Aki hisz a keresztény Istenben, az miért hisz benne?
Miért pont a zsidó-keresztény Istenben hiszel? Az egyistenhit előtt a világ tele volt Istenekkel, akik szerintem sokkal emberibbek voltak, mint amelyiket ma a legtöbben imádják. Miért pont ebben az Istenben hiszel, és nem valamelyik pogány Istenben? Miről jobb ez az Isten mint pl. a pogányok Istenei?
Légyszi, ne olyan válaszokat adjatok, hogy "Mert a biblia ezt írja", meg "mert ő az egy és igaz isten" stb.
Indokoljátok meg logikusan.
van egy ilyen angol közmondás:
"Too stupid to understand science?
Try religion!"
Én abban hiszek hiszek, hogy a szeretetnek van értelme.
És hosszú gondolkodás után arra a következtetésre jutottam, hogy nem fogom megtudni, hogy van-e Isten, vagy nincs Isten.
De valami miatt létre kellett jönni annak, ami van. Valahol el kellett kezdődni....És valószínűleg a mi tudatunkkal nem fogjuk ezt megérteni.
Miért a kereszténységet választottam? Mert Jézus a szeretetet tanította. És nem a gyilkolászást. Miért nem egy másik szerető Istent választok? Mert kereszténynek neveltek.
Nekem a lényege számít Istennek. Tőlem bármelyik valláshoz tartozhat. Gonosznak én nem szolgálok. Én atyámként szeretem az Istent, nem a rabszolgája vagyok.
És hiszem, hogy van értelme az életemnek. (lehet, hogy nem mindent veszek be szó szerint a Bibliából, de szerintem ez nem is nagy baj).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!