Ha valaki nem hisz Istenben, de más természetfeletti erőkben viszont igen, az nevezhető ateistának?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 28. 13:25
11/14 anonim válasza:
Köszi, hogy lepontoztatok, csak mert azt írtam, hogy aki nem hisz Istenben, de más természetfelettiben igen, az nem ateista. Az ateista semmi természetfelettiben nem hisz, attól ateista, nagyokosok! Ne vegye mindenki magára, tudja az, akinek írtam!
12/14 A kérdező kommentje:
én úgy tudom az ateizmusnak több fajtája is van...vannak akik egyáltalán nem hisznek a természetfelettiben, de megint másoknál ez csak annyiban nyilvánul meg hogy nem vallásosak és nem hisznek istenben, de felsőbbrendű erőkben viszont igen...
2012. máj. 2. 15:43
13/14 anonim válasza:
Az ateizmus szó (amúgy görög szó) jelentése: "isten nélküli". Tehát igen, ateista az aki nem hisz semmiféle istenben.
14/14 anonim válasza:
Aki nem hisz a világ intelligens eredetében,azt hívják ateistának
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!