Keresztény vagyok és óriási hibát követtem el. Lehet még esélyem visszatérni az Úrhoz?
Sziasztok! Pár éve nem nagyon gyakorlom a hitem, de édesapám és nevelőanyám is rendszeresen jár istentiszteletre (Hit Gyülekezete). Most 17 éves vagyok szóval eléggé abban a korban hogy barátnő és minden, és hát megtörtént az, amire nem számítottam, nem voltam lelkileg eléggé erős ahhoz hogy megakadályozzam a kettőnk közötti szexuális kapcsolatot.
Mivel a 10 parancsolat tiltja a paráználkodást, ezért gondolom mostmár nincs sok esélyem arra, hogy valaha is megbocsásson. De reménykedem benne, hogy van még valami esélyem. Szóval, véleményetek szerint lehet még esélyem?
Gondolkoztam azon, hogy "szüneteltetnem" kéne a vallást, amíg meg nem állapodok egy lánnyal - reményeim szerint mostani barátnőmmel - de nem tudom hogy lehet-e ezt így...Annyira tanácstalan vagyok. Kérem a valláskritikusokat, hogy hanyagolják a válaszírást.
Értelmezzük a paráználkodást ésszerűen:
Amikor a Bibliát írták, akkor a házasság előtti szexet értették alatta, az akkori társadalomban bűnnek számított.
Azonban, ez már többezer éve volt és hülyeség ez alapján szégyellned magad. A jelenlegi felfogásunkban a házasság előtti szexuális kapcsolat nem bűn, döntsd el magad, hogy a jelenkori társadalomnak vagy a tagja, vagy egy olyané, amely már nem is létezik.
"Jó szót használtál. A házasságon kívüli nemi kapcsolat paráznaság. Persze vallásos mércével mérve."
Akkor Ádám és Éva is paráználkodott és a gyerekei is? Mivel egy pap sem adta őket össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!