Ha valaki nem hisz Istenben, de más természetfeletti erőkben viszont igen, az nevezhető ateistának?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 28. 13:25
4/14 anonim válasza:
Dehogy ! Az ateizmus egyik központi lényege minden természetfeletti dolog elvetése .
5/14 anonim válasza:
"Az ateizmus az istenben vagy más természetfeletti lényekben való hit hiánya."
Itt viszont természetfeletti erőkről beszél a kérdező, és nem természetfeletti lényekről.
6/14 anonim válasza:
Ha végül is léteznek szellemek akkor azok a természet olyan részei amit eddig nem érzékeltünk. Így lehet az illető ateista.
7/14 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat !
2012. ápr. 28. 15:35
8/14 anonim válasza:
Szerintem pedig nem ateista. Én nem hiszek Istenben, legalábbis a keresztény Istenben nem, de nem vagyok ateista sem.
Ateista az, aki nem hisz a természetfelettiben, és mindegy, hogy azok tündérek, szellemek vagy istenek.
9/14 anonim válasza:
Természetfeletti erők vagy lények, szerintem ugyan az. Az ateizmus valóban tagadja a természetfeletti létezését. Ellenben lehetsz agnosztikus, aki nem hisz Istenben, de nem tagadja mondván, hogy nem bizonyítható, és ugyanezt áll más természetfeletti lényekre/erőkre is. Szerintem a szó amit keresel, az agnosztikus.
10/14 anonim válasza:
Attól mert nem pont valamelyik keresztény vallás érdekel, mért lennél egyből ateista?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!