Aki hisz a keresztény Istenben, az miért hisz benne?
Miért pont a zsidó-keresztény Istenben hiszel? Az egyistenhit előtt a világ tele volt Istenekkel, akik szerintem sokkal emberibbek voltak, mint amelyiket ma a legtöbben imádják. Miért pont ebben az Istenben hiszel, és nem valamelyik pogány Istenben? Miről jobb ez az Isten mint pl. a pogányok Istenei?
Légyszi, ne olyan válaszokat adjatok, hogy "Mert a biblia ezt írja", meg "mert ő az egy és igaz isten" stb.
Indokoljátok meg logikusan.
Tudtommal nem minden vallás szól valamilyen Istenről.
De én nagyon tájékozatlan vagyok ezzel kapcsolatban, úgy hogy nem tudok vitatkozni, mert nem célom senkit megsérteni.
mi lenne, ha Zeusz, Héra, Poszeidon lenne a valódi...te jó ég! vicces lenne, vagy mégsem...
van még követőjük vajon?
Én nem zárom ki, hogy vannak akik a görög istenekben hisznek.
De szerintem a skandináv, germán mitológia elterjedtebb.
Zeusnak, Aphroditének, Ozirisnek ma is vannak követői, a vallásukat Eklektikus Wiccának nevezik (úgy többé-kevésbé)
Én a keresztény Istenben hiszek, aki emberi alakban leszállt a zsidók közé, és minden népet, és embert (egyben engem is) megváltott az ősbűntől, és az örök haláltól.
Hogy miért benne hiszek? Mert Ő volt kéznél!:)
De komolyan: részben mert ebben nevelkedtem, részben mert mindent, az egész világot, láthatót és láthatatlant átfogó Isten(kép, ha így jobban tetszik!)
Mindenki épp abban az istenben hisz, amelyikre őseit és őt kondicionálták.
Az istenhit leginkább külső kondicionálás eredményeként jelenik meg...
pontosabban: külső kondicionálás eredményeként az emberben külső isten képe jelenik meg.
Ezt a benne külső hatásra megjelenő istenképet az ember saját belső energiáiból tartják fenn (az őt kívülről befolyásoló vallásos intézmények/manipulátorok).
Valójában nem létezik semmilyen külső isten.
A külső istenképpel az embert saját belső erőiről választják le, saját belső erőitől fosztják meg.
(=az általa hozott és általa birtokolt, hordozott univerzális stb. potenciáktól).
Keresztény nyelvezettel: a talentumjaitól fosztják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!