodat illeti, kérlek tisztelj meg azzal,hogy visszaveszel kicsit belőle, amíg én tisztességesen kommunikálok veled. "

Bocsánat, hogy jézus stílusát követem. Nem békét hozni jöttem, hanem kardot...

Mellesleg nem tudok komolyan venni olyan embert, aki minden lépésben csak önmagát cáfolja, ez van. Én legalább őszinte vagyok, és nem olyan álszent, mint a prófétád.

Mint embert, bizonyos értelemben sajnállak, és tudom, hogy a közerkölcs szerint nyájasnak kéne lennem, de nekem nincs türelmem a buta emberekhez. Jobb később, mint soha, egyszer talán felnyílik a szemed, de csak akkor, ha megtanulsz nem hazudni magadnak. Ez bizonyára soká lesz, talán soha.

Innentől kezdve fölöslegesnek tartom a további párbeszédet, ha kíváncsi vagy a bizonyítékokra, idézhetek, de ha jól ismered a bibliát, tudod te magadtól is, miről beszélek. Igazából én voltam a hülye, hogy leálltam vitatkozni nyilvánvaló dolgokról egy elvakult hívővel, de ez nem is igazán nektek szólt, nem szeretem, ha ostoba térítgetők teszik tönkre naiv fiatalok életét.

2012. máj. 18. 21:35
 32/33 anonim ***** válasza:

Igazad van,nem volt értelme érveket felhoznom neked, és nincs értelme tovább fecsérelnem rád az időmet.

Aki pedig sajnálatot érdemel az nem én vagyok, hanem te.

Nekem béke van a lelkemben és képes vagyok szeretni, ezért imádkozni fogod érted, mert akinek ébredésre van szüksége, arra, hogy kinyíljon a szeme az szintén te vagy.

Áldjon meg az Úr!

2012. máj. 19. 00:23
 33/33 anonim ***** válasza:

Érvek, hogyne... :) Miért nem lep meg, hogy folyton cáfolom az állításokat, de ti nem tudtok, csak kifogásokat hozni, amiről sorra kiderül, hogy nem igaz. Benne van a bibliában, amit mondok vagy nem? Akkor minek vitatkozni valami olyanról, ami nyilvánvaló?

Megint csak engem visszhangzol... Unom már, hogy nincsenek saját gondolataitok.

Nekem majd akkor lesz béke a lelkemben, ha nem fognak szenvedni milliók, ha minden ember emberségesen tudja leélni az életét, és a környezete is viszonylag háborítatlanul végzi a maga dolgát.

Amíg ez a világ a szenvedésről, igazságtalanságról szól, álszent keresztényekről, addig ne papoljon nekem senki se arról, milyen legyek.

Örvendtem a lehetőségnek, aki majd erre jár, eldönti, hogy a nyájas hazudozónak, vagy a bunkó tudományistának hisz.

2012. máj. 19. 06:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!